Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire

Ne kete udhezues do ju tregojme se si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire. Ne fakt koha e printerave qe lidhen me kabull me kompjutrin, tashme ka mbaruar sepse printerat e rinj qe kane wifi, mund te lidhen me paisjet tuaja nepermjet valeve dhe te printojne shume lehte cdo dokument apo foto.

Për të zbuluar se cilin printer Wi-Fi të blini, merrni parasysh nevojat tuaja bazë përsa i përket printimit të dokumenteve, buxhetin tuaj dhe vlerësoni me kujdes performancën e ofruar. Më poshtë është një listë e shpejtë e të gjitha veçorive që duhet të shikoni përpara se të bleni një printer. Per me shume vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire

Kini parasysh se per te zgjedhur një printeri Wi-Fi duhet te kuptoni veçorite thelbësore që mund të gjeni në të. Kjo vlen për të gjitha llojet e produkteve elektronike. Por le të fillojmë me përkufizimet bazë menjëherë.

Printer me boje/inkjet, lazer ose LED

Jane shume ndryshimet midis printerëve me bojë (dmth inkjet) dhe lazer/LED. Printerët lazer/LED janë të preferueshëm nëse duhet të printoni një sasi të madhe dokumentesh teksti, ndërsa ato me bojë janë të preferueshme nëse shpesh alternoni printimin e dokumenteve tekstuale dhe fotove etj (në sasi të kufizuar dhe me ngjyra). Printerët lazer ose LED garantojnë një proces printimi shumë më të shpejtë se sa inkjet

Toneri i tyre zgjat më shumë se fishekët e printerëve me bojë, por është gjithashtu më i shtrenjtë. Për sa i përket çmimit, printerët laser janë mesatarisht më të shtrenjtë se ata me bojë por në ditët e sotme ka edhe të lirë në këtë kategori. Së fundi, ka edhe printera fotografish me sublimim, të cilat përdorin sublimimin termik për të transferuar bojën në letër (shpesh të një lloji fotografik) duke përdorur nxehtësinë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Bardh e zi ose me ngjyra

Ju duhet te këni kete dyshim vetëm nëse zgjidhni të blini një printer lazer (i cili printon zakonisht bardh e zi), pasi ato me bojë janë pothuajse të gjitha me ngjyra. Printerët lazer me ngjyra/LED zakonisht janë shumë më të shtrenjtë se ato bardh e zi

Nëse duhet të printoni edhe fotot që bëni me kamerat tuaja, atëherë ju rekomandoj të zgjidhni një printer me ngjyra (ndoshta një inkjet specifik për fotot), por siç thashë pak më parë nëse printoni kryesisht dokumente, mund të bleni nje printer me lazer monokromatik/LED (dmth njengjyresh bardh e zi).

Lidhjet me vale/wifi

Jo të gjithë printerët me valë janë krijuar të barabartë. Të gjithë ata mund të lidhen me rrjetin lokal përmes rrjetit Wi-Fi të ruterit, por ka disa që ofrojnë gjithashtu mbështetje për teknologjinë Wi-Fi Direct dhe akses në shërbimet e printimit në cloud. Wi-Fi Direct është një teknologji me anë të së cilës dy pajisje (si printeri dhe kompjuteri) mund të komunikojnë me njëra-tjetrën me valë pa kaluar përmes ruterit. 

Shërbimet e printimit në cloud lejojnë printerin të lidhet me internetin dhe të marrë komandat e printimit nga interneti. Kjo do të thotë që ju mund të beni printimin e dokumenteve ndërsa jeni larg shtëpisë, ndoshta direkt nga smartfoni ose tableti juaj dhe printeri kryen porosine në kohë reale. Printerët mund të mbështesin gjithashtu NFC, një teknologji që lejon çiftimin e lehtë me një pajisje të jashtme të përputhshme.

