Si te rikuperosh password Gmail

Nese ke harruar password/fjalekalimin e Gmail dhe per kete arsye nuk mund te hapesh email-et, atehere ketu je ne vendin e duhur per te gjetur nje zgjidhje. Duke ndjekur disa procedura është e mundur të rikuperosh fjalëkalimin/password e Gmail. Duke ndjekur udhezimet që do te jap, do të jesh në gjendje të zbulosh se si te rikuperosh fjalekalimin/password e Gmail, ne rastin kur e ke ruajtur më parë në një nga pajisjet e tua, ose ta zëvendësosh me një të re dhe hysh përsëri në llogarinë/account tend, falë funksioneve të ndihmes të vëna në dispozicion nga vetë Google. 

Permbajtja

Si te rikuperosh password Gmail pa e ndryshuar atë

Le të shohim së pari se si te rikuperosh fjalekalimin/password e Gmail pa e ndryshuar atë. Nëse e keni ruajtur fjalëkalimin/password e llogarisë tuaj në shfletues/browser ose në pajisjen tuaj celular, mund të jeni në gjendje ta rigjeni atë pa e ndryshuar, përmes procedurës së urgjencës të vënë në dispozicion nga Google. Këtu janë të gjitha detajet.

Si te rikuperosh password Gmail nga kompjutri pa e ndryshuar

Deri tani të gjithë shfletuesit kryesorë për shfletimin e internetit përfshijnë një funksion për të memorizuar fjalëkalimet/password e përdorura për të hyrë në lloje të ndryshme të faqeve të internetit, rrjeteve sociale dhe shërbimeve online. Siç mund ta dini tashmë, unë prirem të këshilloj kundër përdorimit të kesaj metode, pasi edhe pse teknikisht e sigurt (informacioni ruhet i koduar dhe i sinkronizuar në internet në një mënyrë të sigurt) këto sisteme janë mjaft të thjeshta për tuu sulmuar në rast të hyrjes fizike të përdoruesit makinë. Rekomandoj që të përdorni një password manager te jashtem.

Nëse në të kaluarën, duke hyrë në Gmail ose ndonjë shërbim të Google, kishit përdorur funksionin e ruajtjes së fjalëkalimeve në shfletues/browser, ju mund të jeni në gjendje të rikuperoni kredencialet tuaja mjaft lehtë. Ndiqni udhëzimet më poshtë, te cilat tregojn se si te rikuperosh fjalekalimet/password e Gmail në PC, nga të gjithë shfletuesit kryesorë në internet.

  • Google Chrome – klikoni në ikonën () lart djathtas, klikoni në artikullin Cilësimet/Impostazioni, zgjidhni skedën Ju dhe Google/Tu e Google (nëse është e nevojshme) dhe klikoni në artikullin Fjalëkalimi/Password. Pastaj kërkoni për “google” ose “gmail” në shiritin e kërkimit të vendosur në krye dhe nëse fjalëkalimi i llogarisë tuaj Gmail është ruajtur, klikoni në ikonën e syrit dhe shkruani fjalëkalimin/password ose PIN të kompjuterit, për ta parë atë.
  • Microsoft Edge – klikoni në ikonën (…) që ndodhet sipër djathtas, zgjidhni artikullin Settings/Impostazioni dhe klikoni në skedën Profiles/Profili. Tani zgjidhni fjalën Fjalëkalim/password dhe pastaj kërkoni për “google” ose “gmail” në shiritin e kërkimit. Nëse rezultati i interesit tuaj është i pranishëm, klikoni në simbolin e syrit dhe futni fjalëkalimin/password ose PIN-in e kompjuterit në përdorim për të parë informacionin e qartë.
  • Mozilla Firefox – klikoni në simbolin (≡) në të djathtë siper, zgjidhni artikullin Credenziali e password nga menuja e hapur, kërkoni për “google” ose “gmail” në shiritin e kërkimit që ndodhet në krye dhe shikoni çdo rezultat e gjetura, vendosur në shiritin anësor. Pastaj klikoni në ikonën e syve, në mënyrë që të shihni fjalëkalimin e Gmail.
  • Safari – hapni menunë Safari (lart majtas), zgjidhni artikullin Preferences nga ky i fundit dhe shkoni te skeda e Fjalëkalimi/Password. Pastaj shkruani fjalëkalimin/password e llogarisë tuaj të përdoruesit në macOS, shtypni enter në tastierë dhe kërkoni për “google” ose “gmail” në shiritin e kërkimit në krye të djathtas. Sapo të bëhet kjo, gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në rezultatin e interesit tuaj për të parë fjalëkalimin e llogarisë tuaj (nëse ekziston).

