Si te fshish nje tweet ne Twitter

Si te fshish nje tweet ne Twitter

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te fshish nje tweet ne Twitter. Me fjale te tjera, nese keni publikuar nje tweet/cicerime ne rrjetin social Twitter, por keni ndryshuar mendje dhe deshironi ta fshini, atehere ketu do gjeni te gjitha udhezimet se si ta kryeni kete operacion.

Me poshte, përveç procedurës për fshirjen përfundimtare të një cicerime/tweet të postuar në profilin tuaj, do të gjeni gjithashtu zgjidhje të mundshme për fshirjen e shumë cicërimave/tweet në të njëjtën kohë. Gjithashtu, do ju tregojme se si te heqesh një cicërimë/tweet të fiksuar dhe një retweet. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si mund të fshish një tweet/cicerime

Duhet te dini se procedura për fshirjen e një cicërime/tweet është e thjeshtë dhe e shpejtë, qofte duke përdorur aplikacionin e rrjetit social për pajisjet Android dhe iPhone/iPad, ose duke vazhduar nga një kompjuter. Gjeni gjithçka të shpjeguar në detaje më poshtë.

Si te fshish nje tweet ne Twitter: nga Telefoni

Si te fshish nje tweet ne Twitter

Tani le te shikojme se si te fshish nje tweet ne Twitter nga telefoni juaj. Nisni aplikacionin Twitter dhe nëse nuk e keni bërë tashmë, hyni në llogarinë tuaj duke shtypur butonin Hyr/Accedi, futni të dhënat tuaja në fushat Numri, emaili ose emri i përdoruesit/Numero, email o nome utente dhe Fjalëkalimi/password dhe shtypni Hyr/Accedi/Login përsëri.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, trokitni lehtë mbi foton tuaj të vendosur lart majtas, zgjidhni opsionin Profili (ose trokitni lehtë mbi emrin tuaj) dhe në ekranin e profilit tuaj, gjeni cicërimën që dëshironi të fshini. Më pas shtypni ikonën përkatëse të tre pikave dhe zgjidhni opsionin Fshi Tweet/Elimina Tweet/Delete Tweet nga menuja që hapet.

Tani, në kutinë Fshi Tweet/Elimina Tweet/Delete Tweet që shfaqet në ekran, shtypni artikullin Fshi/Elimina/Delete për të konfirmuar qëllimin tuaj dhe për të fshirë përgjithmonë tweet-in në fjalë. Kaq ishte.

Si te fshish nje tweet ne Twitter: nga Kompjuteri

Si te fshish nje tweet ne Twitter

Nëse preferoni të fshini një tweet/cicerime nga kompjuteri juaj, duhet të dini se procedura është pothuajse identike me atë që sapo ju tregova për të fshirë përmbajtjen duke përdorur aplikacionin e rrjetit social.

Për të vazhduar, lidhuni me faqen kryesore të Twitter dhe pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj, klikoni në artikullin Profili që ndodhet në shiritin anësor të majtë, për të hyrë në ekranin që lidhet me profilin tuaj në Twitter.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të bëhet kjo, klikoni në opsionin Tjetër/Altro (ikona me tre pika) në lidhje me tweet-in që dëshironi të fshini, zgjidhni artikullin Fshi/Elimina/Delete nga menuja që hapet dhe në kutine Fshi Tweet-in?/Eliminare il Tweet?/Delete Tweet? qe u shfaq në ekran, shtypni butonin Fshi/Elimina/Delete.

Nëse gjithçka shkoi mirë, tweet-i në fjalë do të fshihet menjëherë dhe do të shihni mesazhin Tweet juaj u fshi/Il tuo Tweet è stato eliminato/Your Tweet has been deleted.

Si të fshish shume tweet njeheresh

Si te fshish nje tweet ne Twitter

Nëse doni te dini a është e mundur qe të fshini shume tweet/cicerima njeheresh, më vjen keq t’ju them se nuk ka asnjë opsion në Twitter që ju lejon ta beni kete.

Nëse nuk keni durimin për të fshirë manualisht një tweet, mund të mbështeteni në shërbimet e palëve të treta që ju lejojnë të pastroni llogarinë tuaj duke caktuar se cilat tweet duhet të fshihen përgjithmonë.

Kujdes: në fillim të vitit 2023 Twitter vendosi të kufizojë keto sherbime, prandaj ato mund të ndalojnë papritmas punën ose të punojnë në një mënyrë shumë më të kufizuar. Përpara se të paguani për shërbime të këtij lloji, sigurohuni që gjithçka funksionon.

Megjithate një nga shërbimet që mund të provoni është Tweet Deleter, i disponueshem si në versionin falas ashtu edhe në versionin e abonimit. Sidoqoftë, mbani mend se versioni bazë i shërbimit ju lejon të fshini vetëm 5 cicërima në muaj dhe rrjedhimisht, mund të jetë mjaft kufizues për nevojat tuaja.

Përndryshe, planet standarde janë gjithashtu të disponueshme (7,99 euro/muaj), e cila ju lejon të hiqni deri në 500 cicërima në muaj, të avancuara (9,99 euro/muaj), që ju lejon të fshini deri në 3,200 tweet në muaj dhe të Pafund (11,99 euro/muaj), e cila nuk ka kufi mujor dhe ofron gjithashtu një veçori që ju lejon të zbrazni plotësisht llogarinë tuaj.

