Site ku te blesh iPhone te perdorur

Ne kete udhezues do ju flasim per faqe interneti – site ku te blesh iPhone te perdorur me cmim te ulet. Nje iPhone i perdorur mund te kete pasur edhe defekte dhe me pas te jete rregulluar, por para se te vihet ne shitje, mbi te duhet te janë kryer teste të ndryshme për të verifikuar funksionimin e rregullt. Megjithate te faqa e shitjes duhet te keni me shume detaje mbi gjendjen dhe nderhyrjet ne iPhone, nese ka.

Permbajtja

Site ku te blesh iPhone te perdorur: Apple

Site ku te blesh iPhone te perdorur

E para nga faqet/sitet e internetit ku te bleni iPhone te perdorur është pikërisht ai i Apple. Duhet të dini se në portalin e kompanisë ekziston një seksion i dedikuar pajisjeve të perdorura, i quajtur Produkte të Rinovuara të Certifikuara/Prodotti ricondizionati certificati, ku mund të gjeni jo vetëm iPhone, por edhe iPad, Mac etj me çmime me zbritje deri në 15%.

Këto janë pajisje që ishin blerë nga përdoruesit, por të cilat, për një arsye ose një tjetër, u kthyen mbrapsht. Të gjitha produktet e rinovuara të Apple janë të certifikuara nga kompania dhe i nënshtrohen të njëjtave teste funksionale rigoroze si produktet e reja përpara se të hidhen në treg serish. Përveç kësaj, produktet e rinovuara të Apple vijnë me një garanci standarde të kufizuar 1-vjeçare, vijnë me aksesorë dhe kabllo dhe kthehen mbrapsht falas. Produktet e blera dërgohen edhe me transport ekspres dhe në disa raste mund të mblidhen edhe në Apple Store.

Për të parë iPhone-ët e perdorur të shitur nga Apple, hyni në seksionin e faqes së internetit të Apple, klikoni në artikullin iPhone në krye dhe filloni të lëvizni nëpër listën në kërkim të modelit që ju intereson.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për t’ju ndihmuar në gjetjen e pajisjes, mund të përdorni filtrat në shiritin anësor të majtë, duke treguar modelin e saktë, ngjyrën dhe memorien (nëse filtrat nuk janë të dukshëm, së pari klikoni mbi formulimin Filters në krye). Megjithatë, duke përdorur menunë rënëse lart djathtas, mund të zgjidhni se si të renditni rezultatet e kërkimit.

Për çdo iPhone të perdorur të ofruar, tregohet emri i saktë i modelit, kapaciteti, ngjyra dhe çmimi. Kur të gjeni pajisjen që dëshironi të blini, për të vazhduar klikoni në pamjen paraprake relative dhe në faqen e re që shfaqet, në butonin Shto/Aggiungi.

Në faqen me përmbledhjen e porosisë që ju shfaqet më pas, nëse dëshironi të shtoni AppleCare+, klikoni në lidhjen Shto/Aggiungi, më pas shtypni lidhjen Fut kodin postar/Inserisci il CAP dhe shkruani kodin tuaj postar në fushën përkatëse që shfaqet, kështu që që mund të kontrolloni opsionet dhe datat e dorëzimit.

Së fundi, klikoni në butonin Shko në arkë/Vai alla cassa dhe nëse keni një ID Apple, hyni në të duke plotësuar fushat përkatëse në të majtë dhe duke shtypur Hyr/Accedi, në mënyrë që të lidhni blerjen me të dhënat e llogarisë tuaj dhe të përdorni metodën e pageses se lidhur me të. Nëse nuk keni një ID të Apple, klikoni butonin Vazhdo si mik/Continua come ospite dhe jepni të dhënat e kërkuara të adresës së transportit dhe pagesës.

Si një alternativë për mënyrën qe sapo tregova, mund të përfundoni blerjen e iPhone të rinovuar/perdorur me Apple Pay. Për ta bërë këtë, thjesht klikoni në butonin Pay with Apple Pay/Paga con Apple Pay në faqen e përmbledhjes së porosisë.

Site ku te blesh iPhone te perdorur: Amazon

Site ku te blesh iPhone te perdorur

Një tjetër nga faqet për të gjetur iPhone të perdorur dhe rinovuar që mund të konsideroni është Amazon. Ajo përfshin një seksion të veçantë, të quajtur Renewed, përmes të cilit ofrohet shitja e pajisjeve të rinovuara. Këto janë pajisje që janë përdorur tashmë nga njerez të tjerë ose që janë kthyer per ndonje defekt.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Të gjitha produktet në seksionin e mësipërm janë testuar nga furnitorë të kualifikuar që të duken dhe funksionojnë si të reja dhe mbulohen nga 12 muaj garanci. Për sa i përket kthimeve dhe kohës së transportit, zbatohen të njëjtat rregulla si për produktet e tjera në shitje në portal, për rrjedhojë është e mundur të përfitoni edhe nga Amazon Prime (që ju lejon të merrni gjithmonë transport të shpejtë dhe falas dhe të merrni përfitime të tjera të ndryshme).

