Si te perdoresh iTunes Card

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te perdoresh iTunes Card (karten iTunes/Apple Gift Card) nga telefoni, tableti dhe kompjuteri. Përveç procedurës se detajuar dhe të gjitha zgjidhjet që keni në dispozicion për të shtuar shumën e parave te iTunes Card në Apple ID tuaj, do t’ju tregojme gjithashtu se si të përdorni parate e shtuara për të blerë aplikacione ose filma, libra dhe muzikë. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

iTunes Card/Apple Gift Card: për çfarë shërben

Si te perdoresh iTunes Card

Përpara se të hyjme në detajet e këtij udhëzuesi dhe të shpjegojme se si te perdoresh iTunes Card (kartat iTunes), mund të jetë e dobishme për ju të dini dobinë e kartave Apple, ku ato mund të blihen dhe cilat prerje janë të disponueshme.

Kartat iTunes/iTunes Card janë rimbushje parash, që ju lejojnë të shtoni fonde në Apple ID tuaj, për të bërë blerje në iTunes Store, App Store dhe Apple Books.

Është zgjidhja më e mirë e pagesës për të gjithë përdoruesit që duan të blejnë aplikacione, muzikë, filma dhe libra, por nuk kanë mundësinë të lidhin Apple ID-në e tyre me një nga mënyrat e pagesës të pranuara nga Apple, si kartë krediti ose PayPal.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse jeni të interesuar të blini një kartë iTunes, duhet të dini se mund t’i gjeni në format fizik (në prerje 152550 dhe 100 euro) në Apple Stores dhe pikat e autorizuara të shitjes, si dyqane elektronike me Sisal dhe Lottomatica. Përndryshe, mund t’i blini ato në internet dhe gjithashtu t’i dërgoni si dhuratë në faqen zyrtare të Apple në prerje të personalizueshme nga 10 deri në 200 euro.

Kuptohet qe ne kete rast duhet te perdorni nje karte bankare per te bere blerjen, pastaj do merni nje kod, te cilin mund ta perdorni per te bere rimbushjen e Apple ID-se tuaj ose t’ja jepni kodin dikujt tjeter si dhurate.

Si te perdoresh iTunes Card: nga iPhone dhe iPad

Si te perdoresh iTunes Card

Nëse qëllimi juaj është të përdorni iTunes Card nga iPhone dhe iPad, së pari trokitni lehtë mbi ikonën e rrotës së ingranazhit në ekranin bazë për të hyrë në Cilësimet/Impostazioni te iPhone, më pas sigurohuni që jeni identifikuar me Apple ID tuaj.

Në këtë pikë, hapni App Store duke trokitur në ikonën e tij (A e bardhë në një sfond blu), trokitni lehtë mbi foton tuaj, në krye djathtas dhe zgjidhni opsionin Shto kartë dhuratë ose kod promocional/Aggiungi carta regalo o codice promozionale nga ekrani që ai ju ofrohet. Më pas, shtypni artikullin Përdorni kamerën/Usa la fotocamera dhe kornizojeni kodin 16-shifror në pjesën e pasme të kartës iTunes, me kamerën e iPhone ose iPad tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse e keni blerë kartën Apple në internet ose preferoni ta futni kodin manualisht, trokitni lehtë mbi opsionin Ju gjithashtu mund të shtypni kodin/Puoi anche digitare il codice, futni kodin në fjalë në fushën përkatëse dhe shtypni butonin Perdor kodin/Utilizza codice/Redeem code për të shtuar shumen e parave te kartes iTunes në ID-në tuaj të Apple.

Përndryshe, do të jetë e dobishme për ju të dini se mund të përdorni edhe kodin e kartës Apple duke përdorur aplikacionin iTunes Store. Në këtë rast, nisni aplikacionin në fjalë duke trokitur mbi ikonën e tij (ylli i bardhë në një sfond vjollcë) dhe shtypni butonin Përdor kodin/Utilizza codice në fund të ekranit.

Si te perdoresh iTunes Card

Pasi të keni marre kreditin tuaj të kartës iTunes, jeni gati të bëni blerjet tuaja. Nëse qëllimi juaj është të blini një aplikacion me pagesë, gjithçka që duhet të bëni është të hapni App Store dhe të zgjidhni opsionin Kerko/Cerca/Search për të kërkuar aplikacionin e interesit tuaj. Pasi të identifikoheni, thjesht trokitni lehtë mbi çmimin e tij dhe konfirmoni blerjen duke shtypur tastin e djathtë të pajisjes dy herë radhazi dhe duke përdorur Face ID (në iPhone X ose iPad Pro 2018 e më pas) ose nëpërmjet Touch ID ose duke futur fjalëkalimin tuaj të Apple ID (në modelet më të vjetra të iPhone dhe iPad).

