Si te ngadalesosh video ne TikTok

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te ngadalesosh video ne TikTok dmth ta besh me slow motion. Ne fakt, me poshte do ju tregojme se si te beni një video me efektin slow motion (lëvizje të ngadaltë) nepermjet aplikacionit TikTok, si dhe se si të aplikoni efektin në fjalë në videot e bëra më parë. Per te gjitha detajet, vazhdoni te lexoni me tej.

Permbajtja

Si te ngadalesosh video ne TikTok: Regjistro videon

Si te ngadalesosh video ne TikTok

Per te ngadalesuar videot ne TikTok (dmth ti besh me slow motion), duhet të dini se, mund të regjistroni një video drejtpërdrejt duke përdorur aplikacionin TikTok që keni instaluar në telefonin tuaj Android ose në iPhone.

Procedurat që duhen kryer janë identike në të dy sistemet operative. Si fillim nisni TikTok në pajisjen tuaj duke shtypur ikonën e tij në formën e një note muzikore që e gjeni në ekranin bazë dhe hyni në llogarinë tuaj nëse nuk e keni bërë tashmë.

Tani, për të bere një video duke përdorur funksionin e integruar të kamerës në aplikacion, shtypni butonin (+) që ndodhet në menunë e poshtme. Pasi të bëhet kjo, rregulloni cilësimet e videos që do të regjistroni, duke përdorur veglat dhe filtrat që gjeni në anën e djathtë të ekranit. Për shembull, për të kaluar nga kamera e përparme në atë të pasme (ose anasjelltas), shtypni butonin Flip/Ribalta.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, shtypni butonin Shpejtesia/Speed/Velocità ​​dhe në menunë që ju shfaqet më poshtë, prekni një shpejtësi më të ulët se 1x (0.1x ose 0.5x), në mënyrë që të regjistroni videon drejtpërdrejt me lëvizje të ngadaltë. Kur të jeni gati për të filluar regjistrimin, shtypni butonin rrethor të kuq vendosur poshte.

Pas regjistrimit të videos, trokitni lehtë mbi butonin  për të hyrë në menunë e modifikimit, e cila është e dobishme për zgjedhjen e kopertinës së videos dhe shtimin e filtravengjitësve etj.

Për të publikuar menjëherë videon, shtypni butonin Next/Avanti, dhe plotësoni fushën e tekstit kushtuar titullit të së njëjtës (Përshkruani videon tuaj/Descrivi il tuo video). Më pas rregulloni, nëse dëshironi, cilësimet e privatësisë (kush mund ta shikojë këtë video/chi può visualizzare questo video), ato të komenteve dhe në fund, shtypni butonin Publiko/Pubblica.

Si te ngadalesosh video ne TikTok: Ngarko videon

Si te ngadalesosh video ne TikTok

Nese keni regjistruar një video duke përdorur kamerën e telefonit tuaj dhe tani dëshironi të dini se si ta ngadalësoni atë (dmth beni me slow motion) duke përdorur aplikacionin TikTok, apo keni bërë një video me një aplikacion tjetër që ju ka lejuar të aplikoni një efekt me lëvizje të ngadaltë dhe tani dëshironi ta ngarkoni atë në TikTok, atehere po ua shpjegojme me poshte se si te veproni.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të ngarkuar video me lëvizje të ngadaltë në TikTok ose për të aplikuar efektin në fjalë në një video të regjistruar më parë, fillimisht nisni aplikacionin TikTok, hyni në llogarinë tuaj (nëse nuk e keni bërë tashmë) dhe shtypni butonin (+) që ndodhet poshte. Tani, shtypni artikullin Ngarko/Upload/Carica dhe zgjidhni, në skedën Video, videon që dëshironi të importoni, duke shtypur mbi të.

Tani, nese deshironi modifikoni videon, duke e shkurtuar atë duke përdorur levat e vendosura në vijen kohore. Ndryshe, për të aplikuar efektin e lëvizjes së ngadaltë (slow motion), prekni simbolin e shpejtësisë dhe zgjidhni një shpejtësi më të ulët se 1x (0,1x ose 0,5x).

Për të vazhduar, shtypni butonin Next/Avanti dhe pasi mundësisht të aplikoni ndryshime të mëtejshme përmes menusë pasuese të modifikimit, shtypni përsëri butonin Next/Avanti.

Përpara publikimit të videos, duke shtypur butonin Publiko/Pubblica, mos harroni të shkruani një titull për të dhe nëse dëshironi, rregulloni cilësimet e privatësisë dhe komenteve.

Apliko efektin e lëvizjes së ngadaltë në videot në TikTok

Ndryshe, për të bërë lëvizje të ngadalta (slow motion) në TikTok, mund të aplikoni një efekt lëvizjeje të ngadaltë në videot e regjistruara ose të ngarkuara, duke përdorur menunë e efekteve të aplikacionit.

Për ta bërë këtë, nisni TikTok, hyni në llogarinë tuaj (nëse nuk e keni bërë tashmë) dhe shtypni butonin (+) që ndodhet poshte. Tani, zgjidhni nëse do të regjistroni një video direkt ose do të ngarkoni një video nga galeria e pajisjes suaj.

Në të dyja rastet, pas realizimit të videos, do t’ju shfaqet menuja e redaktimit të së njëjtës. Më pas shtypni butonin Redakto efektet/Modifica degli effetti dhe prekni fillimisht artikullin Koha/Tempo/Time dhe më pas në atë lëvizje të ngadaltë/Slow motion.

Tani, tërhiqni kursorin aty ku dëshironi të fillojë efekti i lëvizjes së ngadaltë dhe konfirmoni funksionimin duke shtypur butonin Ruaj/Salva.

Pasi të bëhet kjo, shtypni butonin Next/Avanti, shkruani një titull që përfaqëson videon, duke përdorur fushën e tekstit Përshkruani videon tuaj/Descrivi il tuo video dhe nëse dëshironi, rregulloni cilësimet e privatësisë (Kush mund ta shikojë këtë video/Chi può visualizzare questo video) dhe komentet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më në fund, për të ngarkuar videon në profilin tuaj TikTok, shtypni butonin Publiko/Pubblica.