Karakteristikat teknike

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire

Tani le të kalojmë te karakteristikat teknike të një printeri Wi-Fi, ato që përcaktojnë cilësinë dhe specifikimet e madhësisë dhe peshës se tij. Nëse dëshironi të vendosni një printer në një mjedis që tashmë e njihni, kontrolloni gjithmonë nëse dimensionet dhe pesha janë të pershtatshme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Shpejtesia dhe rezolucioni i printimit

Performanca e një printeri gjykohet nga numri i faqeve në minutë (PPM) ose numri i imazheve në minutë (IPM) që mund të prodhojë. Një vlerë tjetër të cilës duhet t’i kushtoni vëmendje të veçantë është rezolucioni i printimit, ky është niveli i qartesise së printimeve të krijuara. 

Rezolucioni shprehet në DPI (pika për inç) dhe mund të ketë dy vlera: një bazë që përfaqëson rezolucionin real të printimit dhe një të rritur që printeri është në gjendje të marrë falë algoritmeve të përmirësimit të imazhit. E njëjta gjë vlen edhe për rezolucionin e skanimeve të kryera nga printera të pajisur me skaner (në këtë rast flasim për rezolucionin optik për rezolucionin real).

Dimensionet dhe pesha

Printerët me bojë janë të gjithë mjaft kompakt dhe të lehtë, përveç atyre që synojnë mjedisin e biznesit. Nga ana tjetër, printerët laser ose LED mund të jenë shumë të rëndë. Nëse i porositni përmes internetit, analizoni me shumë kujdes specifikat e tyre dhe sigurohuni që të mos blini pajisje që janë shumë të mëdha për hapësirën e disponueshme në mjedisin tuaj të punës.

Karakteristika te tjera

Karakteristika të tjera që duhen marrë parasysh kur blini një printer Wi-Fi janë: konsumi i korentit nga printeri (veçanërisht nëse përdoret për periudha të gjata çdo ditë); prania e funksionit të faksit në printerët shumëfunksionalë (i cili nuk është gjithmonë i disponueshëm); prania e printimit para mbrapa ne menyre automatike për të printuar ose skanuar një fletë nga te dyja anet pa e kthyer me dore atë; prania e ADF për ngarkimin automatik të fletëve në skanerin e printerëve shumëfunksionalë; vlera maksimale e ngarkesës mujore të printerëve lazer (d.m.th. numri maksimal i printimeve që mund të gjenerojnë, përtej të cilit mund të shfaqen keqfunksionime); formatin e fletëve qe mbështetet nga printeri (A4, A3 etj) dhe sa fletë mund të mbajë vendi i fleteve. 

Kontrolloni gjithashtu peshën e mbështetur për fletët e letrës dhe zhurmën në mjedis nëse nuk dëshironi të shurdhoni ata që ju rrethojnë gjatë printimeve të zgjatura. Për më tepër, mbani mend se printerët kanë, si një kompjuter i vërtetë, memorie CPU dhe RAM që përcaktojnë reaktivitetin me të cilin kryhen operacionet dhe se në modelet e rangut të mesëm ose të nivelit të lartë është e rëndësishme të keni një ekran që ju lejon të menaxhoni me lehtësi funksionet e disponueshme.

Cilin printer WiFi te blesh

Tani qe beme qartesimet e duhura, mund te shikoni dhe zgjidhni cilin printer Wi-Fi të blini nga ata që propozohen më poshtë.

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire (me pak se 100€ ekonomik)

Canon PIXMA TS3350 (inkjet me shumë funksione)

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire

Nëse jeni duke kërkuar për një printer inkjet multifunksional dhe ekonomik, ju rekomandojme t’i hidhni një sy Canon PIXMA TS3350 i cili mbështet printimin dhe skanimin me valë/wifi dhe gjithashtu ju lejon të përdorni shërbime të tilla si Apple AirPrint dhe Mopria. Ka përmasa 435 x 316 x 145 mm për 3,9 kg peshë, ka butona dhe ekran LCD për të rregulluar parametrat e printimit dhe garanton performancë të barabartë me 7,7 faqe në minutë bardh e zi dhe 4 faqe në minutë me ngjyra me një rezolucion prej 4800 x 1200 DPI. Përveç kësaj, garanton një rezolucion prej 600 x 1200 DPI për skanimet. Nisur nga natyra e tij, mund të përdoret edhe për të bërë fotokopje.