Për të blerë një iPhone të perdorur në Amazon, lidhuni me seksionin e rinovuar të sajtit, më pas klikoni në artikullin Smartphone në qendër të faqes dhe filloni të lëvizni nëpër listën e pajisjeve të disponueshme për të kërkuar për iPhone që ju intereson.

Nëse është e nevojshme, mund të filtroni shfaqjen e produkteve të ofruara duke klikuar në lidhjet specifike (p.sh. iPhone 8iPhone X, etj) që gjeni nën titullin Renewed: Telefoni cellulari në krye ose duke klikuar në Zbulo më shumë/Scopri di più lart djathtas dhe më pas duke përdorur filtrat në shiritin anësor të majtë, duke shënuar opsionin Apple nën titullin Marka dhe duke përcaktuar parametrat e tjerë të ndryshëm (p.sh. çmimi minimal dhe maksimal, vlerësimet mesatare, etj).

Kur mendoni se keni gjetur iPhone-in që ju intereson, klikoni në pamjen paraprake të tij, në mënyrë që të shihni të gjitha detajet në lidhje me të: çmimin, ngjyrën, përshkrimin, etj. Nëse ju bind, vazhdoni me blerjen duke klikuar në butonin Shto në shportë/Aggiungi al carrello në të djathtë, duke vendosur nëse do të shtoni apo jo ndonjë mbulim sigurimi, duke klikuar në ikonën e karrocës lart djathtas dhe më pas në butonin Vazhdoni me porosine/Procedi all’ordine.

Më pas, hyni në llogarinë tuaj në Amazon, duke plotësuar fushat e dukshme në ekran me të dhënat e kërkuara dhe më pas konfirmoni qëllimin tuaj për të blerë iPhone e perdorur. Nëse nuk keni ende një llogari në Amazon, mund ta krijoni një të tillë duke klikuar në butonin Krijo llogarinë tuaj në Amazon/Crea il tuo account Amazon në faqen e hyrjes dhe duke ndjekur hapat me radhe.

Site ku te blesh iPhone te perdorur: eBay

Site ku te blesh iPhone te perdorur

Edhe eBay, faqja më e famshme e ankandeve në botë, përmes së cilës mund të blihen produkte nga përdorues të tjerë ose nga dyqanet drejtpërdrejt ose duke marrë pjesë në ankande, ofron një seksion të veçantë kushtuar produkteve të perdorura, të quajtur Refurbished/Ricondizionati, në të cilin mund të gjeni edhe modele të ndryshme iPhone.

Bëhet fjalë për produkte të reja që i janë kthyer shitësit për arsye të ndryshme, mbi të cilat janë kryer teste të sakta për të verifikuar funksionimin e tyre dhe të cilëve u është zëvendësuar çdo komponent që nuk është më i përshtatshëm. Ato kanë një garanci 12-mujore dhe është e mundur të kurseni deri në 50% në krahasim me atë që do të ishte çmimi aktual.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të blerë një iPhone të perdorur në eBay, vizitoni seksionin përkatës të sajtit dhe klikoni në artikullin Apple që gjeni nën titullin Blej te rinovuar sipas markës/Compra ricondizionato per brand. Prandaj, zvogëloni shfaqjen e artikujve të rinovuar të Apple për shitje vetëm në iPhone, duke përdorur filtrat e duhur që gjeni në menunë në të majtë (p.sh. shteti i prodhimit, numri i saktë i modelit, etj).

Më pas lëvizni nëpër listën e produkteve të disponueshme dhe kur të gjeni një iPhone të rinovuar që mendoni se mund t’ju interesojë, klikoni në pamjen paraprake relative, në mënyrë që të shikoni lajmerimin e plotë, me fletën e produktit, informacionin për shitësin dhe të gjitha detajet e tjera. Sugjerojme që t’i kushtoni vëmendje të veçantë komenteve/vleresimeve që shitësi i interesit tuaj ka grumbulluar me kalimin e kohës. Ato tregojnë shkallën e përvojës dhe besueshmërisë së shitësve dhe janë te rendesishme për të shmangur përballjen me surpriza të këqija.

Nëse në të vërtetë dëshironi të vazhdoni me blerjen, nëse është një shitje normale, klikoni në butonin Blej tani/Compralo subito dhe përfundoni transaksionin pa pasur nevojë të prisni më gjatë, duke zgjedhur nëse do të regjistroheni në eBay ose, nëse tashmë keni një llogari, nëse duhet të identifikoheni ose nëse duhet të vazhdoni me transaksionin pa u regjistruar. Në të gjitha rastet, atëherë do të duhet të shqetësoheni për sigurimin e të dhënave të transportit dhe do t’ju duhet të tregoni një mënyrë të vlefshme pagese.

