Si te rinisesh fikesh ndezesh iPhone

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te rinisesh fikesh ndezesh iPhone. Ne kete menyre ju mund te perdorni nje procedure te shpejte per te rinisur plotesisht sistemin operativ, i cili pasi te fiket, do rindizet serish.

Do ju tregojme gjithashtu se si të rindizni/rinisni pajisjen në rast të problemeve si: bllokim, mosfunksionim të butonit te ndezjes dhe fikjes etj në mënyrë qe te keni sukses ne qellimin tuaj. Per detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Procedura standard per rinisjen/rindezjen e iPhone

Për të filluar, do te shpjegojme se si te rinisesh/rindezesh fikesh ndezesh iPhone në kushte normale, domethënë kur nuk ka komplikime të veçanta dhe të gjitha funksionet dhe butonat e iPhone funksionojnë në mënyrë perfekte. Në këto raste, gjithçka që duhet të bëni është të mbani të shtypur butonin e ndezjes/fikjes (ai që ndodhet zakonisht në anën e djathtë të pajisjes) për disa sekonda dhe prisni që leva me fjalët rrëshqit per ta fikur/scorri per spegnere të shfaqet në ekran. Më pas shtypni levën dhe duke vazhduar ta mbani të shtypur, zhvendoseni në të djathtë. Pasi të bëhet kjo, iPhone do të fiket.

Si te rinisesh fikesh ndezesh iPhone

Nëse e preferoni dhe nëse iPhone juaj është i pajisur me të paktën iOS 11, mund ta fikni pajisjen duke përdorur funksionin e duhur të përfshirë te cilësimet, pa pasur nevojë të prekni butonin fizik. Për ta bërë këtë, hyni në ekranin bazë të iPhone, shkoni te Cilësimet/Impostazioni dhe më pas te Përgjithshme/Generali, lëvizni në fund të ekranit që hapet dhe trokitni lehtë mbi Fik/Spegni. Më vonë, edhe në këtë rast do të shihni të shfaqet leva e lartpërmendur rreshqit per ta fikur/scorri per spegnere, mbi të cilën do të duhet të shtypni dhe duke vazhduar ta mbani, do t’ju duhet ta spostoni djathtas.

Si te rinisesh fikesh ndezesh iPhone

Në të dyja rastet, më pas prisni disa momente që ekrani i pajisjes të bëhet plotësisht i zi dhe më pas vazhdoni të ndizni sërish iPhone, duke mbajtur përsëri shtypur butonin e fikjes/ndezjes për disa sekonda, derisa të shihni logon e Apple të shfaqet në qendër te ekranit, pastaj lëshoni butonin. Më pas sistemi do të ringarkohet dhe gjithçka që duhet të bëni është të shkruani kodet e zhbllokimit nese keni vendosur te tille. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përveç kasaj qe sapo tregova, mund të rinisni/rindizni iPhone gjithashtu duke shtypur dhe duke vazhduar të mbani të shtypur butonin e ndezjes/fikjes derisa të shfaqet në ekran leva e rrëshqit për të fikur dhe derisa ekrani i pajisjes të bëhet i zi dhe të fiket. Pastaj ndizni përsëri iPhone tuaj duke mbajtur shtypur butonin e ndezjes.

Së fundi, duke filluar përsëri nga iOS 11, Apple ka vendosur të përfshijë një funksion shumë të përshtatshëm në iOS që ju lejon të rinisni/rindizni iPhone duke vepruar drejtpërdrejt nga cilësimet e pajisjes, pa pasur nevojë të prekni asnjë buton. Për ta përdorur atë, duhet të aktivizoni AssistiveTouch, sistemin e integruar në platformën celulare të Apple që ju lejon të simuloni presionin e disa butonave fizikë në pajisje, si dhe të përdorni funksione të veçanta, si ai në fjalë.

