Si te kthesh nje prezantim PowerPoint ne Video

Si te kthesh nje prezantim PowerPoint ne Video

Ne kete udhezues do te flasim se si te kthesh nje prezantim PowerPoint ne video. Ne kete menyre edhe nese ju nevoitet te hapni dokumentin tuaj powerpoint ne nje paisje qe nuk ka te instaluar office, ju do jeni gjithmon ne gjendje qe te shikoni prezantimin tuaj te kthyer ne video.

Per te kthyer nje file PPT ose PPTX ne video MP4,WMV ose ASF, nuk ju duhet ndonje program apo aftesi e vecante sepse mund ta beni direkt falas nga PowerPoint qe keni te instaluar ne kompjuterin tuaj, ose ndryshe mund te perdorni sherbime ne internet.

Permbajtja

Si te kthesh nje prezantim PowerPoint ne video me PowerPoint

Zgjidhja më e thjeshtë se si te kthesh nje prezantim Powerpoint ne video është te perdoresh vete PowerPoint, i cili duke filluar nga versionet më të fundit (nga viti 2013 dhe me pas), ju lejon të eksportoni prezantime direkt në format MPEG4 dhe WMV. Me poshte keni te gjitha hapat që duhet të ndërmerrni.

Së pari, hapni brenda PowerPoint prezantimin PPT ose PPTX që dëshironi të shndërroni në video dhe nëse jeni duke përdorur një PC Windows, klikoni në butonin File që ndodhet lart majtas, pastaj zgjidhni artikullin Eksporto/Esporta në anën e majtë të ekranit dhe shkoni te Krijo video/Crea video.

Si te kthesh nje prezantim PowerPoint ne Video

Në këtë pikë, duhet të vendosni cilësinë që duhet të ketë videoja dalëse/output dhe duhet të rregulloni cilësimet audio të kësaj të fundit. Pastaj zgjero menune Qualità presentazione për të zgjedhur nëse për të eksportoni videon në cilësinë më të lartë (Qualità presentazione), në një cilësi të ndërmjetme (Qualità Internet), ose në cilësi të ulët (Bassa qualità). Siç mund të kuptohet lehtësisht, sa më e lartë të jetë cilësia, aq më e madhe ne MB do bëhet videoja.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, kaloni te menuja rënëse me ikonën e altoparlantit dhe zgjidhni nëse do të përdorni intervale të regjistruara dhe komente audio/usare intervalli e commenti audio registrati (për të përfshirë audion e prezantimit origjinal në videon dalëse) ose nëse nuk do të përdorni intervale të regjistruara dhe komente audio/non utilizzare intervalli e commenti audio registrati (të mos përfshihet në videon dalëse audio e prezantimit origjinal).

Si te kthesh nje prezantim PowerPoint ne Video

Së fundi, vendosni numrin e sekondave për të cilat çdo rrëshqitje e prezantimit/diapozitiv duhet të shfaqet në video, duke shtypur vlerën e dëshiruar në fushën Sekonda për çdo rrëshqitje/Secondi per ogni diapositiva në fund dhe klikoni në butonin Krijo video/Crea video.

Do të hapet një dritare ku mund të zgjidhni emrin që do t’i caktoni videos dalëse, formatin e skedarit të saj (MPEG4 ose WMV, nëpërmjet menusë rënëse Ruaj si/Salva come/Save as) dhe dosjen e saj të destinacionit. Pasi të jenë vendosur të gjitha preferencat, klikoni në butonin Ruaj/Salva dhe prisni që të përfundojë konvertimi i skedarit PowerPoint: mund të duhen disa sekonda.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Videoja dalëse do të mbajë të gjitha animacionet dhe tranzicionet nga prezantimi origjinal i PowerPoint.

Si te kthesh nje prezantim PowerPoint ne Video

Nese perdorni Mac mund t’i konvertoni prezantimet e PowerPoint në video, por vetëm pasi të abonoheni në shërbimin Office 365, i cili ka një çmim prej të paktën 7,99 €/muaj pas muajit të parë të provës falas. 

Pasi të jeni abonuar Office 365 dhe të keni aktivizuar kopjen tuaj të Office (nëse keni një version retail të paketës, opsionet e eksportit në video nuk do të shfaqen), hapni një skedar PPT ose PPTX brenda PowerPoint, shkoni te File > Esporta dhe në menunë rënëse Formato file në dritaren që shfaqet në ekran, duhet të gjeni edhe opsionet për eksportimin në video. Per me shume informacion klikoni këtu.

