Si te rikuperosh Apple ID

Si te rikuperosh Apple ID

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te rikuperosh Apple ID ne rastet kur keni harruar email-in apo fjalekalimin. Ne fakt, Apple ID eshte shume e rendesishme per te perdorur sherbimet e ofruara nga Apple, si shkarkimi i aplikacioneve nga App Store, apo perdorimi i iCloud etj.

Duke ndjekur procedurën që do të ilustroj, ju në fakt mund të rikuperoni llogarinë tuaj dhe të rivendosni fjalëkalimin për të hyrë në shërbim duke përdorur një link te derguar me email ose duke iu përgjigjur pyetjeve të sigurisë. Këto janë operacione të thjeshta për t’u kryer, por sigurisht, me kusht që të jeni pronari legjitim i llogarisë me të cilën keni ndërmend të veproni.

Permbajtja

Si te rikuperosh Apple ID dhe fjalëkalimin/password

Nese dëshiron të kuptosh se si të rikuperosh Apple ID dhe fjalëkalimin, pasi nuk mbani mend adresën e emailit të lidhur me llogarinë tuaj ose fjalëkalimin e saj, atehere ndiqni udhëzimet e duhura më poshtë dhe do të shihni se menjëherë do të jeni në gjendje ta zgjidhni. 

Kur ke harruar emailin

Si te rikuperosh Apple ID

Nëse dëshironi të rikuperoni Apple ID pa email, sepse e keni harruar kete te fundit, dijeni se kjo është e realizueshme duke ndjekur një procedurë të veçantë të ofruar nga Apple. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese nuk mbani mend se cila adresë e-mail është e lidhur me Apple ID-në tuaj dhe dëshironi të kuptoni se si ta gjeni email e duhur, atehere lidhuni me kete faqe të Apple, klikoni në linkun kërkoni këtu/cercarlo qui dhe plotësoni formularin e shfaqur në ekran duke shkruar emrinmbiemrin dhe adresën tuaj të emailit (ate qe mendoni se eshte e lidhur me Apple ID). Më pas shkruani kodin e sigurisë të treguar më poshtë në fushën në të djathtë dhe më pas klikoni Vazhdo/Continua.

Në këtë pikë, nëse adresa e emailit e futur më parë është e saktë, do t’ju shfaqet mesazhi Apple ID u gjet/ID Apple trovato dhe duke klikuar në linkun Shko në faqen e llogarisë suaj/Vai alla pagina del tuo account, mund të lidheni menjëherë me faqen e llogarisë suaj Apple.

Nëse adresa e postës elektronike e futur më parë është e pasaktë (domethen nuk eshte e lidhur me Apple ID tuaj), do të shihni mesazhin Nuk u gjet Apple ID/Nessun ID Apple trovato dhe mund të provoni një adresë tjetër emaili duke klikuar në lidhjen Riprovoni/Riprova dhe duke plotësuar formularin. Në këtë mënyrë, duke riprovuar, mund të jeni në gjendje të kuptoni se cila adresë emaili është e lidhur me llogarinë tuaj.

Në rast se disa hapa nuk janë të qartë për ju, hidhini një sy udhëzuesit zyrtar te disponueshëm në faqen e internetit të Apple.

Kur ke harruar fjalëkalimin

Si te rikuperosh Apple ID

Nëse dëshiron të zbulosh se si te rikuperosh Apple ID në rastin kur ke harruar fjalekalimin/password, atehere duhet të shkoni ne faqen e internetit të Apple dhe të shkruani adresën e emailit të lidhur me llogarinë tuaj në fushën e tekstit të Apple ID.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, kopjoni kodin e sigurisë që shihni poshtë majtas në fushën Shkruani karakteret që shihni në imazh/Digita i caratteri che vedi nell’immagine dhe më pas klikoni në butonin Vazhdo/Continua. Tani sigurohuni që opsioni fjalëkalimi/la password te kete shenjen e kontrollit, nder te dhenat qe keni deshire te rivendosni dhe pastaj klikoni Vazhdo/Continua.

Tani tregoni nëse keni ndërmend ta rivendosni duke marrë një email me udhëzime/mail con le istruzioni për t’u ndjekur, në adresën e lidhur me llogarinë, ose nëse preferoni të rivendosni fjalëkalimin tuaj duke iu përgjigjur pyetjeve të sigurisë/domande di sicurezza që keni zgjedhur kur keni krijuar llogarinë (ose që keni modifikuar më vonë), pastaj klikoni Vazhdo/Continua edhe një herë.

