Si te zvogelosh madhesine MB foto

Si te zvogelosh madhesine MB foto

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te zvogelosh madhesine MB foto. Me fjale te tjera, nese ju duhet qe nje foto te zere me pak vend ne memorien e telefonit apo thjesht sepse kalon permasat qe lejohen per ta derguar me email etj, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te gjetur nje zgjidhje.

Me poshte do ju tregojme se si te zvogelosh madhesine MB foto duke përdorur një program te aftë për të rikthyer rezultate të shkëlqyera dhe që brenda kufijve të mundshëm, nuk e cenojnë shumë cilësinë origjinale te fotografise. Gjithashtu do të veme në dukje edhe shërbime falas në internet që mund të përdoren nga çdo shfletues/browser (pa instaluar asgjë në kompjuterin tuaj), si dhe aplikacione për smartphone dhe tablet. Tani ju ngelet juve qe ti provoni dhe zgjidhni me te pershtatshmet per nevojat tuaja.

Permbajtja

Si te zvogelosh madhesine MB foto: Windows

Si te zvogelosh madhesine MB foto

Ka shumë programe që ju lejojnë të zvogëloni peshën ne MB te një imazhi duke perdorur nje kompjuter Windows, por në këtë rast do flasim per IrfanView. Ai është një softuer falas i aftë të veprojë edhe per te pare edhe per te modifikuar foto (edhe pse nuk paraqet funksione veçanërisht të avancuara në këtë kuptim).

IrfanView mund të ndërhyjë në skedarë në formate të ndryshme (jpg, bmp, png e kështu me radhë), të përcaktojë manualisht raportin e ngjeshjes/zvogelimit dhe të përpunojë imazhe të shumta në seri, automatikisht.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në çdo rast, për ta marrë atë, lidhuni me këtë faqe interneti, klikoni në butonin Shkarko/Download që korrespondon me arkitekturën e sistemit tuaj operativ (64-bit ose 32-bit) dhe prisni që skedari i instalimit të softuerit të shkarkohet plotësisht në kompjuterin tuaj.

Kur shkarkimi të përfundojë, filloni file.exe të marrë dhe klikoni mbi butonat PoAvanti/Next katër herë radhazi dhe U krye/Done, për të përfunduar instalimin e programit dhe për ta nisur atë.

Nëse dëshironi, mund ta përktheni IrfanView në italisht (si parazgjedhje, ndërfaqja është fillimisht në anglisht): shkoni në këtë faqe interneti, klikoni në lidhjen Installer që ndodhet pranë italian dhe pasi të mbyllni ekranin bazë të IrfanView, hapni file.exe qe u shkarkua dhe shtypni butonat PoInstall dhe OK.

Tani rinisni programin duke përdorur ikonën e krijuar në desktop (ose në menunë Start), klikoni në menunë Options> Change language… dhe pasi zgjidhni italisht në listën e gjuhëve të disponueshme (p.sh. ITALIAN.DLL), shtypni butonin OK.

Për të kompresuar një ose më shumë imazhe, klikoni në menunë File > Converti/rinomina in serie…; Konvertoni /riemërtoni në seri… ose shtypni butonin B në tastierë dhe aplikoni cilësimet që preferoni, duke përdorur dritaren që shfaqet më vonë: vendosni shenjën e kontrollit pranë Konverto në seri/Converti in serie dhe zgjidhni formatin e synuar/formato di destinazione të imazhit (p.sh. jpg) përmes menusë së dedikuar.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani, të vetëdijshëm se një kompresim më i lartë korrespondon me një imazh më pak të rëndë, megjithëse me cilësi më të ulët, klikoni në butonin Options/Opzioni dhe përdorni shiritin e rregullimit që ndodhet në krye të ekranit tjetër për të vendosur nivelin e ngjeshjes që dëshironi.

Kur të keni mbaruar, klikoni në butonin OK dhe tërhiqni skedarin (ose skedarët) që do të kompresohen në kutinë që ndodhet poshtë djathtas, fillimisht bosh. Për të përfunduar, klikoni në butonin Browse…/Sfoglia… për të zgjedhur dosjen në të cilën do të ruhet imazhi i ndryshuar dhe filloni procedurën duke klikuar në butonin Start serial action/Avvia azione in serie dhe kaq.

