Programe per te bere filma nga video

Ne kete udhezues do ju flasim per programe per te bere filma nga video. Me fjale te tjera, nese keni bere disa video dhe deshironi qe me to, te krijoni nje film (videoklip), atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te gjetur nje zgjidhje.

Me poshte do ju tregojme të gjithë ata që konsiderohen si programet më te mirë ne kete kategori. Ato janë të gjitha lehtësisht të përdorshme edhe nga ata qe nuk kane shume përvojë ne modifikimin e videove, por gjithashtu përfshijnë veçoritë më të avancuara për krijuesit më të mirë të videove. Per te gjitha detajet vazhdoni te lexoni me poshte. 

Permbajtja

Programe per te bere filma nga video

Atëherë, per te gjetur nje program te mire per te bere filma nga video, gjithçka që duhet të bëni është t’i hidhni një sy një prej zgjidhjeve që do të sugjerojme më poshtë. Aty keni zgjidhje per kompjutrat Windows dhe Mac.

Programe per te bere filma nga video: Clipchamp (Windows)

Programe per te bere filma nga video

Programi i parë që do flaim quhet Clipchamp, një redaktues video në pronësi të Microsoft dhe i disponueshëm për shkarkim falas nga Dyqani i Microsoft në kompjutrat e pajisur me Windows 10. Në Windows 11 aplikacioni është instaluar tashmë si parazgjedhje. Përveç planit falas, i cili parashikon praninë e logove në videot e krijuara dhe nuk lejon eksportimin në rezolucione përtej 720p, ekziston edhe një plan me pagesë me një çmim prej 11,99 euro në muaj, i cili ju lejon të përdorni filtrat dhe efektet premium.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të vazhduar me shkarkimin, gjithçka që duhet të bëni është të hapni Microsoft Store në kompjuterin tuaj, shkruani clipchamp në fushën e kërkimit në krye dhe më pas klikoni në rezultatin e parë në listë (përndryshe mund të përdorni lidhjen që kam dhënë me siper). Tani klikoni në butonin Merr/Ottieni dhe më pas në Hap/Apri pasi të përfundojë instalimi.

Pasi të hapet aplikacioni, vazhdoni me konfigurimin e tij. Shkruani emrin dhe mbiemrin tuaj (ky i fundit është opsional) dhe klikoni në butonin Vazhdo/Continua. Në ekranin tjetër, vendosni se çfarë lloj video dëshironi të krijoni me aplikacionin duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme ose klikoni mbi artikullin Kapërce përkohësisht/Salta momentaneamente.

Pasi të jeni në ekranin kryesor të aplikacionit, klikoni në butonin Krijo një video të re/Crea un nuovo video për të filluar t’i jepni jetë videoklipit tuaj dhe prisni që redaktori i integruar të ngarkohet. Nga këtu mund të filloni të redaktoni videoklipin tuaj duke përdorur të gjitha mjetet e disponueshme të vendosura në menunë anësore. Megjithatë, për të filluar, klikoni butonin Import Media/Importa elementi multimediali, zgjidhni të gjitha videot që ju nevojiten për të krijuar videoklipin tuaj të plotë dhe klikoni butonin Hap/Apri. Më pas tërhiqni skedarët që sapo keni importuar në vijen kohore të emërtuar Drag Media Here/Trascina media qui.

Pasi të përfundojë operacioni i redaktimit të videos, për të marrë rezultatin përfundimtar klikoni në butonin Export/Esporta që ndodhet lart djathtas dhe zgjidhni cilësinë e videos nga menuja që shfaqet (maksimumi 1080P). Tani gjithçka që duhet të bëni është të prisni që skedari të eksportohet.

iMovie (macOS)

Programe per te bere filma nga video

Nëse përdorni një kompjuter Mac, mund të krijoni një videoklip duke redaktuar videon me aplikacionin iMovie, të cilin e gjeni të instaluar si parazgjedhje në Mac. Nëse e keni hequr më parë, thjesht shkarkoni përsëri përmes Mac Store.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të qenë në gjendje të përfitoni nga aplikacioni në fjalë, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni ikonën Launchpad që ndodhet poshte në dock dhe më pas të klikoni në ikonën iMovie. Pasi të jeni në ekranin kryesor të aplikacionit, klikoni në artikullin Krijo të re/Crea nuovo dhe zgjidhni opsionin Film/Filmato nga menuja që shfaqet. Pasi të jeni në ekranin e redaktuesit, klikoni në artikullin Importo skedarë multimedial/Importa file multimediali, zgjidhni videot që dëshironi të modifikoni me programin dhe klikoni në butonin Importo te zgjedhurit/Importa selezionati.

Pasi klipet të jenë importuar në aplikacion, gjithçka që duhet të bëni për të filluar redaktimin e tyre është t’i tërhiqni në vijën kohore në fund. Nëpërmjet opsioneve në krye mund të veproni mbi efektet zanore duke klikuar në artikullin Audio dhe video, në Titujt, shtoni Sfondi ose Tranzicione. Ndersa me mjetet vendosur mbi pamjen paraprake të videos në të djathtë, mund të veproni në balancën e ngjyrave, të kryeni një prerje, të stabilizoni, të rrisni ose ulni shpejtësinë etj.