Si te rikuperosh password Gmail nga celulari pa e ndryshuar

Nese dëshiron të provosh te rikuperosh password Gmail nga celulari, atëherë mund të përpiqesh të mbështetesh te shërbimet e ruajtjes së fjalëkalimeve të përfshira në shfletuesit Android dhe iOS, të cilat ashtu si ato për PC, të lejojnë të ruash fjalëkalimet e faqeve ku hyn. Këtu është në detaje se si të vazhdosh.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Në Android – procedura është e realizueshme vetëm nëse ne pajisje jeni akoma te futur ne nje account Google. Kështu që hapni aplikacionin Cilësimet/Impostazioni, shtypni fjalën Google (duhet të jetë në fund të ekranit), shtypni butonin Menaxho llogarinë tuaj të Google/Gestisci il tuo account Google dhe prekni në skedën e Sigurisë/Sicurezza. Tani trokitni lehtë mbi fjalën Gestore delle password (në pjesën e poshtme), Në ​​këtë pikë, ju thjesht duhet të kërkoni për “google” ose “gmail” në shiritin e kërkimit dhe nëse është e mundur, prekni rezultatin përkatës. Në fund, shtypni kodin PIN për zhbllokimin e pajisjes ose skanoni gjurmen e gishtit ose fytyren (varet nga pajisja që keni në zotërim dhe sistemi i sigurisë i aktivizuar) dhe trokitni lehtë mbi ikonën e syrit, në mënyrë që të shihni fjalëkalimin e ruajtur në një tekst të qartë.
  • Në iOS/iPadOS – hapni aplikacionin Cilësimet/Impostazioni/Settings, zgjidhni artikullin Fjalëkalimi/Password, futu përmes Face IDTouch ID ose password Apple ID dhe kërkoni për “google” ose “gmail” në shiritin e kërkimit të vendosur në krye. Në fund, shtypni rezultatin e duhur të kërkimit dhe kaq.

Si te rikuperosh password e harruar të Gmail duke e ndryshuar

Nëse ke lexuar deri në këtë pikë, padyshim që dëshiron të dish se si te rikuperosh password e Gmail edhe me koston e ndryshimit të saj, pasi nuk mund të futesh më llogarinë/account tend dhe nuk ke qenë në gjendje të rregullosh situatën duke ndjekur udhëzimet që dhashë më siper. Kështu që këtu është mënyra se si mund ta rivendosesh fjalëkalimin/password e llogarisë/account përmes procedurave të urgjencës të vëna në dispozicion nga vetë Google.

Si te rikuperosh password e harruar të Gmail nga Kompjutri duke e ndryshuar

Qe të rikuperosh password-in e harruar të Gmail në PC, lëvizja e parë që duhet të bësh është të lidhesh me faqen e hyrjes në Gmail; pastaj kliko në butonin Shko te Llogaria jote/Vai al tuo Account, shtypni adresën Gmail, fjalëkalimin e së cilës e keni harruar, në fushën e tekstit Adresa e postës elektronike ose numri i telefonit/Indirizzo email o numero di telefono dhe shtypni butonin Next/Avanti.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani, meqenëse nuk mbani mend fjalëkalimin, klikoni në Fjalëkalim i Harruar?/Password dimenticata?, në mënyrë që të shikoni një nga opsionet e rikuperimit të disponueshëm. Nëse e keni shoqëruar adresën tuaj të Gmail me një pajisje në zotërimin tuaj, një njoftim do t’i dërgohet kësaj të fundit: nëse i përgjigjeni Po në pajisjen në fjalë, ju tashmë do të posedoni llogarinë tuaj dhe mund të futni një password të ri hyrje në fushat e tekstit Krijo fjalëkalim/Crea password dhe Konfirmo/Conferma dhe pastaj kliko butonin Ruaj fjalëkalimin/Salva password për ta ruajtur atë.