Epson Expression Home XP 2100 (inkjet me shumë funksione)

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire

Epson Expression Home XP 2100 është një printer shumëfunksional me bojë që karakterizohet nga çmimi i tij i ulët. Ka një panel të përshtatshëm me butona përmes të cilit rregullohet printimi dhe mbështet lidhjen Wi-Fi dhe Wi-Fi Direct. Shpejtësia e printimit është e barabartë me 27 faqe në minutë bardh e zi dhe 15 faqe në minutë me ngjyra, me një rezolucion prej 5760 x 1440 DPI. Sa i përket kapacitetit hyrës, arrihen 100 fletë. Skanimi, mund të kryhet me një rezolucion maksimal prej 1200 x 2400 DPI. Vini re se është gjithashtu mjaft kompakt: ka përmasa 390 x 300 x 146 mm dhe peshon 4 kg.

HP DeskJet 2720 (inkjet me shumë funksione)

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire

HP DeskJet 2720 është një nga printerët më të lirë në botë, por në të njëjtën kohë një nga më të famshmit. Është inkjet dhe ndër funksionet e integruara kemi printimin, kopjimin dhe skanimin, me rezolucion maksimal të mbështetur prej 4800 x 1200 DPI. Falë lidhjes Wi-Fi mund të përdoret pa problemin më të vogël edhe nga pajisjet e jashtme të lidhura në rrjetin e shtëpisë. Ai gjithashtu mbështet teknologjitë HP ePrint, Apple AirPrint dhe Mopria, së bashku me Wi-Fi Direct. Për sa i përket performancës, garanton një shpejtësi printimi prej 7,5 PPM bardh e zi dhe 5,5 PPM me ngjyra.

Canon PIXMA MG3650S (inkjet me shumë funksione)

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire

Një tjetër printer multifunksional inkjet që ju rekomandoj të merrni parasysh është Canon PIXMA MG3650S i cili arrin të gjenerojë 9,9 faqe në minutë bardh e zi dhe 5,7 faqe në minutë me ngjyra. Rezolucioni maksimal i printimit është 4800 x 1200 DPI. Ai përfshin gjithashtu një skaner që prodhon imazhe prej 1200 x 2400 DPI. Ka përmasa 449 x 304 x 152 mm për 5,4 kg peshë dhe padyshim ka mbështetje të integruar Wi-Fi.

HP DeskJet 3750 (inkjet me shumë funksione)

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire

Çmimi i printerëve të avancuar me bojë ka rënë shumë vitet e fundit dhe një shembull konkret i këtij trendi është HP DeskJet 3750, 3-në-1 me bojë me shumë funksione me çmim nën 100 euro. Ai mbështet formatet A4, A6, B5 dhe Envelope DL, padyshim që ka Wi-Fi dhe gjithashtu ju lejon të përfitoni nga teknologjitë Wi-Fi Direct dhe HP ePrint, Apple AirPrint dhe Mopria. Ka një shpejtësi printimi prej 8 PPM bardh e zi dhe deri në 5,5 PPM me ngjyra, me një rezolucion prej 4,800 x 1,200 DPI. Vendi i fleteve eshte kompakt kur mbyllet, redukton bllokimet e letrës dhe mund të mbajë deri në 60 fletë ose 20 fletë letre fotografike. Ka përmasa 403 x 177 x 141 mm, peshon 2.33 kg dhe disponohet edhe në ngjyra të tjera.

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire (nga 100€ deri 200€ nivel i mesem)

Epson Expression Premium XP-6100 (inkjet me shumë funksione)

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire

Nëse keni nevojë për një model me cilësi të lartë për të printuar dokumente dhe foto, Epson Expression Premium XP-6100 mund të jetë për ju. Është një printer shumëfunksional inkjet që mund të printojë me rezolucion prej 5,760 x 1,440 PPI. Ai gjithashtu integron një skaner, një ekran LCD me ekran me prekje dhe mund të lidhet përmes Wi-Fi dhe USB. Nga ana e performancës, mund të prodhojë 32 PPM si në bardh e zi ashtu edhe me ngjyra në letër të zakonshme, ndërsa për printimet e fotografive duhen 15 sekonda. Vini re se fishekët e paracaktuar përdorin bojëra Claria Premium me cilësi të lartë.