Pas redaktimit të videos, shtypni butonin e ndarjes lart djathtas dhe nga menuja që shfaqet, klikoni në artikullin Eksporto skedarin/Esporta file, klikoni në butonin Avanti/Next, shkruani një emër për videon, zgjidhni dosjen në të cilën do ta ruani dhe klikoni në butonin Ruaj/Salva/Save për të filluar eksportimin e videos.

Programe per te bere filma nga video: DaVinci Resolve (Windows/macOS/Linux)

Programe per te bere filma nga video

Zgjidhja e tjeter që ju sugjerojme të përdorni quhet DaVinci Resolve, një program më i avancuar për redaktimin e videove, falas dhe i pajtueshëm me Windows, macOS dhe Linux. Megjithatë, për ata që kanë nevojë për veçori edhe më profesionale, ekziston edhe një version me pagesë. Ai disponohet vetëm në anglisht.

Për të shkarkuar dhe instaluar programin, thjesht shkoni në këtë faqe dhe më pas vazhdoni me instalimin.

Pasi të instalohet, hapni DaVinci Resolve dhe klikoni butonin Vazhdo/Continue në ekran që tregon se çfarë ka të re për versionin tuaj, më pas kliko Kalo dhe fillo menjëherë/Skip and start right now. Pas disa sekondash pritjeje, do ta gjeni veten në ekranin kryesor të programit.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të klikoni në artikullin File në shiritin e sipërm, më pas në Import > Media dhe zgjidhni skedarët video që dëshironi të montoni për të krijuar videoklipin tuaj.

Pasi videoja të jetë ngarkuar, tërhiqeni me maus brenda vijes kohore/timeline dhe më pas vazhdoni me modifikimin duke përdorur të gjitha mjetet e disponueshme nga programi.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të përfundojë operacioni i redaktimit të videos, për të marrë videoklipin përfundimtar, klikoni në butonin Eksport i shpejtë/Quick Export, zgjidhni kodekun e videos që do të përdorni dhe klikoni në butonin Eksport, vendosni në cilin dosje të ruani skedarin dhe klikoni në butonin Ruaj/Save.

Programe të tjera për të bere filma nga video

Programe per te bere filma nga video

Nese asnje nga programet me siper nuk ju bëri veçanërisht përshtypje, prandaj dhe dëshironi programe të tjera për të bere filma nga video, atehere gjithçka që duhet të bëni është t’i hidhni një sy zgjidhjeve që do të sugjerojme më poshtë.

  • Avidemux (Windows/mac/Linux): zgjidhje krejtësisht falas ndër-platformë që ju lejon të redaktoni, konvertoni dhe modifikoni videot në të gjitha formatet kryesore (AVI, MPEG, WMV, etj.) përmes një ndërfaqeje shumë të thjeshtë dhe të rehatshme për t’u përdorur. 
  • Adobe Premiere Pro (Windows/mac): një nga programet më të mira profesionale të redaktimit të videove. Nuk është falas, në fakt kërkon një abonim ne Creative Cloud duke filluar nga 24,39/muaj, por me një provë 7-ditore falas.
  • Final Cut Pro (mac): softuer profesional për redaktimin e videoklipeve në Mac, i cili përveç funksioneve bazë ju lejon të shtoni funksione shtesë përmes shtesave speciale. Ai është i disponueshëm në një version provë falas 90-ditore, pas së cilës kushton 349,99 euro.

Programe për te bashkuar videot

Nese keni bërë shumë video, prsh me telefonin tuaj, por tani ju duhet ti bashkoni videot e ndryshme në një video te vetme, atehere kjo ceshtje mund te zgjidhet shume lehte.

Në këtë rast duhet të dini se mund te përdorni në mënyrë të sigurt programet që sugjerova më sipër, thjesht duhet të importoni të gjitha videot dhe më pas t’i tërhiqni në vijen kohore sipas radhës që dëshironi t’i bashkoni.

Program për të parë cdo lloj video

Nese keni krijuar apo keni shkarkuar nje video nga interneti, por player juaj i videove ne kompjuter (apo telefon), nuk eshte ne gjendje qe ta riprodhoje, atehere me poshte do ju flasim per nje nga player me komplet dhe me te mire falas qe mund te gjeni.

VLC (Windows/macOS/Linux; Android/iPhone)

Nëse jeni duke kërkuar për një program për të parë videot, nuk mund të mos merrni parasysh VLC, një nga player më të mirë multimedial me burim të hapur, i disponueshëm për Windows, macOS, Linux, Android dhe iPhone. Për ta shkarkuar atë falas ne kompjuter, thjesht shkoni në faqen zyrtare të internetit dhe më pas vazhdoni me instalimin. Ne telefon Android shkoni ne Play Store, ndersa ne iPhone shkoni ne App Store.

Pasi të hapet programi, për të luajtur një videoklip, klikoni në menunë Media > Hap skedarin/Apri file/Open file (në Windows) ose File > Hap skedarin/Hap skedarin/Apri file/Open file (në mac). Tani zgjidhni videon që dëshironi të luani dhe klikoni në butonin Hap/Apri/Open.

Përndryshe, ju mund ta luani videoklipin përmes VLC thjesht duke klikuar dy herë mbi të. Nëse nuk hapet nëpërmjet VLC, klikoni me të djathtën mbi të dhe nga menyja që shfaqet, klikoni në artikullin Hap me/Apri con/Open with > VLC.