App qe te modifikosh foto falas ne telefon

Ne kete udhezues do ju flasim per aplikacione – app qe te modifikosh foto falas ne telefon. Me ndihmen e ketyre app, qe mund te shkarkohen nga Play Store ne telefon Android ose App Store ne iPhone, ju mund ti modifikoni fotot tuaja dhe ti hiqni papersosshmerite, duke i bere ato shume terheqese edhe per rrjetet sociale si Instagram etj.

Me poshte do të gjeni një mori aplikacionesh interesante falas, falë të cilave mund të bëni shumë ndryshime në fotot tuaja, gjithashtu ato jane shumë të thjeshta për t’u përdorur. Tani ju ngelet juve ne dore qe te zgjidhni ate qe i pershtatet me shume nevojave tuaja.

Permbajtja

App qe te modifikosh foto falas ne telefon: Snapseed

App qe te modifikosh foto falas ne telefon

Snapseed është një redaktues fotografish për telefon Android dhe iPhone/iPadOS, i shpërndarë falas nga Google që u ofron përdoruesve mundësinë për të zbukuruar fotografitë e tyre duke përdorur një gamë të gjerë filtrash dhe mjetesh.

Vetëm për të dhënë disa shembuj, Snapseed ju lejon të prisni imazhe, të rregulloni automatikisht parametra të tillë si ngjyrat dhe shkëlqimin dhe të shtoni korniza dhe të aplikoni efekte magjepsëse të stilit Instagram. Gjithçka mund të menaxhohet duke përdorur një sistem gjestesh që ju lejon të bëni disa ndryshime në një mënyrë shumë të thjeshtë dhe të shpejtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të modifikuar një foto me Snapseed, nisni aplikacionin në pajisjen tuaj, shtypni butonin Hap/Apri (lart majtas) ose butonin (+) në qendër të ekranit të tij kryesor dhe zgjidhni foton. Më pas shtypni artikullin Efektet/Effetti, për të aplikuar një filtër ose zgjidhni artikullin Vegla/Strumenti, për të modifikuar foton duke përdorur një nga mjetet e shumta të disponueshme (p.sh. PerspektivaHDRDetajet, etj).

Pasi të zgjidhni mjetin e interesit tuaj, veproni drejtpërdrejt në foto, duke përdorur butonat dhe kursorët që shfaqen në ekran. Më pas prekni simbolin () për të ruajtur ndryshimet e bëra. Si përfundim, shtypni artikullin Export/Esporta dhe zgjidhni një nga opsionet e ruajtjes ose ndarjes nga ato të disponueshme nga Snapseed.

App qe te modifikosh foto falas ne telefon: Pixlr

App qe te modifikosh foto falas ne telefon

Nje tjeter ndër aplikacionet – app qe te modifikosh foto falas ne telefon, për t’u marrë parasysh, është edhe Pixlr. Është një zgjidhje e shkëlqyer falas e disponueshme për Android dhe iPhone/iPadOS i cili përfshin gjithçka që ju nevojitet për të modifikuar imazhet tuaja drejtpërdrejt nga smartphone ose tableti juaj. Ai ka filtra të stilit Instagram për të zbukuruar fotografitë, mjete për të prerë, rrotulluar dhe korrigjuar gabimet më të zakonshme të pranishme në fotot dixhitale (përfshirë sytë e kuq), furcat, kornizat dhe madje edhe një mjet për të shkruar në imazhe. Në thelb është falas, por për të hequr reklamat dhe për të fituar akses në të gjitha veçoritë e tij, duhet të bëni një abonim duke filluar nga 2,19 €/muaj.

Përdorimi i aplikacionit është shumë i lehtë. Pasi ta hapni atë dhe pasi të zgjidhni ose të bëni një foto duke përdorur butonat e fotos dhe të kamerës në ekranin kryesor (aplikacionit duhet t’i jepet akses në kamerën dhe Galerinë), do të gjendeni përballë redaktorit të tij me një seri ikonash të vendosura në pjesa e poshtme e ekranit. Ajo si çantë jep akses në veglat e redaktimit të imazhit (p.sh. prerje, rrotullim, korrekt, etj); furça ju lejon të thirrni mjetin për të vizatuar në foto, për të ndriçuar/errësuar subjektet ose për të pikseluar zonat që do të censurohen; ikona e yllit ju jep akses në filtrat e stilit Instagram dhe efektet e mbivendosjes të disponueshme në aplikacion; ikonat e kornizës dhe përkatësisht të shkronjave T ju lejojnë të shtoni korniza dhe tekste në imazhin tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të shtypni një nga butonat në fjalë, trokitni lehtë mbi mjetin që do të përdorni (p.sh. prerjerrotullimndriçimerrësim, etj); më pas përdorni butonat, menutë dhe shiritat e rregullimit që shihni në ekran për të aplikuar ndryshimet e dëshiruara. Pasi t’i keni kryer ato, për të ruajtur rezultatin përfundimtar, shtypni simbolin () dhe artikullin e kryer/fatto që ndodhet lart djathtas. Së fundi, zgjidhni opsionin për të ruajtur foton në telefonin tuaj ose për ta shpërndarë atë në internet.