Rekomandohet që të rivendosni fjalëkalimin tuaj duke marrë email nga Apple me të gjitha udhëzimet e duhura, por padyshim që vendimi varet nga ju, bazuar në preferencat tuaja.

Tani, në varësi të metodës së rivendosjes që keni zgjedhur, për të rivendosur fjalëkalimin tuaj të Apple ID dhe për ta rikuperuar atë, duhet të klikoni në linkun që keni marrë me email ose duhet të shkruani përgjigjet e sakta (natyrisht janë ato që keni vendosur gjatë fazes se krijimit të Apple ID tuaj ose që keni modifikuar më vonë) në pyetjet e sigurisë që ju propozohen nga faqja e Apple.

Nëse vërtetimi me dy faktorë është aktiv, do t’ju duhet një pajisje e regjistruar ose një numër celular i lidhur me Apple ID për të marrë kodin e konfirmimit të nevojshëm për të vazhduar me procedurën (më shumë informacion këtu). Nëse është aktivizuar verifikimi me dy hapa, do t’ju duhet të keni në dorë çelësin tuaj të rikuperimit dhe një pajisje të regjistruar me Apple ID (më shumë informacion këtu).

Në fund, thjesht duhet të shkruani fjalëkalimin e ri që dëshironi të lidhni me ID-në tuaj të Apple në fushat Fjalëkalimi/Password dhe Konfirmo/Conferma. Mbani mend se fjala kyçe që do të përdoret duhet të përbëhet nga të paktën 8 karaktere (për të krijuar një fjalëkalim të sigurt, megjithatë rekomandohen të paktën 15-18) duke përfshirë shkronja të mëdha, shkronja të vogla, numra dhe karaktere speciale (p.sh. pikëçuditëse, kllapa ose yjet). Për të konfirmuar fjalëkalimin e futur, klikoni në artikullin Next/Avanti dhe ndryshimet do të zbatohen menjëherë.

Në rast se disa hapa nuk janë të qartë për ju, lexoni gjithashtu udhëzuesin zyrtar te disponueshëm në faqen e internetit të Apple.

Si te rikuperosh Apple ID të bllokuar

Si te rikuperosh Apple ID

Nese Apple ID juaj eshte i bllokuar apo e çaktivizuar, atehere në këtë rast, ka të ngjarë që të keni futur një fjalëkalim të pasaktë ose informacione të tjera të llogarisë, shume here gabim.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Prandaj për arsye sigurie Apple ka bllokuar llogarinë tuaj duke ju treguar një nga mesazhet e mëposhtme kur përpiqeni të identifikoheni: Kjo Apple ID është çaktivizuar për arsye sigurie, Nuk mund të identifikoheni sepse llogaria juaj është çaktivizuar për arsye sigurie ose Kjo Apple ID është bllokuar për arsye sigurie.

Per ta zhbllokuar llogarine tuaj, thjesht duhet te rivendosni fjalëkalimin e Apple ID dhe për ta bërë këtë, mund të ndiqni udhëzimet që ju kam dhënë tashmë në kapitullin e mëparshëm.

Për më shumë informacion se çfarë të bëni nese Apple ID është bllokuar ose çaktivizuar, vizitoni gjithashtu faqen përkatëse të mbështetjes se Apple.

Ne rast problemesh apo dyshimesh

Nese pavarësisht se keni ndjekur udhëzimet e mësipërme hap pas hapi, nuk jeni në gjendje të rikuperoni Apple ID, atehere nuk mund të mos ju sugjeroj të kontaktoni me shërbimin e asistencës së kompanisë.

Për ta bërë këtë, lidhuni me këtë faqe dhe klikoni në butonin Apple ID. Në faqen e re që është hapur, tregoni temën për të cilën dëshironi të merrni ndihmë (p.sh. fjalëkalimi i harruar i Apple ID/Password ID Apple dimenticata), klikoni në butonin Vazhdo/Continua dhe shikoni nëse ka ndonjë artikull të propozuar që mund t’ju lejojë të zgjidhni problemin.

Nëse burimet e propozuara nuk janë të dobishme për ju, përpiquni të kontaktoni Apple duke përdorur një nga opsionet e propozuara në seksionin e Kontakteve (p.sh. ChatThirrje, etj).