Si te maresh pagesa me PayPal

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te maresh pagesa me PayPal. Me fjale te tjera, nese keni shitur nje produkt ne internet dhe deshironi qe te paguheni ne menyre te shpejte dhe te sigurte, atehere PayPal eshte nje sherbim qe ju vjen ne ndihme.

Ai u ofron përdoruesve mundesine qe të dërgoni një kërkesë të thjeshtë pagese per bleresin, duke specifikuar shumën e duhur dhe të krijoni një faturë duke futur logon tuaj dhe të gjitha të dhënat e shitjes. Gjithashtu ju lejon qe te merni pagesa me karta krediti/debiti me PayPal Checkout ose PayPal Bussines. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te maresh pagesa me PayPal: për Mallra dhe shërbime

Si te maresh pagesa me PayPal

Perpara se te shikojme se si te maresh pagesa me PayPal, le të fillojmë me disa rregulla bazë të PayPal-it, pasi ato përcaktojnë aftësinë tuaj për të kërkuar pagesa dhe shumën maksimale të tyre. Një nga procedurat që kërkohet nga ju pas regjistrimit në platformë është verifikimi i identitetit tuaj, i cili ju jep akses në një llogari të përcaktuar si Verifikuar.

Nëse vendosni të mos kryeni procedurën e verifikimit, atëherë dijeni se ka limite maksimale vjetore për marrjen, dërgimin dhe tërheqjen e parave. Në këtë rast, nuk do të mund të bëni një blerje online për më shumë se 1500 euro, të merrni (për çfarëdo arsye) më shumë se 2500 dhe të tërhiqni një shumë që tejkalon një tavan vjetor prej 1000 euro. Per me shume detaje klikoni këtu.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Me pak fjalë, është e lehtë të kuptohet nga këto të dhëna se sa kufizuese mund të jetë kjo, por gjithsesi më se e mjaftueshme për njerëzit që duan të bëjnë vetëm një shitje ose blerje të rastësishme, pa pasur nevojë për përdorim të vazhdueshëm. Tarifat e PayPal janë shumë të favorshme për konsumatorin standard, pasi parashikojnë marrjen dhe dërgimin e parave brenda Zonës Ekonomike Evropiane plotësisht falas (nëse nuk ka konvertim të monedhës).

E njëjta gjë vlen edhe për blerjet online ose në dyqan, ndërsa për shitjet zbatohen tarifa specifike të cilat fillojnë nga 0.5% në varësi të përdorimit të kodit QRkartës apo rasteve të tjera specifike. Çdo shitje ku ju kërkoni para direkt me PayPal konsiderohet një transaksion tregtar. PayPal nuk ka kosto fikse për momentin (per account personal), por është ngritur hipoteza e shtimit të një tarife fikse vjetore për ata që kanë një llogari dhe nuk e përdorin atë në mënyrë aktive. Vetëkuptohet që për të kërkuar një pagesë me PayPal, duhet të keni një llogari në shërbim.

Për të mësuar më shumë rreth tarifave për tregtarët që përdorin PayPal, ju sugjeroj të vizitoni faqen zyrtare te sherbimit.

Si të paguheni me PayPal nga Kompjutri

Si te maresh pagesa me PayPal

Marrja e pagesës me PayPal është një procedurë e thjeshtë që ju lejon të dërgoni kërkesa pagese edhe për personat që nuk kanë një llogari në kete shërbim. Për të vazhduar, lidhuni me faqen e internetit të PayPal dhe klikoni në artikullin Hyr/Accedi që ndodhet lart djathtas, më pas futni kredencialet tuaja të hyrjes në fushat e adresës së emailit dhe Fjalëkalimit/Password dhe shtypni butonin Hyr/Accedi për t’u lidhur me llogarinë tuaj PayPal. Në faqen e re që është hapur, klikoni në artikullin Kërko para/Richiedi denaro (ose Dërgo dhe kërko/Invia e richiedi) i pranishëm në menunë e sipërme ose klikoni në skedën Bëni dhe merrni pagesa/Effettua e ricevi pagamenti e ndjekur nga artikulli Kërkoni para/Richiedi denaro (ose klikoni drejtpërdrejt në Kërko/Richiedi, në varësi të faqes së PayPal aktive në llogarinë tuaj).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani, në fushën Emri, emri i përdoruesit, adresa e emailit ose numri celular/Nome, nome utente, indirizzo email o numero di cellulare,, shkruani emrin e personit nga i cili dëshironi të kërkoni pagesën, zgjidhni një nga kontaktet e disponueshme pak më poshtë dhe klikoni butonin Next/Avanti. Duhet të dini se mund të kërkoni para edhe nga disa persona në të njëjtën kohë, duke i ndarë emrat e tyre me presje.