Për të aktivizuar AssistiveTouch në iPhone tuaj, duhet të shkoni në ekranin bazë, të hyni në Cilësimet/Impostazioni (ikona e rrotës së ingranazhit) dhe të shtypni artikullin e Përgjithshme/Generali nga ekrani që shihni të shfaqet. Më pas prekni Accessibility/Accessibilità, lëvizni poshtë ekranit të ri të shfaqur dhe zgjidhni AssistiveTouch. Së fundi, spostoni djathtas leven për funksionin AssistiveTouch dhe kaq.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, do të shihni një kuti të vogël të errët me një rreth të bardhë në qendër të shfaqet në ekranin e iPhone, i cili, pasi ta zgjidhni, do t’ju lejojë të përdorni komanda dhe funksione të ndryshme, zakonisht të aksesueshme në mënyra të tjera. Për të rifilluar/restart iPhone-in tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni në kutinë AssistiveTouch, më pas në artikullin Device në menunë që është hapur, më pas në Altro dhe në fund në Restart/Riavvia. Pasi të bëhet kjo, iPhone juaj do të fiket dhe do të ndizet plotësisht automatikisht, pa pasur nevojë të bëni asgjë tjetër. 

Si te rinisesh fikesh ndezesh iPhone

Si te rinisesh fikesh ndezesh iPhone kur bllokohet

Në rast se iPhone është bllokuar (dhe për këtë arsye është e pamundur ta fikni dhe ta ndizni përsëri normalisht), Apple sugjeron rifillimin/rindezjen me force të telefonit, e cila mund të merret duke mbajtur njekohesisht të shtypur butonin e ndezjes dhe butonin Home (ai që ndodhet në qendër poshtë ekranit) për rreth dhjetë sekonda, derisa ekrani të fiket.

Si te rinisesh fikesh ndezesh iPhone

Vazhdoni ti mbani shtypur butonat derisa ekrani të ndizet përsëri dhe logoja e Apple të shfaqet në ekran, më pas lëshoni të dy butonat.

Nëse keni një iPhone 7 ose homologun e tij Plus, në vend të butonit Home duhet të përdorni butonin e uljes se volumit –, domethen duhet të mbani të shtypur njekohesisht butonin e ndezjes/fikjes dhe butoninuljes se volumit derisa telefoni të rindizet dhe logoja e apple te shfaqet.

Nëse jeni duke përdorur një iPhone X, një iPhone 8 ose një iPhone 8 Plus, duhet të ndiqni një procedurë tjetër: duhet të shtypni dhe lëshoni shpejt butonin e rritjes se Volume +, pastaj butonin e uljes se Volumit – dhe në fund duhet të mbani të shtypur butonin e ndezjes qe ndodhet djathtas, derisa logoja e apple të shfaqet në ekranin e telefonit.

Shënim: Përdoreni këtë procedurë vetëm dhe ekskluzivisht në rastet e nevojës reale, pasi kjo mund të shkaktojë që aplikacionet të mos ruajnë të dhëna dhe probleme të tjera të vogla, te cilat mund të shmangen lehtësisht duke fikur dhe rindezur iPhone me metodën standarde.

Si te rinisesh fikesh ndezesh iPhone kur butoni ndezjes/fikjes nuk ben

Nese butoni i ndezjes/fikjes së iPhone-it tuaj është prishur dhe nuk funksionon, ju prapëseprapë mund të keni sukses në qëllimin tuaj duke përdorur funksionin special te bashkangjitur në menunë AssistiveTouch, për rinisjen/rindezjen qe treguam me siper.

Përndryshe, mund të përdorni një funksion tjetër të lidhur gjithmonë me AssistiveTouch dhe më pas të zbatoni një procedurë të veçantë për rinisjen/rindezjen e pajisjes. Më saktësisht, ajo që duhet të bëni, gjithmonë pasi të keni aktivizuar AssistiveTouch nga cilësimet e iOS, është të shtypni në kutinë e vogël të errët me një rreth të bardhë në qendër që shfaqet në ekran, zgjidhni ikonën Device/Dispositivo nga menuja që hapet dhe mbajeni gishtin te shtypur në ikonën Blloko ekranin/Blocca schermo për disa sekonda.

