linux

Si te instalosh Kali Linux

Kali Linux është një shpërndarje/distro Linux e bazuar në Debian, plot me mjete të dedikuara për testimin e depërtimit/penetration testing te rrjeteve. Nese deshironi te mesosh se si te instalosh Kali Linux, ketu je ne vendin e duhur. Nese te duket e veshtire te instalosh Kali Linux, pa merak se me poshte do te shpjegoj …

Si te instalosh Kali Linux Read More »

Si te instalosh Linux

Linux eshte nje sistem operativ, alternativ e Windows dhe Mac. Ai ndryshon nga dy te tjeret sepse kodi burimor i tij mund të shikohet, modifikohet dhe rishpërndahet lirisht nga të gjithë. Te instalosh Linux mund te jete e nevojshme kur jeni merzitur me Windows dhe Mac dhe do deshironit nje sistem operativ te shpejte dhe …

Si te instalosh Linux Read More »

Si te instalosh Ubuntu

Nese po kerkon nje sistem operativ falas, te qendrueshem, te shpejte, plot me aplikacione, qe nuk kerkon te instalosh antivirus sepse është pothuajse imun ndaj kërcënimeve të viruseve dhe malware, atehere duhet te instalosh Ubuntu. Ubuntu është një shpërndarje Linux që kombinon lehtësinë e jashtëzakonshme të përdorimit me pajtueshmërinë e lartë të pajisjeve. Eshte plotësisht …

Si te instalosh Ubuntu Read More »