Si te bllokosh nje adrese email

Si te bllokosh nje adrese email

Nese ju shqetesojne duke ju derguar email-e, qofte nga njerez te vecante, qofte nga firma qe dergojne ftesa per promovime dhe blerje produktesh, atehere zgjidhja do ishte ti bllokoni. Me poshte do te tregojme se si te bllokosh nje adrese email ne rastet kur nuk deshironi te merrni më mesazhe nga ajo adrese. Ne fakt email e marra nga adresa e bllokuar nuk do te shfaqen ne mesazhet e marra dhe gjithashtu do fshihen automatikisht pa ju dhene asnje bezdisje ne te ardhmen.

Shenim: nëse ajo që po përpiqeni të bllokoni eshte nje newsletter, dijeni se mund ta beni duke klikuar në lidhjen e çregjistrimit në fund të çdo mesazhi të marrë ose duke përdorur funksionin e çregjistrimit nga newsletter qe shumë shërbime të postës elektronike e kane si funksion standart.

Permbajtja

Si te bllokosh nje adrese email nga shfletuesi/browser

Nese deshironi të bllokoni email-et qe ju vijne nga nje adresë duke vepruar nga Webmail, domethen nga ndërfaqet e internetit të vëna në dispozicion nga ofruesit e ndryshëm të postës elektronike dhe qe janë të aksesueshme drejtpërdrejt nga shfletuesi, atehere gjeni gjithcka me poshte.

Si te bllokosh nje adrese email: ne Outlook/Hotmail

Si te bllokosh nje adrese email

a) Duke vepruar nga Shfteluesi/browser i kompjutrit: Outlook/Hotmail.com, ofron mundësinë për të bllokuar dhe filtruar lehtësisht dërguesit qe cojne mesazhe te padëshiruara. Për të bllokuar një email, hyni ne sherbimin online te Outloook/Hotmail me të dhënat e llogarisë tuaj, më pas gjeni dhe klikoni mbi emailin e dërguesit që dëshironi të bllokoni. Më pas klikoni me të djathtën mbi mesazhin në fjalë, zgjidhni artikujt Opsionet e sigurisë/Opzioni di sicurezza > Blloko/Blocca përmes menusë së hapur dhe konfirmoni bllokimin e adresës së zgjedhur duke klikuar në butonin OK.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese dëshironi të zhvendosni automatikisht emailet e padëshiruara në dosjen e postës së fshirë ose të postës së padëshiruar të llogarisë tuaj, atehere zgjidhni një mesazh nga dërguesi që dëshironi të bllokoni, klikoni në butonin (…) që ndodhet në këndin e djathtë dhe zgjidhni opsionin Krijo rregull/Crea regola nga menuja që hapet.

Në hapin tjetër, vendosni dosjen në të cilën dëshironi të zhvendosni emailin (për shembull Junk Mail/Posta indesiderata ose Deleted Mail/Posta Eliminata), duke përdorur menunë rënëse që ju shfaqet dhe klikoni në butonin OK për të përfunduar operacionin.

b) Duke vepruar nga Shfteluesi/browser i telefonit: si fillim klikoni ketu per tu futur adresen tuaj te postes elektronike duke futur email dhe password. Me pas mbani gishtin shtypur siper email qe deshironi te bllokoni, me qellim qe te shfaqet menuja. Ndryshe, shtypni siper email-it te padeshiruar qe te hapet, pastaj klikoni te tre pikat qe ndodhen siper (djathtas tre vijave horizontale), qe te hapet menuja. Pastaj shtypni mbi Blloko/Blocca dhe me pas mbi Blloko derguesin/Blocca Mittente. Ne kete menyre ju nuk do merrni më mesazhe nga derguesi ne fjale.

Si te bllokosh nje adrese email: ne Gmail

Si te bllokosh nje adrese email

a) Duke vepruar nga Shfteluesi/browser i kompjutrit: Nese përdorni Gmail, dijeni se edhe ai ofron një funksion për të bllokuar dërguesit e padëshiruar. Për të zbuluar se si funksionon, hyni në Gmail nga faqja e tij kryesore, hapni një mesazhnga dërguesi që dëshironi të bllokoni, klikoni në ikonën e tre pikave vertikale lart djathtas, zgjidhni artikullin Blloko/Blocca [dërguesi] nga menuja e hapur dhe konfirmoni duke klikuar në butonin Blocca i pranishëm në menunë e hapur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përndryshe, mund të shkoni edhe te cilësimet e Gmail (duke klikuar në ikonën e ingranazhit që ndodhet lart djathtas dhe zgjidhni artikullin Shiko të gjitha cilësimet/Visualizza tutte le impostazioni dhe krijoni një rregull të ri për filtrimin e emaileve, duke zgjedhur skedën Filtrat dhe adresat e bllokuara/Filtri e indirizzi bloccati nga faqja që hapet dhe duke klikuar mbi artikullin Krijo një filtër të ri/Crea un nuovo filtro i cili ndodhet pak më poshtë.