Në këtë pikë shkruani shumën që dëshironi të kërkoni dhe nëse dëshironi, mund të klikoni mbi artikullin A doni të shtoni dikë tjetër?/Vuoi aggiungere qualcun altro? nëse dëshironi të përfshini një person të ri në kërkesën tuaj për pagesë, mund të shkruani një mesazh për t’ia bashkëngjitur kërkesës në fushën Cila është arsyeja e pagesës/Qual è il motivo del pagamento. Më pas shtypni butonin Kërko para tani/Richiedi denaro adesso për të dërguar kërkesën tuaj.

Mesazhi Ju keni kërkuar para nga një person/Hai richiesto denaro a una persona do të konfirmojë që kërkesa juaj është dërguar. Marrësi (ose marrësit në rastin e kërkesave të shumta) do të marrë një email që përmban mesazhin tuaj dhe shumën e duhur. Do të jetë e dobishme të dini se ju gjithashtu mund të dërgoni kërkesa për pagesa te njerëzit që nuk kanë një llogari PayPal. Në këtë rast, ata do të jenë në gjendje ta krijojnë një llogari të tillë falas sapo të marrin kërkesën tuaj.

Si te maresh pagesa me PayPal

Nëse keni ndryshuar mendje dhe dëshironi të modifikoni ose anuloni kërkesën e dërguar, klikoni në artikullin Historia/Cronologia e ndjekur nga Të gjitha transaksionet/Tutte le transazioni ose një nga filtrat në menunë e sipërme. Nga këtu gjeni seksionin në pritje/In sospeso dhe klikoni në kërkesën tuaj për të parë detajet e saj. Për të kërkuar pagesën, zgjidhni opsionin Rikujto/Ricorda, përndryshe klikoni në artikullin Anulo/Annulla për të fshirë kërkesën tuaj të pagesës ose në Arkivo/Archivia për ta hequr atë nga lista.

Duhet të dini se, me PayPal, mund të kërkoni para edhe duke dërguar një faturë standarte. Për të vazhduar, klikoni në butonin Fatture pro-forma ose në skedën Bëj dhe merr pagesa/Dërgo dhe kërko; Effettua e ricevi pagamenti/Invia e richiedi në menunë e sipërme dhe zgjidhni artikullin Krijo dhe menaxho faturat pro-forma/Crea e gestisci fatture pro-forma (ose Dërgo një faturë pro-forma/Invia una fattura pro-forma, nga shiriti anësor djathtas).

Në faqen e re që është hapur, shtypni Krijo faturë proforma/Crea fattura pro-forma ose Krijo faturë pro forma ne grup/Crea fattura pro-forma di gruppo sipas nevojës. Zgjidhni një nga medelet e disponueshme, më pas, në butonin Shto logon/Aggiungi logo për të ngarkuar logon e biznesit tuaj, futni të dhënat e kërkuara në fushat numri faturës Proformadata dhe skadimi, më pas specifikoni të dhënat e marrësit në fushat e adresës së emailit ose emrit/Indirizzo email o nome.

Më pas vendosni të dhënat e artikullit në fushat Emri i artikullit/Nome articolo dhe Futni përshkrimin e detajuar (opsionale) dhe në varësi të modelit të zgjedhur, specifikoni Sasinë dhe Çmimintaksat dhe shumën. Nëse dëshironi, shkruani çdo mesazh dhe kusht në fushat Mesazh nga shitësi për klientin/Messaggio del venditore per il cliente dhe shtypni butonin Dërgo/Invia për të dërguar faturën.

Duke mos pasur vlerë tatimore, mund ta anuloni faturën e dërguar në çdo kohë. Për ta bërë këtë, nga paneli i faturës pro-forma, gjeni atë që dëshironi të anuloni, klikoni në tre pikat pranë dhe shtypni artikullin Anulo/Annulla.

Së fundi, duhet të dini se duke krijuar një link PayPal.me mund të kërkoni pagesë edhe me SMS ose duke dërguar linkun në fjalë palëve të interesuara. Për të krijuar linkun tuaj PayPal.me, klikoni në butonin PayPal.Me nga faqja kryesore, ose në skedën Bëni dhe merrni pagesa/Dërgo dhe kërko; Effettua e ricevi pagamenti/Invia e richiedi dhe më pas në artikullin PayPal.Me.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nga këtu, ndiqni procedurën e thjeshtë të treguar për të qenë në gjendje të merrni linkun tuaj të personalizuar. Më pas, gjithçka që duhet të bëni është të dërgoni URL-në që sapo keni krijuar te njerëzit për të cilët jeni të interesuar, të cilët do të jenë në gjendje t’ju paguajnë duke futur manualisht shumën e duhur.