Si te kthesh nje prezantim PowerPoint ne Video

Leawo Free PowerPoint to Video (Windows)

Nëse aktualisht nuk keni Microsoft PowerPoint, mund të drejtoheni te Leawo Free PowerPoint to Video. Është një softuer falas, i disponueshëm ekskluzivisht për sistemet Windows, i cili është në gjendje të transformojë skedarët PowerPoint PPT dhe PPTX në video WMV ose ASF. Ekziston edhe një version më i plotë, i cili ju lejon të eksportoni video edhe në format AVI dhe MP4, por kushton 69,95 dollarë.

Për të shkarkuar versionin falas të Leawo Free PowerPoint to Video, lidhuni me faqen zyrtare të programit dhe klikoni në butonin Free Download që ndodhet në mes të faqes. Kur shkarkimi të përfundojë, hapni paketën e instalimit të Leawo Free PowerPoint to Video (leawo_ppt2video_free.exe) dhe në dritaren që shfaqet në ekran, klikoni fillimisht në butonin Po dhe më pas në OK dhe Avanti. Më pas vendosni shenjën e kontrollit pranë artikullit Accetto i termini del contratto di licenza, për të pranuar kushtet e përdorimit të softuerit dhe përfundoni konfigurimin duke shtypur fillimisht Avanti katër herë radhazi dhe më pas klikoni Install dhe Finish.

Si te kthesh nje prezantim PowerPoint ne Video

Tani për të kthyer prezantimin e PowerPoint në video me Leawo Free PowerPoint to Video, filloni programin duke klikuar dy herë ikonën e tij në desktopin e Windows dhe zgjidhni prezantimin qe do ktheni duke klikuar butonin Shto (A)/Aggiungi(A)/Add(A).

Më pas, zgjidhni formatin e daljes që preferoni më shumë midis WMV ose ASF përmes menusë rënëse Profilo, vendosni cilësinë e videos dhe cilësinë e zërit midis nivelit të ulët, të mesëm dhe të lartë duke përdorur menutë e duhura të vendosura në fund majtas dhe shtypni së pari në Start dhe më pas në Yes për të filluar konvertimin e prezantimit.

Si parazgjedhje, videoja e krijuar nga programi ruhet në dosjen Documenti\Leawo\PowerPoint to Video Free. Nëse dëshironi të ndryshoni pozicionin, klikoni në ikonën e verdhë të dosjes që ndodhet pranë fushës Destinacion/Destinazione dhe tregoni një dosje sipas preferencës tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Si te kthesh nje prezantim PowerPoint ne video me Online Convert (Online)

Nëse nuk dëshironi ose nuk mund të instaloni programe në kompjuterin tuaj, mund ta konvertoni një prezantim PowerPoint në video duke perdorur shërbimet në internet. Për shembull, ju rekomandoj të provoni Online Convert, i cili është falas, nuk kërkon regjistrim dhe ju lejon të ngarkoni skedarë deri në 100 MB. Fatkeqësisht nuk mund të mbajë gjithmonë animacionet origjinale të rrëshqitjeve/diapozitivave, por për një produkt që funksionon drejtpërdrejt në internet është i shkëlqyeshëm.

Për të kthyer një skedar PPT ose PPTX në video me Online Convert, lidhuni me faqen kryesore të shërbimit, zgjeroni menunë rënëse të Video converter dhe zgjidhni formatin e skedarit në të cilin dëshironi të konvertoni prezantimin tuaj (p.sh. Konvertoni në MP4 për të marrë një video në format MP4). Në faqen që hapet, klikoni në butonin Zgjidhni skedarin/Scegli file/Select file për të zgjedhur prezantimin PPT/PPTX që dëshironi të konvertoni. Rregulloni nëse dëshironi, parametrat e videos që do të merren (p.sh. shpejtësia e biteve, orientimi i videos, etj) duke përdorur opsionet nën artikullin e Optional settings dhe klikoni në butonin Convert file për të filluar ngarkimin dhe më pas konvertimin e skedarit.

Pasi të përfundojë konvertimi, videoja dalëse do të shkarkohet automatikisht në kompjuterin tuaj. Prisni që operacioni të përfundojë dhe mos e mbyllni skedën e shfletuesit derisa të fillojë shkarkimi.

Zgjidhje te tjera si te kthesh nje prezantim PowerPoint ne video

Nese nuk ju kënaqën plotësisht zgjidhjet që sapo ju tregova atehere mund të filloni të hapni dokumentin tuaj PowerPoint në kompjuterin tuaj dhe të regjistroni ekranin e këtij të fundit për të krijuar një video. Ju siguroj se është një procedurë shumë e thjeshtë dhe se ka shumë zgjidhje falas për ta bërë atë.

Nëse doni të dini më shumë atehere përpiquni të zbatoni në praktikë udhëzimet që gjeni në udhezuesin tim se si te regjistrosh ekranin e kompjuterit.