Nëse iPhone i perdorur që dëshironi të blini është nxjerrë në ankand, do të duhet të përpiqeni ta fitoni atë duke futur shumën maksimale që dëshironi të shpenzoni në fushën përkatëse të tekstit dhe duke klikuar në Bëj një ofertë/Fai un’offerta.

TrenDevice

Kur bëhet fjalë për faqet për iPhone të perdorur, duhet të përmendim edhe TrenDevice. Ky është një portal që blen pajisje të përdorura Apple (dhe së fundmi edhe Samsung), kontrollon funksionimin e tyre duke kryer teste të ndryshme të avancuara, i riparon dhe i kthen në shitje me çmime konkuruese. Ofron transport të shpejtë, garanci 2-vjeçare, mundësi kthimi dhe të gjitha pajisjet vijnë të kompletuara me kabllo origjinale.

Për të përdorur TrenDevice, shkoni në faqen kryesore të sherbimit, klikoni në artikullin iPhone që gjeni në menunë e sipërme dhe zgjidhni modelin e saktë të iPhone që dëshironi të blini nga menuja e duhur që ju ofrohet. Më pas, zgjidhni karakteristikat e ndryshme të interesit tuaj (p.sh. ngjyra, kapaciteti i ruajtjes, etj) që duhet të ketë iPhone i perdorur që keni ndërmend të blini.

Tani shikoni çmimin përfundimtar të artikullit, duke hedhur një sy në atë që raportohet në shiritin blu që ndodhet në fund dhe nëse vërtet keni ndërmend të vazhdoni me blerjen, klikoni në butonin ngjitur Shto në Shportë/Aggiungi al carrello.

Pasi të jetë parë përmbajtja e shportes, shtypni butonin Shko në arkë/Vai alla cassa dhe regjistrohuni për shërbimin duke plotësuar fushat e duhura në ekran në kutinë në të djathtë, më pas jepni të dhënat në lidhje me dërgesën dhe mënyrën e pagesës dhe konfirmoni gatishmërinë tuaj për të vazhduar me shpenzimet. Nëse tashmë jeni regjistruar, hyni paraprakisht duke futur të dhënat e kërkuara në kutinë përkatëse në të majtë.

Site/faqe të tjera për të gjetur iPhone të perdorur me cmim te ulet

Më poshtë do të gjeni një listë me portale të tjera të dobishme për te blere iPhone te perdorur dhe me cmim te ulet.

  • ePrice: është një portal i njohur përmes të cilit mund të blihen produkte që kanë të bëjnë me teknologjinë e informacionit, si dhe pajisje elektroshtëpiake, filma, DVD, etj. Ai ofron edhe mundësinë e blerjes së iPhone dhe pajisjeve të tjera të rinovuara me një garanci 12-mujore të ofruar nga shitësi. Vini re se mund të paguani në momentin e blerjes ose në dorëzim dhe artikujt mund të dërgohen direkt në shtëpinë tuaj ose në një pikë grumbullimi.
  • Swappie: është faqja e një kompanie të njohur finlandeze që vetëm së fundmi ka filluar të operojë edhe në Itali. Është një dyqan i sigurt dhe i kontrolluar ku mund të blesh (dhe të shesësh) iPhone me çmime të uleta. Të gjitha pajisjet janë testuar më parë dhe mundësisht riparuar duke përdorur teknologjitë më të avancuara dhe moderne. Ofrohet një garanci 12-mujore, dërgesat janë të shpejta dhe zbatohet e drejta e kthimit.
  • Refurbed: është faqja e një kompanie të famshme aktive në Evropë që merret me shitjen e pajisjeve teknologjike të perdorura, pra edhe iPhone, me standarde të larta dhe unike përsa i përket cilësisë, sigurisë dhe garancisë. Çdo pajisje kalon nëpër testime rigoroze dhe produktet përfundimtare janë praktikisht si të reja. Çmimet e ofruara janë shumë atraktive, dërgesat janë të shpejta, ka garanci 12 muaj dhe nuk mungon mundësia e kthimit.
  • Back Market: faqe që ofron mundësinë për të blerë iPhone plotësisht të rinovuar, duke u mbështetur në shitës të shumtë të certifikuar të cilët monitorohen vazhdimisht për sa i përket cilësisë, efikasitetit dhe garancive të produkteve. Ato ofrojnë transport të shpejtë, opsione kthimi dhe garancia ka një kohëzgjatje minimale prej 12 muajsh.