Nëse metoda e rikuperimit e sapo përmendur nuk është e disponueshme në rastin tuaj, provoni atë që ju sugjerohet të bëni. Në disa raste, për shembull, një SMS dërgohet në numrin celular të lidhur në llogarinë Google, i cili përmban një kod verifikimi përmes të cilit është e mundur të identifikoni dhe të rimerni profilin.

Qe të rikuperosh password e Gmail pa një numër telefoni, kliko në vend të artikullit Provoni një metodë tjetër/Prova un altro metodo dhe shikoni se cila zgjidhje, midis atyre që janë në dispozicion, është më e përshtatshme për ju (për shembull, duke futur një nga fjalëkalimet e fundit që mbani mend ose duke iu përgjigjur një pyetjeje të sigurisë).

Në fund të fundit, nëse asnjë nga metodat e disponueshme nuk do t’ju lejojë të rimarrni llogarine/account, do t’ju kërkohet të siguroni një adresë e-mail alternative, përmes së cilës do të kontaktoheni nga Google për të marrë informacion se çfarë të bëni.

Gjithashtu mund te shkoni ne kete faqe, ku do tu kerkohet email ose numer telefoni i lidhur me email, per te vazhduar, pastaj do ju kerkohen te dhenat personale qe keni futur kur keni hapur llogarine. Ndiqeni proceduren deri ne fund dhe me pak fat do arrini qe te merni serish kontrollin e llogarise Gmail.

Si te rikuperosh password e harruar të Gmail nga Telefoni duke e ndryshuar

Nese dëshiron të dish se si te rikuperosh password e harruar të Gmail nga celulari, dijeni se procedura për të ndjekur është pak a shumë e njëjtë siç ju tregova në kapitullin e mëparshëm.

Përsëri, së pari shkoni në këtë faqe, shtypni butonin Shko te Llogaria juaj e Google/Vai al tuo Account Google dhe pasi të keni shkruar adresën që dëshironi të rikuperoni (në fushën e tekstit Adresa e postës elektronike ose numri i telefonit/Indirizzo email o numero di telefono), shtypni butonin Avanti/Next.

Pasi të jetë bërë kjo, klikoni në fjalëkalimi i harruar?/Password dimenticata?, në mënyrë që të mund të shihni opsionet e rikuperimit të mundshëm në rastin tuaj. Ekzistojnë disa: dërgimi i një kodi me SMS ose me e-mail në një numër celular të lidhur ose në një adresë tjetër të postës elektronike; rikuperimi duke futur një nga fjalëkalimet e fundit që mbani mend/ultime password che ricordi ose duke iu përgjigjur disa pyetjeve të sigurisë/domande di sicurezza; rikuperimi përmes njoftimit te dërguar në një pajisje të lidhur me llogarinë, etj.

Nëse një metodë rikuperimi nuk është e përshtatshme për ju, klikoni në fjalën Provo një tjetër/Prova un altro, derisa t’ju ofrohet një alternative që ju përshtatet. Pasi të keni identifikuar identitetin tuaj duke ndjekur udhëzimet që ju janë dhënë bazuar në metodën e zgjedhur, plotësoni fushat e tekstit Krijoni fjalëkalim/Crea password dhe Konfirmo/Conferma dhe pastaj klikoni në butonin Ruaj fjalëkalimin/Salva password.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse asnjë nga metodat e propozuara nuk ju lejon të rikuperoni llogarinë tuaj, do t’ju kërkohet të siguroni një adresë email alternative përmes së cilës do të merrni udhëzime specifike nga Google për atë që do të bëni.

Gjithashtu mund te shkoni ne kete faqe, ku do tu kerkohet email ose numer telefoni i lidhur me email, per te vazhduar, pastaj do ju kerkohen te dhenat personale qe keni futur kur keni hapur llogarine. Ndiqeni proceduren deri ne fund dhe me pak fat do arrini qe te merni serish kontrollin e llogarise Gmail.