Thene këtë, lidhuni me faqen kryesore të shërbimit në fjalë, klikoni në butonin Identifikohu me Twitter/Sign in with Twitter dhe shtypni artikullin Autorizoj aplikacionin/Autorizza app, për t’u identifikuar me llogarinë tuaj Twitter dhe për të lejuar Fshirësin e Tweet të shikojë historinë e tweeteve tuaja dhe të tjera informacione te profilit tuaj (p.sh. llogaritë e ndjekura dhe të bllokuara) dhe autorizoni çdo ndryshim.

Pasi të bëhet kjo, në seksionin e Panelit/Dashboard, vendosni një shenjë pranë tweet-eve që dëshironi të fshini dhe shtypni butonin Fshi/Delete dy herë radhazi për t’i fshirë ato përgjithmonë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni përdorur Tweet Deleter, ju rekomandoj të shkëputni llogarinë tuaj në Twitter nga shërbimi në fjalë. Për ta bërë këtë, hyni në Twitter, shtypni foton tuaj (nëse jeni në kompjuter, klikoni në artikullin Tjetër/Altro) dhe zgjidhni opsionet Cilësimet dhe asistenca/Impostazioni e assistenza dhe Cilësimet dhe Privatësia/Impostazioni e Privacy.

Tani shtypni në artikullin Siguria dhe aksesi në llogari/Sicurezza e accesso all’account, hyni në seksionin Aplikacionet dhe sesionet/App e sessioni dhe zgjidhni opsionin Aplikacionet e lidhura/App collegate. Më pas shtypni artikullin që lidhet me Tweet Deleter dhe në ekranin e ri që shfaqet, trokitni lehtë mbi artikullin Revoko lejet e aplikacionit/Revoca permessi dell’app.

Si të fshish një retweet

Nëse qëllimi juaj është të fshini një retweet, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni opsionin për të anuluar retweet-in në mënyrë që të mos jetë më i dukshëm në profilin tuaj.

Për ta bërë këtë nga telefonat inteligjentë dhe tabletët, nisni aplikacionin Twitter dhe hyni në profilin tuaj duke shtypur foton tuaj lart majtas dhe duke zgjedhur opsionin Profili nga menuja që hapet.

Në ekranin e ri që shfaqet, gjeni përmbajtjen që keni ritweetuar, prekni ikonën e dy shigjetave dhe zgjidhni opsionin Annulla Retweet/Cancel Retweet nga menuja që hapet, për të hequr përmbajtjen nga profili juaj.

Nga një kompjuter, lidhuni me faqen kryesore të Twitter, zgjidhni opsionin Profili në shiritin anësor të majtë dhe klikoni në opsionin Annulla Retweet/Cancel Retweet (ikona me dy shigjeta) në lidhje me përmbajtjen e interesit tuaj. Pastaj zgjidhni artikullin Annulla Retweet/Cancel Retweet nga menuja e hapur dhe kaq.

Si te fshish nje tweet te fiksuar ne Twitter

Nese dëshironi të hiqni një cicërimë/tweet të fiksuar, atehere ju ose mund ta hiqni tweet-in nga pjesa e sipërme e profilit tuaj ose ta fshini atë drejtpërdrejt.

Nga telefonat inteligjentë dhe tabletët, nisni Twitter dhe hyni në profilin tuaj duke shtypur foton tuaj lart majtas dhe duke zgjedhur opsionin Profili nga menuja që hapet. Tani, në kutinë Tweet i fiksuar/Tweet fissato, shtypni ikonën me tre pika dhe prekni artikujt Shkëputeni nga profili/Stacca dal profilo dhe Shkëputni/Stacca, për të hequr tweet-in pa e fshirë.

Përndryshe, do të doja të theksoja se gjithashtu ju mund të hiqni një cicërimë te fiksuar siper, duke vendosur një cicerime të re. Në këtë rast, shtypni ikonën me tre pika në lidhje me tweet-in e ri që do të shfaqet në krye të profilit tuaj dhe zgjidhni opsionin Fikso ne profil/Fissa sul profilo/Pin to profile nga menuja që hapet.

Nëse dëshironi të fshini përgjithmonë një tweet fiks, procedura është e ngjashme me atë për fshirjen e një tweet-i normal, shtypni ikonën me tre pika që lidhet me tweet-in fiks që do të fshihet, zgjidhni opsionin Elimina tweet/Fshi tweet dhe klikoni trokitni lehtë mbi butonin Fshi/Elimina.

Nëse preferoni të vazhdoni nga kompjuteri, lidhuni me faqen kryesore të Twitter, klikoni në artikullin Profili, shtypni ikonën me tre pika në lidhje me tweet-in që keni fiksuar dhe zgjidhni opsionet Shkëputeni nga profili/Stacca dal profilo dhe Shkëputni/Stacca. Në mënyrë të ngjashme, por duke zgjedhur opsionin Fshi/Elimina dy herë radhazi, mund të fshini përgjithmonë tweet-in e gozhduar.

Gjithashtu në këtë rast, duke klikuar në ikonën me tre pika që lidhet me çdo cicërim/tweet tjetër dhe duke zgjedhur artikullin Fissa sul profilo/Pin on profile, ju mund të vendosni një tweet të ri dhe të hiqni automatikisht atë të mëparshëm nga pjesa e sipërme e profilit tuaj.