Epson WorkForce WF-2850DWF (inkjet me shumë funksione)

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire

Nëse jeni duke kërkuar për një multifunksional inkjet dhe me performancë, ju rekomandoj t’i hidhni një sy Epson WorkForce WF-2850DWF. Jo vetëm që mbështet printimin dhe skanimin me valë, por gjithashtu ju lejon të përdorni shërbimet e printimit në cloud, të tilla si Epson Connect iPrint për të printuar dokumente nëpërmjet telefonave inteligjentë dhe tabletëve. Ka përmasa 375 x 300 x 218 mm për 5,2 kg peshë, ka një ekran të përshtatshëm për të parë dhe rregulluar parametrat e printimit dhe garanton performancë të barabartë me 33 faqe në minutë bardh e zi dhe 18 faqe në minutë me ngjyra, me një rezolucion prej 5760 x 1440 DPI dhe garanton një rezolucion maksimal prej 1200 x 2400 DPI për skanimet. Mund të përdoret edhe për fotokopje dhe faks.

Brother HL-L2350DW (lazer monokrom)

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire

Brother HL-L2350DW është një printer lazer monokrom veçanërisht kompakt (me përmasa 356 x 183 x 360 mm për 7,2 kg peshë) që nuk ofron funksione kopjimi, skanimi dhe faksi, por mbështet Wi-Fi dhe mund të lidhet gjithashtu me USB. Siguron një shpejtësi printimi prej 30 faqesh në minutë, me një rezolucion prej 1200 x 1200 DPI. Mban 250 fletë dhe mbështet printimin e dyanshëm. Konsumi mesatar është 460 Watts.

HP LaserJet Pro M28w (shumëfunksional lazer monokrom)

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire

HP LaserJet Pro M28w është një printer lazer 3-në-1 që ofron funksione printimi, kopjimi dhe skanimi. Mund të lidhet me pajisje të jashtme nëpërmjet Wi-Fi dhe është në përputhje me standardin Apple AirPrint. Krijon printime, vetëm bardh e zi, me një shpejtësi maksimale prej 18 PPM dhe një rezolucion maksimal prej 600 x 600 DPI, ndërsa skanimet ndodhin me 600 PPI. Ka përmasa 360 x 264 x 197 mm për 5.4 kg peshë. Nuk mbështet printimin para mbrapa automatik.

Canon SELPHY CP1300 (kamerë)

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire

Canon SELPHY CP1300 është një printer fotografish me përmasa vetëm 180,6 x 135,9 x 63,3 mm për 860 gram peshë. Mund të përdoret si përmes rrjetit shtëpiak ashtu edhe përmes Bluetooth. Ai printon foto 148 × 100 mm në 47 sekonda me një rezolucion prej 300 × 300 DPI dhe përfshin një ekran 3,2 inç. Mund të përdoret gjithashtu në lëvizje falë një baterie me një autonomi prej 54 fotografish në madhësinë e kartolinës.

Si te zgjedhesh nje printer WiFi me te mire (mbi 200€ nivel i larte)

Canon PIXMA TS8350 (inkjet me shumë funksione)

Canon Pixma TS8350 është një printer inkjet me shume i mire per foto, falë teknologjisë FINE dhe 6 bojërave të veçanta. Ju lejon të printoni me një shpejtësi prej 15 faqe në minute bardh e zi dhe 10 faqe për minute me ngjyra, me një rezolucion deri në 4800 x 1200 DPI. Ai mbështet printimin para mbrapa automatik dhe duke qenë një multifunksional, lejon gjithashtu operacionet e kopjimit dhe skanimit, në rastin e fundit me një rezolucion maksimal prej 2,400 x 4,800 DPI. Mund të lidhet përmes Wi-Fi dhe USB me shpejtësi të lartë, gjithashtu ka një vend të kartës së memories dhe mbështet teknologji të ndryshme për printim me valë dhe celular, si Apple AirPrint dhe Google Cloud Print. Ka përmasa 373 x 319 x 141 mm për 6,6 kg peshë.

