Si te numerosh fjalet shkronjat

Si te numerosh fjalet shkronjat

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te numerosh fjalet/shkronjat e nje artikulli. Kjo eshte nje procedure e nevojshme nese duhet te plotesoni nje numer te caktuar fjalesh apo karakteresh gjate shkrimit te nje teksti.

Në fakt falë programeve të përpunimit të tekstit dhe shërbimeve online, numërimi i shkronjave/fjaleve të dokumenteve elektronike është një operacion vërtet i thjeshtë. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te numerosh fjalet shkronjat ne Word

Microsoft Word eshte nje program qe numëron automatikisht numrin e fjalëve dhe shkronjave në tekstin që do të shkruani. Atehere tani le të shohim se si te numerosh fjalet/shkronjat dhe hapësirat e fjalëve si për versionin per kompjuter të programit ashtu edhe për versionin e smartphone/tablet.

Nga Kompjutri

Si te numerosh fjalet shkronjat

Numërimi i shkronjave/fjaleve në një dokument Word është jashtëzakonisht i lehtë. Thjesht duhet të hapni skedarin dhe të kontrolloni shiritin e statusit, i cili ndodhet poshte manjtaz nën faqet e tekstit te Word. Si parazgjedhje ka një numërim që do t’ju tregojë se sa fjalë ka në dokument. Duke klikuar mbi të do të hapet një kuti që do t’ju kthejë, ndër të tjera, numrin e shkronjave me dhe pa hapësira. E njëjta gjë vlen edhe në versionin online të Word-it.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse zgjidhni një tekst dhe më pas kryeni hapat e përshkruar më sipër, do të shihni statistika vetëm për pjesën e zgjedhur.

Nëse nuk e shihni numrin e fjalëve, kjo ndodh sepse shfaqja e tij është çaktivizuar. Mos u shqetësoni: thjesht kliko me të djathtën në shiritin e statusit dhe zgjidhni Numërimin e fjalëve/Conteggio parole nga menuja rënëse. Nëse dëshironi, mund të zgjidhni gjithashtu artikullin Numri i karaktereve (përfshirë hapësirat)/Conteggio caratteri (spazi inclusi) për të shfaqur përgjithmonë atë vlerë gjithashtu.

Nga telefoni dhe tableti

Si te numerosh fjalet shkronjat

Për të numëruar shkronjat dhe fjalët në aplikacionin Word për Android dhe iOS/iPadOS, thjesht hapni dokumentin që jeni të interesuar të analizoni, më pas shkoni te skeda Rishikimi/Revisione. Ajo ndodhet poshte (duke trokitur mbi simbolin e shigjetës drejtuar poshtë) dhe lart në tablet.

Tani mbetet vetëm të prekni artikullin e numërimit të fjalëve/Conteggio parole për të parë të gjithë informacionet si numrin e karaktereve, numrin e shkronjave pa hapësira, fjalët dhe faqet nga të cilat është krijuar skedari juaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Si te numerosh fjalet shkronjat ne Excel

Tani do ju shpjegojme se si mund të numëroni shkronjat/fjalet në spreadsheets Excel, d.m.th. si të numëroni karakteret e qelizave në Excel. Në këtë rast programi nuk do të kthejë automatikisht një numër të karaktereve të pranishme në qelizat e tij, por do të ofrojë një funksion për t’i marrë ato.

Nga Kompjutri

Si te numerosh fjalet shkronjat

Për çdo version të Excel për Windows dhe macOS (përfshirë versionin falas në internet), numërimi i numrit të karaktereve në një qelizë është shumë i lehtë.

Pozicionohuni në një qelizë të zbrazët dhe shkruani =LUNGHEZZA(Qeliza) ose = LENGTH (Qeliza) ku në vend te fjales “Qeliza” do të zëvendësoni kodin e qelizës ku do të kryeni kontrollin, për shembull A1. Nëse dëshironi të kontrolloni gjatësinë e shumë qelizave, do t’ju duhet të përdorni funksionin SUM ose Somma (sipas gjuhes se excel). Dmth shkruani =SOMMA(Lunghezza(Qeliza1);Lunghezza(Qeliza2);Lunghezza(Qeliza3)).

Nëse dëshironi të llogaritni gjatësinë e përgjithshme të tekstit në një numër të madh qelizash, për thjeshtësi, ju rekomandoj që fillimisht të llogaritni gjatësinë e secilës qelizë individuale dhe më pas të shtoni qelizat që përmbajnë rezultatet. 

Nga telefoni dhe tableti

Si te numerosh fjalet shkronjat

Gjithashtu në versionin celular të Excel për Android dhe iOS/iPadOS për të numëruar karakteret e tekstit në një qelizë duhet të përdorni funksionin Length ose Lunghezza (sipas gjuhes se excel). Prekni një qelizë të zbrazët dhe zgjidhni skedën Formulat, nga menuja poshte djathtas (në një smartphone) ose në krye (në një tablet). Më pas prekni artikullin Tekst/Testo dhe më pas shtypni LENGTH/LUNGHEZZA dhe zgjidhni qelizën në të cilën do të kontrolloni.

Përsëri për të numëruar karakteret totale në qeliza të shumta, do t’ju duhet të përdorni funksionin SUM ose Somma. Për lehtësi, ju rekomandoj që së pari të llogarisni numrin e karaktereve në qelizat individuale dhe më pas të zgjidhni funksionin AutoSum/Somma automatica nga tabela e Formulave, duke përmbledhur qelizat që përmbajnë totalin.