App qe te modifikosh foto falas ne telefon: Prism

App qe te modifikosh foto falas ne telefon

Në një artikull kushtuar aplikacioneve më të mira për editimin/modifikimin e fotove falas, aplikacioni Prisma nuk mund të mungojë. Bëhet fjalë për atë që është bërë një nga aplikacionet më të famshme në treg për aplikimin e filtrave në foto. E veçanta e vërtetë e këtij aplikacioni qëndron në faktin se filtrat, përveçse janë të shumtë dhe padyshim të bukur për t’u parë, aplikohen në mënyrë shumë të saktë në foto, në mënyrë që ato të duken si ilustrime reale të krijuara nga një piktor dixhital.

Aplikacioni është i disponueshëm për telefon Android dhe iPhone/iPadOS. Kërkon lidhje interneti për të funksionuar dhe nuk është plotësisht falas. Mundësia e shkarkimit të skedarëve dalës në HD dhe aksesi në të gjithë filtrat është e rezervuar për ata që janë abonuar në një abonim Premium duke filluar nga 7,99 euro/muaj.

Funksionimi i Prisma është mjaft intuitiv. Pasi të ketë filluar aplikacioni, shtypni butonin Next (katër herë radhazi) dhe mbyllni ekranin që reklamon versionin e tij me pagesë duke trokitur mbi (x) që ndodhet lart majtas.

Më pas, pasi t’i jepni aplikacionit qasje në kamerë dhe në galeri, nxirrni një foto duke shtypur ikonën e kamerës ose trokitni lehtë mbi pamjen paraprake të njërës prej fotove në galerinë e pajisjes në përdorim, nëse doni të veproni në një foto tashmë të ruajtur ne paisje.

Pastaj zgjidhni një nga filtrat e shumtë midis atyre të disponueshëm, duke shtypur emrin e njërit prej tyre (p.sh. ExtremeGhoticDallas, etj). Pasi të zgjidhni filtrin që ju përshtatet, tërhiqni gishtin majtas ose djathtas për të rregulluar shkallën e aplikimit. Duke shtypur ikonën e dy shiritave të rregullimit në të djathtë, mund të veproni edhe në parametrat e fotografisë, si ekspozimi dhe kontrasti. Megjithatë, duke trokitur mbi simbolin e njeriut të vogël dhe në simbolin e kartolinës, mund të modifikoni përkatësisht vetëm subjektet në plan të parë ose në sfond.

Nëse jeni të kënaqur me rezultatin e marrë, thjesht duhet ta ruani atë në telefon duke shtypur butonin Ruaj/Save ose ta shpërndani në internet duke përdorur butonin përkatës të ndarjes në krye.

PhotoFunia (Android/iPhone/iPadOS)

App qe te modifikosh foto falas ne telefon

Nëse po kërkoni një aplikacion që ju lejon të krijoni montazhe argëtuese fotografike në të cilat mund të futni fytyrën tuaj ose të miqve tuaj, mund të mbështeteni te PhotoFunia. Ky eshtë një aplikacion falas për Android dhe iPhone/iPadOS tërësisht i dedikuar për fotomontazhe me lloj-lloj skenarësh, personazhe të famshëm për t’u imituar dhe shumë efekte të tjera të këndshme. Ju kujtojme se për të funksionuar kërkon një lidhje interneti që është gjithmonë aktive.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar përdorimin e aplikacionit dhe krijimin e fotomontazheve, nisni PhotoFunia dhe zgjidhni një nga kategoritë e disponueshme në seksionin Kategoritë/Categorie e kësaj të fundit: Billborde/Cartelloni për të krijuar fotomontazhe me tabela reklamash, Postera për të futur fotot tuaja në skenarë të paracaktuar, Fytyra/Volti ose Persona të famshëm/Celebrità për të shtuar fytyrën tuaj (ose të miqve tuaj) te trupi i njerëzve të famshëm, Revista për të transformuar imazhet tuaja në kopertina të revistave të famshme etj.

