Si te perditesosh update Gmail

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te perditesosh – update Gmail. Ky i fundit eshte aplikacioni me i perdorur per te menaxhuar emailet qe merni dhe dergoni. Megjithate per te pasur ne dispozicion vecorite me te fundit te leshuara nga Gmail, eshte e nevojshme qe ta perditesoni ate.

Me poshte do të gjeni procedurën e detajuar për të kontrolluar disponueshmërinë e një përditësimi/update të ri dhe udhëzimet e nevojshme për shkarkimin dhe instalimin e tyre. Kuptohet qe perpara duhet te hyni ne Play Store me nje email Gmail dhe ne App Store me nje email iCloud. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si të përditësosh aplikacionin Gmail

Për të përditësuar/update Gmail në telefon dhe tablet, gjithçka që duhet të bëni është të hapni faqen e dyqanit të pajisjes tuaj kushtuar aplikacionit në fjalë dhe nëse disponohet një përditësim i ri, shtypni butonin për të filluar shkarkimin dhe instalimin e tij. Gjeni gjithçka të shpjeguar më poshtë.

Si te perditesosh – update Gmail: telefon Android

Si te perditesosh update Gmail

Nëse keni një telefon Android, hapni faqen e Gmail në Play Store (duke shtypur linkun e sapo dhene ose duke kerkuar fjalen Gmail ne fushen e kerkimit ne krye te Play Store) dhe fillimisht kontrolloni për disponueshmërinë e një përditësimi të ri. Nëse shihni opsionin Hap/Apri/Open, do të thotë që tashmë po përdorni versionin më të fundit të aplikacionit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse shihni artikullin Përditëso/Update/Aggiorna, do të thotë se është lëshuar një përditësim i ri dhe duke shtypur butonin në fjalë, mund të filloni shkarkimin dhe instalimin e tij. Nëse dëshironi, duke zgjedhur opsionin Te reja/Novità, mund të shihni gjithashtu në detaje çfarë ka të re në versionin më të fundit të aplikacionit, duke përfshirë çdo veçori të re.

Përndryshe, duhet të dini se mund të përditësoni edhe Gmail duke vazhduar drejtpërdrejt nga Play Store. Per ta hapur, trokitni lehtë mbi ikonën (simbolin me ngjyrë ▶︎) në ekranin bazë, trokitni lehtë mbi foton tuaj, lart djathtas dhe hyni në seksionin Menaxho aplikacionet dhe pajisjen/Gestisci app e dispositivo.

Tani trokitni lehtë mbi artikullin Përditësimet e disponueshme/Aggiornamenti disponibili, gjeni seksionin App dhe nëse disponohet, shtypni butonin Përditëso/Aggiorna/Update për Gmail. Më pas prisni që shiriti i progresit të arrijë 100% dhe që versioni i ri i aplikacionit të shkarkohet dhe instalohet në pajisjen tuaj.

Dëshiroj të theksoj se mund të aktivizoni gjithashtu përditësimet automatike në mënyrë që të mos jetë më e nevojshme të kontrolloni çdo herë për përditësime të reja dhe të vazhdoni me shkarkimin manualisht. Megjithatë, vini re se nuk ka asnjë opsion për të aktivizuar ekskluzivisht përditësimin automatik të Gmail dhe aktivizimi i këtij opsioni do të mundësojë përditësimet për të gjitha aplikacionet e instaluara në pajisjen tuaj.

Nëse ende keni ndërmend të vazhdoni, rinisni Play Store, shtypni foton tuaj dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni. Në ekranin e ri që shfaqet, trokitni lehtë mbi artikujt Preferencat e rrjetit/Preferenze di rete dhe Përditësimi automatik i app/Aggiornamento automatico app dhe vendosni shenjën pranë opsionit që preferoni: Vetëm nëpërmjet Wi-Fi/Solo tramite Wi-Fi, për të lejuar përditësimet automatike vetëm kur jeni lidhur me një rrjet Wi-Fi, ose Nëpër çdo rrjet/Su qualsiasi rete, për të aktivizuar përditësimet edhe me oferten e internetit ne telefon.

Si te perditesosh – update Gmail: iPhone/iPad

Si te perditesosh update Gmail

Nëse keni një iPhone ose iPad, për të përditësuar Gmail, hapni faqen e App Store (duke klikuar linkun e sapo dhene ose futuni ne App Store dhe kerkoni fjalen Gmail) dhe trokitni lehtë mbi butonin Përditëso/Aggiorna/Update për të filluar shkarkimin dhe instalimin e versionit më të fundit të disponueshëm të Gmail.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Gjithashtu në këtë rast, mund ta nisni App Store-in manualisht duke shtypur ikonën e tij (A e bardhë në një sfond blu), shtypni foton tuaj, lart djathtas dhe kontrolloni nëse ka një përditësim të ri në seksionin Perditesime te disponueshme/Aggiornamenti disponibili të Gmail, nëse ka, trokitni lehtë mbi butonin Përditëso/Aggiorna/Update për të nisur shkarkimin.