Si te zvogëlosh madhesine MB foto: Mac

Si te zvogelosh madhesine MB foto

Tani le te shikojme se si te zvogelosh madhesine MB foto ne kompjuter Mac. Ne fakt nuk do t’ju duhet të instaloni asgjë, pasi mund të përdorni mjetin e kompresimit të imazhit të integruar në Preview/Anteprima (programi standard që përdoret për të menaxhuar lloje të ndryshme dokumentesh, duke përfshirë imazhet dhe skedarë PDF).

Për të filluar, gjeni foton që dëshironi të kompresoni dhe klikoni dy herë mbi ikonën e saj për ta hapur atë në Preview. Nëse keni ndryshuar aplikacionin e paracaktuar për menaxhimin e imazheve, mund ta zgjidhni problemin duke klikuar me të djathtën në ikonën e skedarit të interesit tuaj dhe duke zgjedhur artikujt Apri con > Anteprima nga menyja e propozuar e kontekstit.

Nëse keni nevojë të ndërhyni në imazhe të shumta, klikoni në menunë Vista > Miniature dhe klikoni në secilin prej skedarëve që do të kompresohen, duke përdorur tastin cmd në tastierë.

Pasi të keni hapur imazhin (ose imazhet) e interesit tuaj, klikoni në menunë File > Eksporto/Eksporto imazhet e zgjedhura; File > Esporta/Esporta immagini selezionate, përdorni ekranin tjetër për të zgjedhur shtegun për të ruajtur skedarët e konvertuar dhe shtypni butonin Options/Opzioni, që ndodhet në fund.

Tani përdorni menunë rënëse Format për të zgjedhur formatin në të cilin do të eksportohen imazhet (p.sh. Jpg) dhe specifikoni nivelin e kompresimit që do të aplikohet, duke përdorur shiritin e rregullimit që korrespondon me artikullin Cilësia/Qualità: do duket edhe pesha përfundimtare e fotos. Për të filluar konvertimin dhe ruajtjen e skedarit ose skedarëve të zgjedhur, klikoni në butonin Ruaj/Salva/Save.

Si te zvogelosh madhesine MB foto: Online

Si te zvogelosh madhesine MB foto

Nëse nuk mund ose nuk dëshironi të instaloni asgjë në kompjuterin tuaj, mund të zvogëloni madhësinë ne MB te një fotografie duke përdorur një nga shërbimet e shumta online të krijuara për këtë qëllim, si Optimizilla. Ai ju lejon të aplikoni një nivel shtesë te kompresimit të imazheve në formatin PNG dhe JPG, pa kosto, dhe me mundësinë e punës deri në 20 skedarë në të njëjtën kohë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta përdorur atë, shkoni te lidhja që ju dhashë pak më parë dhe tërhiqni foton (ose fotot) në kutinë Zvarritni skedarët tuaj këtu/Trascina i tuoi file qui, që ndodhet në qendër të faqes. Përndryshe, mund të shtypni butonin Ngarko skedarët/Carica i file dhe të përdorni dritaren Esplora File/Finder që ju propozohet, për të zgjedhur skedarin ose skedarët për modifikim.

Pasi të përfundojë ngarkimi, zvogelimi duhet të fillojë automatikisht. Brenda pak çastesh, do të shihni madhësinë e re të imazhit, së bashku me përqindjen e kompresimit të aplikuar. Nëse jeni të kënaqur me rezultatin, klikoni në butonin Shkarko/Shkarko të gjitha; Scarica/Scarica tutto, që ndodhet nën imazhin e shikimit (ose imazhet), për ta shkarkuar atë.

Nëse madhësia e skedarit nuk është e kënaqshme për ju, përdorni shiritin e rregullimit që ndodhet pranë formulimit Quality/Qualità, për të ndryshuar nivelin e kompresimit. Herë pas here, do t’ju shfaqet madhësia e re e skedarit. Në fund, klikoni në butonin OK dhe shkarkoni skedarin (ose skedarët).

Si te zvogelosh madhesine MB foto: Android

Si te zvogelosh madhesine MB foto

Tani le te shikojme se si te zvogelosh madhesine MB foto ne nje paisje Android. Ju mund të mbështeteni në një aplikacion si Photo Compress 2.0, i disponueshëm falas në Play Store.