Epson EcoTank ET-2751 (inkjet me shumë funksione)

Epson EcoTank ET-2751 është një printer inkjet që mbështet lidhjen Wi-Fi dhe që dallohet nga printerët e tjerë sepse është i pajisur me rezervuar boje qe mund te rimbushet me të cilët mund të printoni deri në 14,000 faqe bardh e zi dhe deri në 5,200 faqe me ngjyra. Printon me 33 PPM bardh e zi dhe 15 PPM me ngjyra. Ai gjithashtu mbështet lidhjen USB dhe Wi-Fi Direct, si dhe Apple AirPrint. Në pjesën e përparme ka gjithashtu një ekran LCD të përshtatshëm për menaxhimin e operacioneve të printimit. Vini re se ofron printim automatik të dyanshëm dhe gjithashtu lejon skanimin dhe kopjimin.

HP Neverstop 1202nw/1001nw (lazer monokrom)

HP Neverstop Laser 1202nw është një printer lazer shumëfunksional monokrom (njengjyresh) që karakterizohet nga prania e rezervuarit të tonerit të rimbushjes së shpejtë (ai shitet i plotë, me një sasi boje të nevojshme për të printuar deri në 5000 faqe). Ju lejon të printoni me një shpejtësi prej 20 PPM, me një rezolucion maksimal prej 600 x 600 x 2 DPI. Ka një ekran LCD me ikona, një tregues të bojës dhe mund të lidhet me rrjetin ose nëpërmjet Wi-Fi ose me kabllo (nëpërmjet kabllos Ethernet). Ka një skaner të integruar dhe gjithashtu ofron funksione skanimi dhe kopjimi. Vendi hyres mban deri 150 fletë, ndërsa ai dales mban deri në 100 flete.

Opsionale, disponohet edhe një model pak më i lirë, i quajtur HP Neverstop Laser 1001nw, i cili nuk ka skanerin e integruar.

HP Color LaserJet Pro M282nw/M283fdw (lazer me shumë funksione me ngjyra)

Në fushën e printerëve shumëfunksionalë lazer me ngjyra ju ftoj të vlerësoni blerjen e HP Color LaserJet Pro M282nw, i cili ofron një ekuilibër të shkëlqyer midis cilësisë dhe çmimit. Ka përmasa 42,4 x 43,5 x 33,8 cm dhe peshon 8 kg, përfshin skanerin, funksionin e kopjimit dhe printimin e dyanshem automatik, ka një ADF me 50 fletë dhe mbështet lidhjen nëpërmjet Wi-Fi dhe nëpërmjet Ethernetit. Gjithashtu ju lejon të përfitoni nga shërbimet e printimit Wi-Fi Direct dhe cloud dhe ka një portë USB të përparme. Performanca e tij e printimit është e barabartë me 21 faqe në minutë bardh e zi dhe me ngjyra, me një rezolucion maksimal prej 600 × 600 DPI.

Përfundimisht, disponohet edhe modeli i quajtur HP Color LaserJet Pro M283fdw, i cili me një çmim pak më të lartë ofron edhe funksionin e faksit.

Brother MFC-L3750CDW/MFC-L3770CDW (LED me ngjyra shumëfunksionale)

Brother MFC-L3750CDW është një nga printerët shumëfunksionalë 4-në-1 më të mirë në treg. Përdor teknologjinë e printimit LED dhe mund të printojë deri në 24 faqe në minutë. Ka printin dyanesh automatik, mbështet Wi-Fi dhe Ethernet për t’u lidhur me një rrjet dhe ka një sirtar 250 fletësh me ADF me 50 fletë. Mund të printojë me një nivel maksimal zhurme prej 47 dB, madje edhe nga USB, smartphone dhe tablet dhe është i pajisur me funksione kopjimi, skanimi dhe faksi.

Ekziston gjithashtu një model më i avancuar në pjesën e përparme të lidhjes, i quajtur Brother MFC-L3770CDW, i cili shton mbështetjen për Wi-Fi Direct dhe NFC.