Si të paguheni me PayPal nga Telefoni

Si te maresh pagesa me PayPal

Për t’u paguar me PayPal nga telefonat inteligjentë dhe tabletët, duhet të shkarkoni aplikacionin e shërbimit, i disponueshëm falas për pajisjet Android dhe iPhone/iPadOS. Ndryshe nga sa u përshkrua në paragrafët e mëparshëm kushtuar procedurës kompjuterike, duke përdorur aplikacionin PayPal nuk është e mundur të krijohen fatura pro-forma.

Për të kërkuar para me PayPal duke përdorur telefonin inteligjent ose tabletin tuaj, hapni aplikacionin zyrtar të shërbimit dhe hyni në llogarinë tuaj duke futur kredencialet tuaja të hyrjes në fushat e adresës së emailit dhe fjalëkalimit/password. Tani, prekni artikullin Kërko/Richiedi në menunë më poshtë, futni të dhënat e personit nga i cili dëshironi të kërkoni paratë në fushën Emri, emri i përdoruesit, emaili…/Nome, nome utente, email… dhe trokitni lehtë mbi butonin Next/Avanti.

Në ekranin e ri që shfaqet, shkruani shumën qe do kërkoni, zgjidhni nëse do të përfshini ose jo një mesazh dhe shtypni butonin Next/Avanti, më pas kontrolloni që kërkesa juaj është e saktë dhe shtypni butonin Kërko para/Richiedi denaro.

Nëse dëshironi të kërkoni para duke ndarë ose dërguar linkun tuaj PayPal.me, trokitni lehtë mbi artikullin Pagesat/Pagamenti në menunë e poshtme, prekni skedën Kërko/Richiedi dhe zgjidhni opsionin Ndani linkun tuaj/Condividi il tuo link. Më në fund, prekni linkun dhe zgjidhni metodën e ndarjes nga ato të disponueshme.

Si te maresh pagesa me PayPal: me Kartë krediti/debiti

Nëse personi që duhet t’ju paguajë nuk ka PayPal, por ju duhet t’i merrni paratë përmes kësaj platforme, atëherë dijeni se kjo është e mundur vetëm në raste të caktuara. Në fakt, ka faqe të tregtisë elektronike që i lejojnë të gjithë të paguajnë nëpërmjet PayPal, edhe ata që nuk kanë një llogari (prsh. ato të krijuara me Shopify).

Ky shërbim quhet PayPal Checkout (dikur PayPal Pro) dhe ofrohet në disa nga platformat kryesore të blerjeve online në botë. Falë këtij sistemi, klienti do të gjejë PayPal-in e tij midis opsioneve të pagesës dhe mund ta përdorë atë thjesht duke futur të dhënat e kartës së tij të kreditit. Natyrisht, procedura për ta integruar atë ndryshon në varësi të platformës së tregtisë elektronike që përdorni, prandaj, për më shumë detaje mbi përputhshmërinë dhe metodat e përdorimit, ju lë faqen zyrtare të PayPal Checkout.

Ne fakt duke pasur nje llogari personale PayPal, ju mund te konfiguroni nje buton per te mare pagesat per produktin qe po shisni, nepermjet PayPal Checkout (klikoni te rrota e ingranazhit dhe levizni neper cilesimet derisa te gjeni seksionin per te krikuar nje buton). Ne kete rast nuk eshte e nevojshme qe te keni nje llogari PayPal Business per ta mare pagesa edhe pse kjo metode keshillohet kur cmimi i produktit eshte fiks dhe kur nuk keni shume shitje per te bere.

Ju mjafton qe te kopjoni kodin qe ju jep PayPal dhe ta ngjisni ate ne faqen tuaj te internetit dhe pastaj do keni mundesine qe te merni pagesa me PayPal dhe karta krediti/debiti. Kini parasysh qe ne kete rast emri juaj (ai qe keni ne llogarine PayPal) do shfaqet ne transaksionet bankare. Per te evituar qe kjo te ndodh, duhet te hapni nje llogari PayPal Business. Ne kete rast duhet te paguani nje perqindje per cdo transaksion.