Si te dergosh para me PayPal

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te dergosh para me PayPal. Per shembull, nese keni bere nje blerje te perbashket me shoket tuaj dhe njeri prej tyre ka paguar te gjithe shumen, arsye per te cilen duhet ti ktheni mbrapsht parate, atehere ti dergosh parate me PayPal eshte nje nga metodat qe mund ta beni kete.

PayPal ju lejon të dërgoni dhe merrni para me lehtësi dhe në disa raste, pa kosto shtesë. Me poshte do ju tregojme costot që aplikon shërbimi për dërgimin e parave, cilat janë oraret e transferimit dhe procedurën e detajuar qe duhet te ndiqni nga kompjutri dhe telefoni.

Permbajtja

Hapat fillestare dhe kostot

Si te dergosh para me PayPal

Përpara se të hyjme në detajet e këtij udhëzuesi dhe te shikojme se si te dergosh para me PayPal, do të jetë e dobishme të dini jo vetëm cilat janë kostot e aplikuara nga shërbimi për dërgimin dhe marrjen e parave, por edhe cilat janë koha dhe koha dhe kushtet e përdorimit.

Para së gjithash duhet thënë se, në mënyrë tipike, për të dërguar para me PayPal duhet të jeni të regjistruar në shërbim, por ka edhe përjashtime, të cilat do t’i shohim ne kapitullin e fundit. Në këtë drejtim, duhet theksuar se personi të cilit ju duhet t’i dërgoni paratë, nuk duhet detyrimisht dhe paraprakisht te kete një llogari PayPal të hapur sepse pasi të merret shuma, ai do të marrë një njoftim me procedurën e hapjes së një llogarie dhe tërheqjes së parave te tij.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Prandaj, nëse nuk keni ende një llogari PayPal, lidhuni me faqen kryesore të shërbimit, klikoni në butonin Regjistrohu falas/Registrati gratis, zgjidhni nëse do të krijoni një llogari personale apo biznesi dhe pastaj shtypni vazhdo. Futni numrin e telefonit, shtypni butonin Next/Avanti, shkruani kodin që ju është dërguar me SMS dhe shkruani informacionin e kërkuar në formularët vijues. Më pas futni kredencialet e kërkuara, vendosni shenjën për pranimin e kushteve të shërbimit dhe në fund, shtypni butonin Prano dhe krijo llogari/Accetta e crea conto.

Nëse preferoni të krijoni llogarinë tuaj PayPal nga telefonat dhe tabletët, duke përdorur aplikacionin për pajisjet Android dhe iPhone/iPadOS, instaloni këtë të fundit sipas procedurës së zakonshme, niseni dhe prekni butonin Regjistrohu/Registrati, më pas futni numri i telefonit dhe të gjitha të dhënat e kërkuara në fushat përkatëse siç pame per faqen e internetit me siper. Më pas shtypni butonin Prano dhe krijo llogari/Accetta e crea conto dhe mbari. 

Tani që keni krijuar llogarinë tuaj, thjesht duhet të dini detajet në lidhje me dërgimin e parave me PayPal, siç janë kostot e aplikuara. Së pari, duhet të dini se dërgimi i parave për të paguar blerjet qe keni bere, është gjithmonë falas, dhe e njëjta gjë vlen edhe për dërgimin e parave te miqtë dhe familjarët. Kosto ka kur merrni donacione ose për transaksione personale ndërkombëtare.

Kostot janë 0.35 euro kur kërkohen para, pra për transaksione tregtare standarde. Nëse me një kod QR të barabartë ose më pak se 10 euro, tarifa është 0.05 euro. Nëse kaloni 10 euro, atëherë tarifa bazë me kodin QR rritet në 0.20 euro. Në rastin e transaksioneve personale ndërkombëtare, kostoja për çdo transaksion drejt Europës apo çdo vendi tjetër fillon nga minimumi 1.99 euro dhe arrin maksimumi 3.99 euro. Megjithatë, për donacionet, norma është 3.40% + një normë fikse që për euron, është 0.34 euro. Per me shume informacione mbi kostot, klikoni ketu

Si te dergosh para me PayPal: per blerje mallrash dhe sherbimesh

Si te dergosh para me PayPal

Nëse dëshironi të bëni një blerje online dhe te paguani me PayPal, atëherë duhet të dini se mund ta përdorni në një mënyrë shume të thjeshtë. Kjo sepse, të paktën në teori, tregtari duhet t’ju ofrojë të gjitha mjetet e mundshme për ta përdorur atë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pra, per te dërguar para me PayPal dmth te paguani per mallra apo shërbime qe bleni online, duhet të dini se nuk paguhet asnje tarife. Për të qenë të saktë, ato janë përgjegjësi e personit që kërkon transaksionin, pra tregtarit qe shet mallin ose sherbimin. Për këtë arsye, nëse dikush ju kërkon qe t’i paguani edhe pse jeni ju klienti, bëni kujdes sepse është një mashtrim i mundshëm.

Thënë kete, nëse jeni në një dyqan online për të blerë mallra ose shërbime, për të paguar me PayPal, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni këtë opsion nga mënyrat e disponueshme të pagesës. Pasi të bëhet kjo, vazhdoni me pagesën dhe vendosni kredencialet tuaja të PayPal dhe paguani duke përdorur paratë në llogarine PayPal ose ne kartën e lidhur me të.