Si te numerosh fjalet shkronjat ne WordPad

Si te numerosh fjalet shkronjat

WordPad është një program falas i përfshirë në të gjitha versionet e Windows, i cili ju lejon të hapni skedarë teksti të llojeve të ndryshme dhe të vendosni disa opsione bazë formatimi. WordPad ka një numër shumë më të kufizuar funksionesh sesa Microsoft Word, dhe për fat të keq, midis tyre nuk ka asnjë funksion per te numeruar fjalet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Megjithate ju mund ta hapni dokumentin me Word (edhe versioni online është i mirë) dhe mund te beni numerimet e nevojshme.

Si te numerosh fjalet shkronjat ne Pages

Pages, editori i tekstit i Apple, lejon një numërim të shpejtë të fjalëve dhe shkronjave të përfshira në një tekst. Më poshtë do t’ju tregoj se si ta shikoni pa probleme si në Mac ashtu edhe në telefon.

Nga Kompjutri

Si te numerosh fjalet shkronjat

Pages për Mac kanë një numërim automatik të fjalëve që shfaqet në fund të ekranit. Nëse klikoni mbi të me miun, do t’ju shfaqen edhe të dhëna të tjera, si ato që kanë të bëjnë me numrin e karaktereve, me dhe pa hapësira.

Nëse nuk e shihni kutinë me numrin e fjalëve, duhet të klikoni në menunë Vista/View, lart majtas dhe zgjidhni artikullin Mostra conteggio parole/Show word count nga ky i fundit. E njëjta veçori është gjithashtu e pranishme në versionin online të Pages që vjen me mjetet iCloud.

Nga telefoni dhe tableti

Versioni celular i Pages, i disponueshëm falas për iOS dhe iPadOS, shfaq gjithashtu numrin e fjalëve në fund të ekranit, afërsisht të mbivendosur në rreshtin e fundit të dokumentit që hapni. Duke trokitur mbi të me gisht, mund të shikoni statistikat e tjera, duke përfshirë numrin e karaktereve (me dhe pa hapësira). Nëse zgjidhni një pjesë të tekstit, sigurisht që do të shihni vetëm statistikat që lidhen me atë që keni zgjedhur dhe jo të gjithë dokumentin.

Nëse nuk e shihni numrin e fjalëve, do t’ju duhet ta aktivizoni duke trokitur në ikonën e menusë, pranë artikullit Dokumentet, lart majtas dhe duke zgjedhur Numërimin e fjalëve/Conteggio parole.

Si te numerosh fjalet shkronjat Online

Tani do shikojme se si te numërosh shkronjat dhe fjalet me mjete falas në internet që do t’ju lejojnë të numëroni karakteret e çdo teksti që keni në dispozicion. Ato janë ideale për tekste të shkurtra ose nëse përdorni një përpunues teksti që nuk numëron automatikisht numrin e karaktereve në skedarin që keni hapur.

  • Contacaratteri.com: është një burim në italisht, me një ndërfaqe shumë të thjeshtë dhe intuitive. Për ta përdorur atë, thjesht lidheni me faqen zyrtare të internetit, shkruani tekstin që do të kontrollohet në kutinë në qendër të faqes dhe më pas klikoni me butonin e majtë të miut në butonin blu numere karakteret. 
  • Numëroni karakteret dhe fjalët: një mjet i saktë dhe i besueshëm i vënë në dispozicion në sajtin Toolset.it. Për ta përdorur atë, thjesht shkruani ose ngjisni tekstin në kutinë e duhur në qendër të faqes. Kutia përditësohet në kohë reale, ndërsa ju shkruani ose fshini dhe numëron karakteret me dhe pa hapësira dhe fjalët e pranishme në tekst, duke bërë që vlerat relative të shfaqen mbi kuti. Funksionon në mënyrë perfekte edhe me tekste shumë të gjata.
  • Contacaratteri.it: ky eshte një tjetër mjet shumë i dobishëm në internet. Ka një ndërfaqe minimaliste, por edhe disa veçori shtesë. Për ta përdorur atë, shkoni në faqen zyrtare të internetit dhe shkruani ose ngjisni tekstin në kutinë në qendër të faqes. Në kohë reale do t’ju kthehet numri i karaktereve (me dhe pa hapësira), numri i fjalëve, fjalive dhe paragrafëve. Përveç kësaj, do të bëhen edhe vlerësime në lidhje me kohën mesatare të leximit.

Si te numerosh shkronjat ne file PDF

Nëse keni nevojë të rishikoni një PDF dhe duhet të numëroni numrin e shkronjave/fjaleve të pranishme, duhet t’ju them se për fat të keq, nuk ka shumë programe të dedikuara për leximin e këtyre skedarëve që ofrojnë këtë funksion.

Ndër përjashtimet e pakta do të doja të flisja per PDF-XChange Editor, një softuer i shkëlqyer editimi PDF që ka funksionin e numërimit të fjalëve në versionin e tij falas. 

Për ta përdorur atë, thjesht shkoni te skeda Rishikimi/Revisione, në menunë e sipërme nën shiritin e titullit dhe zgjidhni ikonën e numërimit të fjalëve/Conteggio Parole (ajo me simbolin ABC/123). Do të shfaqet një kuti me statistikat e tekstit, duke përfshirë numrin e fjalëve dhe numrin e karaktereve (me dhe pa hapësira).

Vini re se nëse zgjidhni tekst, do të numërohen vetëm karakteret e theksuara. Vini re gjithashtu se disa skedarë PDF mund të përmbajnë fjalë në formën e një imazhi. Këto nuk do të llogariten në total.

Nëse nuk dëshironi të instaloni një program tjetër, ajo që mund të bëni është të përdorni një nga zgjidhjet e propozuara më sipër, për shembull, kopjoni tekstin dhe ngjisni atë në një nga mjetet online për numërimin e karaktereve. Përveç kësaj, disa skedarë PDF mund të konvertohen në skedarë që mund të shikohen ne Word, mbi të cilët më pas mund të kryeni numërimin e karaktereve.