Për ta shkarkuar atë, klikoni ne linkun qe ju dhash me siper, ose hapni play store në pajisjen tuaj dhe prekni simbolin e lupës ose butonin e kërkimit për të gjetur vendndodhjen e aplikacionit, duke shkruar emrin e tij. Kur ta keni gjetur, trokitni lehtë mbi pamjen paraprake të tij dhe më pas në butonin Instalo, për të filluar instalimin e tij në pajisje.

Tani hapni aplikacionin, duke prekur butonin Hap/Apri/Open ose duke përdorur ikonën që ndërkohë është shtuar në ekranin bazë ose në sirtarin e Android, prekni butonin Galeria/Gallery dhe përdorni panelin që ju propozohet për të zgjedhur imazh mbi të cilin duhet ndërhyrë. Nëse ju kërkohet, autorizoni aplikacionin për të hyrë në memorien e pajisjes duke shtypur butonin e duhur.

Pasi të zgjidhni foton që ju intereson, prekni butonin Kompresoni/Compress dhe përdorni shiritin e rregullimit të dukshëm në ekran për të përcaktuar nivelin e ngjeshjes që do të përdorni. Për të përfunduar, trokitni lehtë mbi butonin Dil/Exit për të vazhduar me ruajtjen e fotos në Galerinë e paisjes. Të gjitha imazhet e krijuara në këtë mënyrë ruhen në një album të quajtur PhotoCompress.

Si te zvogëlosh madhesine MB foto: iPhone

Nëse përdorni një iPhone ose një iPad, ju mund të përdorni aplikacionin Foto Compress. Ky aplikacion ju lejon të zvogëloni peshën e një ose më shumë imazheve në të njëjtën kohë, jashtëzakonisht shpejt. Në thelb, Foto Compress është i disponueshëm në App Store falas, por ju mund të zhbllokoni veçoritë e tij shtesë (të tilla si përpunimi i më shumë se 50 imazheve në të njëjtën kohë) duke bërë blerje brenda aplikacionit.

Për ta marrë atë, klikoni ne linkun me siper, ose hapni App Store dhe prekni butonin Kërko/Cerca/Search për të gjetur aplikacionin brenda dyqanit.

Në çdo rast, një herë në seksionin e duhur, prekni butonin Ottieni/Get/Installa dhe përfundoni instalimin e aplikacionit duke vërtetuar me anë të Face IDTouch ID ose fjalëkalimin e Apple ID.

Pasi të përfundojë procedura, hapni aplikacionin duke përdorur ikonën që është shtuar në ekranin bazë ose në Bibliotekën e aplikacioneve iOS/iPadOS, specifikoni nëse do të lejohet dërgimi i njoftimeve dhe trokitni lehtë mbi butonin e reklamave jo të personalizuara/Pubblicità non personalizzata, për të vazhduar me versionin falas të aplikacionit, duke shfaqur reklama që nuk bazohen në identifikuesin tuaj. Nëse është e nevojshme, trokitni lehtë mbi butonin Jo faleminderit/No thanks, për të refuzuar shkarkimin e aplikacioneve shtesë.

Tani trokitni lehtë mbi butonin [+] të bashkangjitur në ekranin fillestar të programit (i vendosur në krye), autorizoni hyrjen në memorien e pajisjes duke shtypur butonat Lejo dhe Lejo për të hyrë në të gjitha fotot/Consentire e Consenti l’accesso a tutte le foto dhe më pas trokitni lehtë mbi pamjen paraprake e imazhit për t’u ngjeshur.

Tani prekni butonin Fine lart djathtas, zgjidhni cilësinë e figurës dhe faktorin e ngjeshjes duke përdorur shiritat e rregullimit në fund dhe së fundi, prekni butonat Vazhdo/Continua dhe Termina për të ruajtur foton e ngjeshur.

Si te zvogëlosh madhesine MB foto per email

Nese keni nevojë të zvogëloni madhësinë e fotografisë qe te mund ta dergoni me email, pasi shërbimi juaj i emailit ju lejon të dërgoni imazhe vetëm nën një peshë të caktuar, atehere mund t’i referoheni udhezimeve që ju kam dhënë ne paragrafet me siper, duke rritur nivelin e ngjeshjes së imazhit derisa të arrijë madhësinë e dëshiruar.