Nëse transaksioni nuk përfshin kalimin përmes një dyqni online ose PayPal nuk është i disponueshëm si metode pagese, do të jetë e mjaftueshme që shitësi të bëjë një kërkesë pagese. PayPal do t’ju dërgojë një email (edhe nëse nuk jeni klient i PayPal) nga e cila mund të paguani duke futur kredencialet tuaja ose detajet e kartës suaj të kreditit/debitit. Mbështeten gjithashtu kartat me parapagesë, si Revolut dhe HYPE.

Nëse dëshironi qe të jeni ju ai që do të dërgoni para për mallra ose shërbime pa pritur kërkesën ose pa kaluar nëpër një dyqan online, atëherë hyni në llogarinë tuaj PayPal, shtypni butonin Dërgo/Invia (ose Dërgo dhe kërko/Invia e richiedi > Dërgo/Invia), zgjidhni marrësin (ose futni adresen e tij në fushën përkatëse), shkruani shumën dhe çdo mesazh shoqërues për të justifikuar pagesën, më pas zgjidhni opsionin Mallrat dhe shërbimet/Beni e servizi. Në këtë mënyrë do të keni Mbrojtjen per Blerjet dhe marrësi do të paguajë komisionet.

Nga telefonat inteligjentë dhe tabletët, procedura përfshin hyrjen në aplikacionin PayPal, shtypjen e butonit Dërgo/Invia, zgjedhjen e marrësit dhe më pas zgjedhjen e opsionit Mallrat dhe shërbimet/Beni e servizi për arsyet e transferimit.

Si te dergosh para me PayPal: te miqte dhe familjaret

Si te dergosh para me PayPal

Nëse doni t’i dërgoni paratë një të njohuri që nuk ju ka kërkuar, atëherë procedura është krejtësisht e ndryshme pasi do t’ju duhet juve të bëni të gjithë punën. Tani le të shohim si te dergosh para me PayPal te miqte dhe familjaret, fillimisht nga faqa e internetit dhe më pas nga aplikacioni për telefon.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të lidheni me llogarinë tuaj PayPal dhe të shtypni butonin Dërgo/Invia (ose Dërgo dhe kërko/Invia e richiedi > Dërgo/INvia). Tani qe jeni në ekran ku tregoni marrësin e pagesës duke futur emailin përkatës, numrin e telefonit ose emrin. Nëse personi në fjalë ka një llogari PayPal, ajo do të njihet lehtësisht dhe do të shfaqet si opsion. Nëse ai nuk ka një llogari PayPal, mund të futni një email ose numër telefoni dhe do t’i dërgohet një mesazh njoftimi që e fton të regjistrohet në PayPal për të marrë paratë.

Kur të keni zgjedhur personin, shkoni përpara, shkruani shumën që dëshironi të dërgoni dhe çdo mesazh për të justifikuar pagesën, shtypni butonin për të vazhduar dhe tregoni se është një pagesë për miqtë dhe familjen/pagamento per amici e familiari (në këtë rast mbrojtja NUK zbatohet mbrojtja per blerjet, prandaj kini kujdes që të mos paguani në këtë mënyrë për blerje mallrash ose shërbimesh), më pas zgjidhni mënyrën e pagesës që do të përdorni nga ato të disponueshme, shtypni butonin Vazhdo/Continua, kontrolloni nëse gjithçka është në rregull në ekranin e përmbledhjes dhe shtypni butonin për të dërguar pagesën.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse jeni duke përdorur aplikacionin PayPal per telefon, hapeni atë dhe identifikohuni në llogarinë tuaj. Nga faqja kryesore shtypni butonin Dërgo/Invia, zgjidhni marrësin, shkruani shumen që do të transferohet dhe një mesazh të mundshëm, shtypni butonin Avanti/Next, zgjidhni opsionin Miqtë dhe familja/Amici e familiari, shtypni përsëri në Next/Avanti, zgjidhni mënyrën e pagesës, shtypni përsëri Next/Avanti dhe nëse gjithçka përputhet, shtypni butonin Submit/Invia për të konfirmuar transaksionin.

Si te dergosh para me PayPal: pa pasur nje llogari

Tani le te shikojme se si te dërgosh para me PayPal nëse ju nuk keni një llogari ose nëse marrësi nuk ka një të tillë. Edhe pse duket e palogjikshme, është e mundur qe te realizohet. Nëse marrësi nuk ka një llogari, siç u përmend më lart, ai do të marrë një email ose mesazh që e fton të regjistrohet në platformë për të marrë paratë.

Nëse jeni ju ai që nuk ka nje llogari PayPal, procedura është e mundur vetëm nëse personi tjetër ju kërkon ose nëpërmjet nje dyqani online. Ka platforma si ShopifyWixWooCommerce dhe shumë të tjera që ju lejojnë të integroni funksionin PayPal Checkout midis opsioneve tuaja të pagesës. Falë kësaj, edhe klientët pa një llogari PayPal do të mund të paguajnë përmes këtij ofruesi thjesht duke futur të dhënat e kartës së tyre, ashtu si për një blerje klasike online.

Nëse, nga ana tjetër, personi në fjalë nuk përdor një nga këto dyqne elektronike ose nuk ka integruar PayPal Checkout, ai thjesht mund të kërkojë pagesën përmes emailit ose numrit tuaj të telefonit. PayPal do t’ju dërgojë një link nga e cila mund të bëni një pagesë me kartë edhe nëse nuk keni një llogari dhe nuk keni ndërmend ta krijoni një të tillë.