Programe per te modifikuar foto online

Programe per te modifikuar foto online

Ne kete udhezues do ju flasim per programe per te modifikuar foto online. Keto sherbime mund t’ju ndihmojne nese jeni nje person qe ben shume foto dhe se para se ti publikoni ne nje rrjet social, apo ti ndani me te tjere, deshironi ti beni ndonje rregullim te vogel. Duhet nenvizuar fakti qe keto sherbime ju lejojne te beni modifikimet pa pasur nevoje te instaloni nje program apo aplikacion sepse mjafton interneti dhe nje shfletues (prsh Google Chrome).

Ne internet ka disa mjete të thjeshta dhe disa më të avancuara dhe profesionale. Me pak fjalë, duke pasur parasysh shumëllojshmërinë e zgjidhjeve, me siguri do te gjeni ate qe kerkoni.

Permbajtja

Programe per te modifikuar foto online pa regjistrim falas

Le të fillojmë me programe per te modifikuar foto online falas dhe pa regjistrim, ose ato që janë shumë të thjeshta për t’u përdorur nga kushdo dhe mbi të gjitha, që mund të përdoren pa pasur nevojë të krijoni një llogari. Më poshtë do të gjeni ato që i konsideroj më të mirat në kategori.

Photopea

Programe per te modifikuar foto online

Photopea është një nga programet më të njohura dhe më të vlerësuara në internet per modifikimin fotografive që përfshin funksione të panumërta në një mënyrë pothuajse të ngjashme me programin per kompjuter. Mund ta përdorni pa u regjistruar, por tregon reklama që mund t’i hiqni duke u abonuar në abonimin Premium (me një kosto prej 3,33 $/muaj), i cili gjithashtu ju lejon të zhbllokoni veçori të tjera shtesë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përdorur Photopea, lidhuni me faqen e saj kryesore dhe importoni foton me të cilën dëshironi të veproni duke klikuar butonin Hap nga kompjuteri/Apri da computer dhe duke e zgjedhur atë nga hard disku i kompjuterit tuaj. Përndryshe, mund ta tërhiqni foton direkt në dritaren e shfletuesit ose mund ta merrni nga një prej shërbimeve të mbështetura të ruajtjes në cloud, të cilat janë të listuara në menynë e majtë.

Pastaj vazhdoni me modifikimin e imazhit duke përdorur redaktorin e shërbimit. Në shiritin anësor të majtë ka të gjitha mjetet për redaktim, si mjeti i përzgjedhjes simboli i litarit, ai për prerjen e një imazhi simboli i një vizoreje ose edhe butoni për zgjedhjen e shpejtë simboli i kutisë së ndërprerë.

Megjithatë, përmes shiritit në krye, është e mundur të përdorni mjete të tjera për redaktimin e fotove. Prandaj, shtypni butonat ModificaImmaginiNiveli/LivelloZgjidh/SelezionaFiltro, Pamje/Vista ose Dritarja/Finestra, për të shfaqur menutë e ndryshme rënëse me funksione të mëtejshme të bashkangjitura.

Në fund të ndryshimeve, ruani punën e bërë duke zgjedhur menunë File lart majtas dhe artikullin Eksporto si/Export as/Esporta come të pranishëm në të, më pas zgjidhni formatin në të cilin dëshironi të eksportoni imazhin. Më pas, shtypni butonin Ruaj/Salva/Save për të shkarkuar foton dhe kaq.

Polarr

Programe per te modifikuar foto online

Kur bëhet fjalë për programet për të modifikuar fotot në internet, është praktikisht e pamundur të mos përmendet emri i Polarr. Është një redaktues i njohur fotografish në internet që ju lejon të modifikoni imazhet që i jepen duke ndërhyrë në parametra të ndryshëm, si ngjyra, kontrasti, shkëlqimi, etj. Përveç kësaj, ai integron shumë filtra. Është falas, por për të zhbllokuar disa veçori të avancuara, duhet të abonoheni në abonimin me pagesë (me çmime që fillojnë nga 7,99 dollarë në muaj)

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përdorur Polarr, lidhuni me faqen e tij kryesore, klikoni në butonin Hap fotot/Aprire le foto që ndodhet në qendër dhe zgjidhni foton në kompjuterin tuaj në të cilën do të veproni. Përndryshe, mund ta tërhiqni imazhin direkt në dritaren e shfletuesit.

Pasi të shfaqet editori, përdorni mjetet e vendosura majtas dhe djathtas për të ndërhyrë në foto siç e shihni të arsyeshme. Për të aplikuar filtrat klikoni në ikonën me tre pika, për të shtuar tekst duhet të klikoni në ikonën A, për të ndryshuar madhësinë foto duhet të shtypni mbi simbolin e prerësit etj.