Nëse dëshironi të blini ose të merrni me qira një film ose të jepni një këngë dhuratë me iTunes, hapni aplikacionin iTunes Store dhe zgjidhni opsionin e interesit tuaj nga MuzikaFilmat dhe Ringtonet, ndërsa per te blere një libër ose një libër audio që mund të përdorni aplikacionin Libra/Books.

Do të jetë e dobishme për ju të dini se, në çdo kohë, mund të shikoni balancën e disponueshme në Apple ID tuaj duke hyrë në Cilësimet/Impostazioni te iPhone, duke shtypur emrin tuaj të shfaqur në krye dhe duke zgjedhur opsionin iTunes dhe App Store.

Në ekranin e ri që shfaqet, prekni Apple ID-në tuaj, zgjidhni opsionin Shiko/Visualizza Apple ID-në dhe nëse kërkohet, vërtetoni duke përdorur Face ID, Touch ID ose duke futur fjalëkalimin tuaj të Apple ID, në mënyrë që të hyni në seksionin e cilësimeve të llogarisë, në të cilin ju mund të shikoni kreditin e disponueshëm në llogarinë tuaj (pranë artikullit Bilanci/Saldo i Apple ID).

Si te perdoresh iTunes Card: nga telefoni Android

Si te perdoresh iTunes Card

Nese keni marrë një kartë iTunes si dhuratë dhe po pyesni veten nëse mund ta përdorni në pajisjen tuaj Android, atehere përgjigjja është po, por siç mund ta imagjinoni, nuk mund ta përdorni shumën e lidhur me kartën iTunes për të blerë aplikacione, filma, libra ose këngë. E tëra çfarë mund të bëni është të përdorni kartën tuaj iTunes për të aktivizuar një abonim në Apple Music, dmth ne shërbimin e transmetimit të muzikës së Apple.

Nëse ky është rasti juaj dhe dëshironi të aktivizoni Apple Music duke përdorur kreditin nga karta juaj iTunes, merrni pajisjen tuaj Android, nisni Play Store duke prekur ikonën e tij (simbolin me ngjyrë ▶︎) dhe shkarkoni aplikacionin Apple Music.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ne fillimin e parë, trokitni lehtë mbi artikullin Pranoj/Accetto, për të pranuar kushtet e përdorimit të Apple Music, shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe zgjidhni opsionin Hyr/Accedi. Në ekranin e ri që shfaqet, futni të dhënat e kërkuara në fushat Apple ID dhe Password dhe trokitni lehtë mbi butonin Hyr/Login/Accedi për t’u identifikuar me Apple ID-në tuaj.

Tani, zgjidhni opsionin Zbulo/Scopri i dukshëm në menunë e vendosur në fund, prekni ikonën me tre pika dhe zgjidhni artikullin Llogaria/Account nga menuja që shfaqet. Në ekranin e ri që shfaqet, gjeni seksionin Abonimi/Abbonamento, shtypni artikullin Përdorni kartën ose kodin dhuratë/Usa carta regalo o codice, futni kodin e shfaqur në pjesën e pasme të kartës suaj iTunes (ju është dërguar me email nëse keni bërë blerjen në internet) në fushen Futni kodin këtu/Inserisci il codice qui dhe trokitni lehtë mbi butonin Përdor kodin/Usa codice për të mare kreditin e kartës.

Në këtë pikë, mund t’ju kërkohet të zgjidhni nëse do ta përdorni kartën për të marrë disa muaj abonim në Apple Music. Nëse nuk e zgjidhni këtë opsion, shuma e kartës iTunes do të kreditohet në ID-në tuaj të Apple.

Si te perdoresh iTunes Card: nga Kompjuteri

Gjithashtu ju mund të përdorni kartën iTunes/iTunes card nga një kompjuter, me kusht që versioni më i fundit i iTunes të jetë i instaluar në kompjuter. Nëse keni një Mac, mund të përdorni gjithashtu shumën e kartës dhuratë nga Mac App Store.

Për të vazhduar me shkarkimin e iTunes, nëse keni një kompjuter me Windows 10, nisni Microsoft Store duke shtypur ikonën e çantes së blerjeve që ndodhet në shiritin e aplikacionit, shtypni artikullin Kërko/Ricerca dhe shkruani iTunes në fushën e kërkimit. Në ekranin e ri që shfaqet, shtypni ikonën iTunes dhe klikoni butonin Merr/Ottieni për të filluar shkarkimin dhe instalimin.