Nëse preferoni të aktivizoni përditësimet automatike të të gjitha aplikacioneve të instaluara në iPhone/iPad, hyni te Cilësimet/Impostazioni te iPhone/iPadOS duke shtypur ikonën e rrotës së ingranazhit në ekranin bazë, prekni artikullin e App Store dhe në seksionin Shkarkime automatike/Download automatici, spostoni leven e opsionit Perditesimet e App/Aggiornamenti app nga Fikur/OFF ne Ndezur/ON.

Duke bërë këtë, kur pajisja juaj është e lidhur me një rrjet Wi-Fi dhe përditësimet e reja janë të disponueshme, ato do të shkarkohen dhe instalohen automatikisht. Duke aktivizuar opsionin Shkarkime automatike/Download automatici të disponueshme në seksionin e të dhënave celulare/Dati cellulare, mund të aktivizoni gjithashtu përditësimet automatike kur përdorni oferten e internetit. 

Si të përditësosh Gmail Online

Si te perditesosh update Gmail

Ne fakt Gmail mund të aksesohet edhe nga një kompjuter, thjesht duke u lidhur me faqen kryesore të shërbimit nëpërmjet shfletuesit (prsh Chrome ose Safari).

Në rastin e veçorive të reja ose përditësimeve të ndërfaqes, duhet të dini se versioni në internet i Gmail përditësohet automatikisht dhe nuk kërkohet asnjë ndërhyrje nga përdoruesi.

Si të përditësosh emailet e mara ne Gmail

Nëse qëllimi juaj është të përditësoni postën/emailet e Gmail, dmth të detyroni përditësimin e email te mara, për të parë çdo email të ri në hyrje pa pritur shkarkimin automatik, duhet të dini se procedura për ta bërë këtë ndryshon sipas pajisjes në përdorim.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nga telefonat inteligjentë dhe tabletët, nisni aplikacionin Gmail dhe në ekranin kryesor të këtij të fundit, rrëshqitni gishtin nga lart poshtë. Duke vepruar kështu, do të shihni një ikonë shigjete të shfaqet për disa momente dhe kutia juaj postare do të përditësohet.

Nga një kompjuter, gjithçka që duhet të bëni është të lidheni me faqen kryesore të shërbimit dhe të klikoni në ikonën e shigjetës, që ndodhet nën fushën kërko ne postë/Cerca nella posta.

Si të përditësosh kontaktet e Gmail

Duhet te dini se kontaktet (numrat e telefonit) në pajisjen tuaj sinkronizohen me llogarinë tuaj Gmail, me kusht që ta keni aktivizuar saktë këtë opsion.

Në telefon Android, shkoni te menuja Cilësimet/Impostazioni > Llogaria/Account > Google, trokitni lehtë mbi artikullin që i referohet emrit të llogarisë suaj të Gmail dhe sigurohuni që leva për opsionin Sinkronizimi i kontakteve/Sincronizza contatti të jetë vendosur në AKTIV/ON.

Në iPhone/iPad duhet të keni shtuar llogarinë tuaj të Gmail nga Cilësimet e iPhone/iPad (këtë mund ta bëni nga seksioni Mail, duke shtypur opsionet Llogaria/Account dhe Shto llogarinë/Aggiungi account) dhe duke vazhduar nga i njëjti ekran, duhet të siguroheni që kanë mundësuar sinkronizimin e kontakteve duke lëvizur levën që lidhet me artikullin Kontaktet/Contatti nga OFF/Fikur në ON/Ndezur.

Pasi të bëhet kjo, mund të menaxhoni dhe modifikoni kontaktet tuaja nga aplikacioni Kontaktet në pajisjen tuaj. 

Nëse dëshironi të përditësoni kontaktet e Gmail nga kompjuteri juaj, hyni në emailin tuaj, klikoni në ikonën e njeriut të vogël që ndodhet në shiritin anësor të djathtë dhe shtypni kontaktin që dëshironi të modifikoni. Pastaj klikoni në ikonën përkatëse të lapsit, vazhdoni të përditësoni të dhënat e interesit tuaj dhe shtypni butonin Ruaj/Salva/Save për të ruajtur ndryshimet.