Pasi të keni marrë rezultatin përfundimtar të dëshiruar, vendosni nëse do të shtoni një filigran në imazh dhe nëse do të ndërhyni në metadatat e të njëjtit duke përdorur opsionet e duhura, më pas vazhdoni me shkarkimin në kompjuter, duke klikuar në ikonën me katror dhe shigjete vendosur lart djathtas, duke treguar formatin e daljes, cilësinë dhe emrin e skedarit dhe shtypni butonin Ruaj një kopje/Salva un copia.

Programe te tjera per te modifikuar foto online pa regjistrim falas

Programe per te modifikuar foto online

Nese asnjë nga programet e modifikimit të fotografive online që ju kemi treguar deri tani nuk ju ka bindur në një mënyrë të veçantë dhe për këtë arsye dëshironi t’ju tregoj disa zgjidhje alternative, atehere mund t’i gjeni në listën e mëposhtme.

  • iPiccy është një shërbim i shkëlqyer falas që ju lejon të kryeni modifikimin e imazheve në një kohë të shkurtër dhe me rezultate të mira. Ai u siguron përdoruesve një sërë mjetesh të fuqishme për të redaktuar, korrigjuar dhe përmirësuar fotot.
  • LunaPic shërbim i shkëlqyer në internet që është i lehtë për t’u përdorur dhe i mbushur plot me mjete për modifikimin e fotografive. Ndër veçoritë e tij të dukshme është edhe prania e filtrave dhe efekteve speciale, të aplikueshme për fotot e importuara, të gjitha falas dhe pa pasur nevojë të regjistroheni.
  • Fotor është një shërbim online me mjete të panumërta të organizuara në kategori: ka ato bazë, efekte speciale, korniza, ngjitëse, etj. Është shumë intuitiv dhe ka një ndërfaqe të këndshme përdoruesi. Në thelb është falas, por mund të abonoheni në abonimin me pagesë Premium i cili zhbllokon të gjitha veçoritë (me çmime që fillojnë nga 8,99 dollarë në muaj).

Programe profesional per te modifikuar foto online

Tani le të kalojmë te programet profesionale të modifikimit të fotografive në internet, dmth ato që punojnë gjithmonë vetëm nga dritarja e shfletuesit por integrojnë mjete më të avancuara dhe për këtë arsye janë të përshtatshme edhe për ekspertët e sektorit. Më poshtë do të gjeni të renditura disa nga më interesantet.

Photoshop online

Photoshop online është një sherbim ne internet i zhvilluar nga Adobe që mund të përdoret nga ata që kanë një abonim aktiv në Creative Cloud. Kjo ju lejon të veproni në skedarë në format PNG, JPEG, PSD, PSDC, TIFF dhe HEIC dhe mund të përdoret në shfletues të bazuar në Chromium (p.sh. Chrome dhe Edge) që punojnë në kompjuterë me të paktën 4 GB RAM dhe një procesor të paktën 2 GHz.

Për të përdorur Photoshop online, shkoni te Creative Cloud, identifikohuni me ID-në tuaj të Adobe. Më pas, shtypni butonin me katrorët lart majtas, zgjidhni opsionin Photoshop (Beta) nga menuja që hapet dhe zgjidhni foton tuaj mbi të cilën do të veproni.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, nga shiriti i veglave që ndodhet në të majtë, zgjidhni mjetin që do të përdoret për të modifikuar imazhin dhe mundësisht të modifikoni karakteristikat e tij duke përdorur butonat dhe menutë e dukshme në ekran. Për sa i përket menaxhimit të niveleve, përdorni panelin e vendosur në të djathtë, në mënyrë që t’i kopjoni, fshini, zhvendosni, etj.

Kur puna të përfundojë, klikoni në butonin (≡) në pjesën e sipërme majtas, zgjidhni artikullin Export as/Esporta come në menunë që është hapur dhe më pas zgjidhni opsionin e eksportit që dëshironi të përdorni.

Programe te tjera profesionale per te modifikuar foto online

Nëse jeni duke kërkuar për programe të tjera profesionale të modifikimit të fotografive në online, përveç atyre të përmendura më sipër, ju sugjeroj t’i drejtoheni zgjidhjeve alternative më poshtë.

  • Sumopaint redaktues i shkëlqyer i imazheve në internet që integron një sasi të panumërt mjetesh për të redaktuar fotot duke ndërhyrë në parametrat përkatës, me filtra, duke vepruar në nivele, etj. Në thelb është falas, por për të zhbllokuar të gjitha funksionet duhet të abonoheni (me një kosto prej 9 dollarë në muaj).
  • Pixlr E është një shërbim i redaktimit të fotografive në internet për profesionistë. Ka veçori klasike, por edhe filtra, rregullime dhe mjete të tjera të avancuara të ndryshme. Në thelb është falas, por përfundimisht mund të aktivizoni një plan Premium me pagesë (me një kosto bazë prej 4,90 $/muaj) i cili zhbllokon veçori shtesë.
  • Picture Editor redaktues i shkëlqyer i imazheve në internet, falas dhe plot mjete për të bërë rregullimet më të ndryshme në një mënyrë të thjeshtë, por në të njëjtën kohë profesionale.