Nëse keni një kompjuter me Windows 8 ose versione të mëparshme të sistemit operativ Microsoft, për të shkarkuar iTunes lidhuni me faqen zyrtare të Apple dhe klikoni në opsionin e interesit tuaj ndërmjet shkarkimit 64 bit ose Shkarkoni aplikacionin nga këtu/Scarica l’app da qui (nëse sistemi juaj operativ ka një Arkitektura 32-bit). Pasi të përfundojë shkarkimi, klikoni dy herë mbi skedarin iTunes64Setup.exe (ose skedarin iTunesSetup.exe) dhe shtypni butonat Next/Avanti dhe Install për të nisur magjistarin e instalimit iTunes.

Nëse përdorni një kompjuter Mac, duhet të dini se iTunes është instaluar si standard në macOS dhe shkarkimi nuk është i nevojshëm. Nëse jo, mund të instaloni macOS Mojave që përfshin versionin iTunes 12.9 (nuk disponohet si paketë dmg) ose të shkarkoni iTunes 12.8 (në momentin e shkrimit është versioni më i fundit i disponueshëm si paketë dmg) nga faqa zyrtare e Apple.

Tani jeni gati për të mare parate nga karta juaj iTunes. Pavarësisht nga sistemi operativ i instaluar në kompjuterin tuaj, nisni iTunes, klikoni në butonin Pranoj/Accetto, për të pranuar kushtet e përdorimit të softuerit dhe klikoni në butonin Accedi a iTunes Store/Access iTunes Store. Më pas futni të dhënat tuaja Apple ID në fushat Apple ID dhe Password dhe shtypni butonin Hyr/Accedi për të hyrë në llogarinë tuaj.

Për të mare shumën e kartës së dhuratës, klikoni në artikullin Llogaria/Account i dukshëm në krye dhe zgjidhni opsionin Përdor kodin/Utilizza codice nga menuja që shfaqet. Nëse keni versionin fizik të kartës iTunes, klikoni në butonin Përdorni kamerën/Usa la fotocamera dhe kornizoni kodin 16-shifror në pjesën e pasme të kartës së dhuratës me kamerën e kompjuterit tuaj. Përndryshe, futni manualisht kodin në fjalë në fushën përkatëse, shtypni butonin Përdor kodin/Utilizza codice dhe kaq.

Në këtë pikë, mund të bëni blerjet tuaja në iTunes Store duke përdorur bilancin tuaj të Apple ID. Gjithçka që duhet të bëni është të hapni iTunes, zgjidhni opsionin Store, zgjidhni opsionin e interesit tuaj (MuzikëFilmaAudiobooks dhe Programe TV) përmes menusë rënëse që ndodhet lart majtas dhe klikoni mbi çmimin e interesit për përmbajtjen tuaj për të vazhduar me pagesën automatike duke përdorur shumën e kartës iTunes që keni blerë më parë.

Nëse qëllimi juaj është të shkarkoni një aplikacion me pagesë nga Mac App Store, niseni këtë të fundit duke trokitur në ikonën e tij (A e bardhë në një sfond blu) e dukshme në shiritin Dock të Mac tuaj dhe nëse ende nuk e keni bërë, merrni shumën në kartën tuaj të dhuratës.

Më pas shtypni foton tuaj të dukshme në pjesën e poshtme majtas, zgjidhni opsionin Përdorni kartën e dhuratës/usa carta regalo dhe nëse ju kërkohet, futni fjalëkalimin tuaj të Apple ID në fushën përkatëse. Tani, zgjidhni opsionin Përdor kamerën/Usa la fotocamera për të kornizuar kodin e kartës iTunes me kamerën e të Mac tuaj, përndryshe shkruani kodin në fjalë në fushën Kodi/Codice dhe shtypni butonat Përdor kodin/Utilizza codice dhe Finish/Fine për të mare kreditin manualisht.

Pasi të bëhet kjo, gjeni aplikacionin me pagesë që dëshironi të blini duke shkruar emrin e tij në fushën Kërko/Cerca në krye, trokitni lehtë mbi çmimin e tij dhe zgjidhni opsionin Blej aplikacionin/Acquista app. Më pas futni fjalëkalimin tuaj të Apple ID në fushën e Fjalëkalimit (ose përdorni Touch ID nëse Mac juaj e mbështet atë) dhe klikoni butonin Bli/acquista/buy për të përfunduar pagesën duke përdorur bilancin e Apple ID dhe për të nisur shkarkimin.