Prandaj, zgjidhni llojin e skenarit në të cilin dëshironi të futni fotot tuaja, shtypni butonin Zgjidhni foton/Scegli foto dhe vendosni nëse do të importoni një imazh nga galeria e telefonit inteligjent, nga rrjetet sociale ose nëse do të bëni një shkrepje në kohë reale (për ta bërë këtë, fillimisht duhet të lejoni aplikacionit për të hyrë në kamerën e pajisjes ose skedarët e tij). Më pas, zhvendosni/ndryshoni madhësinë e imazhit të zgjedhur, shtypni butonin OK (lart djathtas) dhe prisni disa momente që të krijohet fotomontazhi.

Më në fund dhe për ta ruajtur, shtypni ikonën e shigjetës drejtuar poshtë që ndodhet lart djathtas ose zgjidhni ikonën e ndarjes për ta postuar në internet.

App të tjera falas për te modifikuar fotot ne telefon

Nese po kerkoni aplikacione te tjera falas per telefonin tuaj, atehere hidhni një sy burimeve që gjeni të renditura më poshtë. 

  • VSCO (Android/iPhone/iPadOS): ky është një aplikacion që ju lejon të bëni dhe modifikoni foto. Ai ofron një gamë të gjerë të të gjitha llojeve të filtrave që ju lejojnë t’u jepni një prekje artistike imazheve tuaja dhe përmban kontrolle manuale për ekspozimin, ndriçimin, ngjyrat dhe parametra të tjerë. Nuk është 100% falas, pasi për të zhbllokuar të gjitha funksionet e tij duhet të abonoheni në një abonim vjetor prej 21,99 euro.
  • Fotor (Android/iPhone): është një aplikacion i vlerësuar dhe i përdorur gjerësisht që integron një sërë funksionesh të dobishme për redaktimin e fotografive. Mjafton të thuhet se nga shumëkush konsiderohet si një Photoshop lite. Disa mjete ofrohen si blerje përmes aplikacionit duke filluar nga 1,09 €.
  • PicSay (Android): është një aplikacion i gjithi për t’u argëtuar. Ai integron një sërë cilësimesh për të rregulluar kontrastin, ekspozimin dhe parametra të tjerë të ndryshëm të imazhit, por gjithashtu ofron shumë ngjitëse, tekste të të gjitha llojeve dhe elementë të tjerë të vegjël dekorativë që mund të përdoren për t’i bërë fotot tuaja edhe më të bukura.

App për të modifikuar fotot në kompjuter

Po e mbyllim këtë udhëzues duke renditur disa aplikacione për të modifikuar fotot në kompjuter. Këto janë zgjidhje falas që janë të lehta për t’u përdorur dhe me të cilat mund të bëni ndryshime të rëndësishme në fotot tuaja.

  • Foto e Windows 10: eshte aplikacioni standard i integruar i menaxhimit të fotografive në Windows 10 përfshin gjithashtu disa mjete për redaktimin e fotove që janë të thjeshta për t’u përdorur dhe përmes të cilave është e mundur të modifikohen parametrat kryesorë të tyre.
  • macOS Photos: Aplikacioni Photos i Apple integron gjithashtu mjete të ndryshme për modifikimin e fotografive, të cilat sado elementare që të jenë, ju lejojnë të bëni ndryshime të ndryshme, duke përfshirë korrigjimin e parametrave kryesorë (ekspozimi, kontrasti, ndriçimi, etj) dhe reduktimi i zhurmës dixhitale.
  • GIMP (Windows/macOS/Linux): konsiderohet nga shumë si aplikacioni më i mirë falas i disponueshëm në treg për redaktimin e fotografive, pasi përfshin shumë mjete për modifikimin e fotografive falë të cilave është e mundur të korrigjohen defektet kryesore të pranishme në fotot tuaja dhe gjithashtu krijoni fotomontazhe.
  • PhotoWorks (Windows): është një program për redaktimin e fotografive që ofron disa mjete për të modifikuar fotot në një mënyrë të thjeshtë dhe intuitive. Është i disponueshëm vetëm për Windows.