Si te rinisesh fikesh ndezesh iPhone

Pasi të bëhet kjo, do të shihni në ekranin e telefonit të shfaqet leva e rrëshqit për ta fikur/scorri per spegnere përmes së cilës mund ta fikni plotësisht pajisjen.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, gjithmonë në rast të prishjes ose mosfunksionimit të butonit ndezës/fikës, mund ta rinisni iPhone-in tuaj thjesht duke e vendosur pajisjen në karikim, direkt në prizën e energjisë ose në kompjuter, duke përdorur kabllon përkatëse Lightning/Dock. Në fakt, duke lidhur iPhone me një burim korenti, pajisja do të vihet ne funksion automatikisht njësoj sikur të kishit përdorur butonin perkates.

Si te rinisesh fikesh ndezesh iPhone me jailbroken

Nëse keni një iPhone të jailbroken (dmth nje iPhone tek i cili mund te modifikoni dhe app te sistemit), mund ta rinisni iPhone tuaj pa pasur nevojë ta fikni dhe ta ndizni përsëri manualisht, me perdorimin e disa rregullimeve speciale që mund të ndryshojnë sjelljen standarde të iOS. Falë këtyre rregullimeve/tweak, mund të rinisni iPhone-in tuaj ashtu siç ndodh në kompjuterin tuaj kur beni rinisjen. 

Ka vërtet shumë mjete të këtij lloji por rekomandojme RePower, i cili është plotësisht falas dhe aktualisht funksionon pa probleme me të gjitha versionet e iOS deri në 9.3.3. Për ta instaluar në iPhone tuaj, hapni Cydia, shtypni skedën Search dhe kërkoni për RePower. Pasi të bëhet kjo, zgjidhni emrin nga rezultatet e kërkimit dhe instaloni atë duke trokitur fillimisht në butonin Install dhe më pas në butonin Konfirmo që ndodhet lart djathtas.

Pasi të përfundojë procedura e instalimit, duke shtypur butonin e ndezjes/fikjes, siç shihet në rreshtat e mëparshëm, së bashku me levën e zakonshme për të fikur pajisjen, do të shihni të shfaqen dy çelësa shtesë: njëri për të rifilluar pajisjen tuaj (rrëshqisni për të rindezur/slide to reboot). tjetra për të rifilluar vetëm springboard (app qe menaxhon ekranin home) e telefonit (slide to respring). Sigurisht, për të rifilluar iPhone, do të duhet të rrëshqitni levën rrëshqit për të rindezur/slide to reboot.

Shënim: Nëse nuk keni shumë përvojë në jailbreaking, mos instaloni tweak rastësisht, por përpiquni të merrni ndihmë nga dikush që di më shumë sepse mund te shkaktoni deme ne iPhone.

Në rast problemesh

Nëse asnjë nga zgjidhjet se si te rinisesh fikesh dhe ndezesh iPhone, që ju thashë në rreshtat e mëparshëm nuk duket se është në gjendje të ketë efektin e dëshiruar, atehere ju këshillojme të mos humbisni kohe duke shkuar në një Apple Store ose dyqanin ku e keni blere per asistence. (Natyrisht nëse keni bere jailbroken keni humbur asistencen nga apple).

Për të paraqitur nje kërkesë, lidhuni me faqen e faqen e internetit të mbështetjes së Apple, zgjidhni iPhone nga lista e produkteve për të cilat dëshironi të merrni ndihmë dhe zgjidhni një nga opsionet që ju propozohen në ekran për të treguar problemin që keni hasur. 

Ju gjithashtu mund t’ju ndihmoni me fushën e kërkimit në krye, duke shtypur fjalët kyçe të referencës dhe më pas duke zgjedhur temën e duhur nga sugjerimet që shihni të shfaqen. Më pas zgjidhni opsionin Dërgo për riparim/Invia per la riparazione dhe ndiqni procedurën e thjeshtë të propozuar në ekran për të caktuar takimin.

Shenim: megjithate zgjidhja me e mire eshte te shfrytezoni garancine e iPhone per ta rregulluar dhe mos ti beni jailbroken, qe garancia mos te humbasin vleren.