Në kutinë që shfaqet, shkruani adresën e emailit që do të bllokohet në fushën Nga/Da, klikoni në artikullin Krijo filtrin/Crea filtro (poshtë djathtas), vendosni shenjen ne kutinë Fshi/Elimina, klikoni në butonin blu Krijo/Crea dhe kaq.

Nëse keni mendime të dyta, për t’u kthyer pas dhe për të zhbllokuar një nga dërguesit e bllokuar më parë, kthehuni te menuja Cilësimet/Impostazioni > Shiko të gjitha cilësimet/Visualizza tutte le impostazioni > Filtrat dhe adresat e bllokuara/Filtri e indirizzi bloccati dhe fshini rregullin që keni krijuar më parë.

b) Duke vepruar nga app Gmail e instaluar ne telefon: Ne kete rast hapni app Gmail qe keni ne telefonin tuaj. Shtypni siper email-it te padeshiruar, qe te hapet. Pastaj shtypni ikonen me tre pika vertikale Altro, qe gjeni siper djathtas email te hapur. Do ju hapet nje menu, nga e cila duhet te zgjidhni Blloko/Blocca [Derguesin] dhe procedura perfundoi.

Si te bllokosh nje adrese email nga client

Tani le të shohim se si të bllokosh nje adrese email duke përdorur një client email, domethen një program për menaxhimin e postes elektronike.

Si te bllokosh nje adrese email nga client Outlook

Si te bllokosh nje adrese email

Nëse përdorni Microsoft Outlook dhe dëshironi të bllokoni nje adrese email me qellim qe mos te merrni mesazhe prej saj, gjithçka që duhet të bëni është të përfitoni nga funksioni special i përfshirë në program.

Pas hapjes së Outlook dhe identifikimit të një prej e-maileve që vijnë nga adresa që dëshironi të bllokoni, gjithçka që duhet të bëni është të klikoni me të djathtën mbi të dhe të zgjidhni artikujt Posta e padeshiruar/Posta indesiderata > Blloko dërguesin/Blocca mittente nga menuja që hapet. Përndryshe, pasi të zgjidhni mesazhin që ju intereson, shkoni në skedën Home, klikoni në butonin (…) (djathtas lart), zgjidhni artikullin Posta indesiderata/Junk mail nga menuja që ju propozohet dhe zgjidhni opsionin Blloko dërguesin/Blocca mittente.

Nëse dëshironi, Outlook ju lejon gjithashtu të krijoni rregulla specifike për marrjen e mesazheve. Për ta bërë këtë, shkoni në skedën Home të programit, klikoni në butonin (…) që ndodhet lart djathtas, zgjidhni artikullin Rregullat/Regole, klikoni në formulimin Krijo rregull/Crea regola… në menunë e hapur dhe vendosni shenjen ne rregullin e interesit tuaj, duke zgjedhur ato të vendosura në seksionet Mbi marrjen e mesazheve që plotësojnë të gjitha kushtet e zgjedhura/Alla ricezioni di messaggi che soddisfano tutte le condizioni selezionate (p.sh. Nga [adresa]) dhe kryeni veprimin e mëposhtëm/Esegui la seguente azione (p.sh. Zhvendosni artikullin në dosjen e postës elektronike të padëshiruar).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në rast të mendimeve të dyta, mund të zhbllokoni adresat e dërguesve të bllokuar më parë në Outlook duke shkuar te menuja Home > (…) > Posta e padëshiruar/Posta indesiderata > Opsionet e postës elektronike të padëshiruar/Opzioni posta elettronica indesiderata, duke zgjedhur skedën Dërguesit e bllokuar/Mittenti bloccati, duke zgjedhur adresën për të zhbllokuar dhe duke shtypur butonin Hiq/Rimuovi që është në të djathtë.

Si te bllokosh nje adrese email nga client Mail/Posta Windows 10

Si te bllokosh nje adrese email

Nese Mail/Posta i Windows 10, dmth client i postës elektronike i integruar në sistemin operativ, eshte programi që përdorni për të menaxhuar e-mail dhe do të dëshironit të dini se si ta përdorni atë për qëllimin në fjalë, atehere duhet t’ju themi se në momentin e shkrimit aplikacioni në fjalë nuk ofron një veçori që ju lejon të bllokoni emailet nga një adresë e caktuar. E vetmja gjë që mund të bëni është të vendosni rregulla.

Si te bllokosh nje adrese email nga client Mozilla Thunderbird

Tani le te shikojme se si te veproni nga client falas të Mozilla Thunderbird. Ne fakt ju duhet të konfiguroni filtra të veçantë që mund të fshijne emailet e marra nga dërguesit e padëshiruar sapo të shkarkohen në kompjuterin tuaj.

Nisni programin dhe zgjidhni Tools/Strumenti > Message Filters/Filtri messaggi nga menuja që hapet duke klikuar në butonin (≡) lart djathtas. Në dritaren që ju propozohet, sigurohuni që adresa juaj e postës elektronike të jetë zgjedhur në menunë rënëse Filters for/Filtri per dhe shtypni butonin New/Nuovo për të filluar krijimin e filtrit tuaj.

Më pas caktoni një emër filtrit, zgjidhni opsionin Të gjitha kushtet e përmbushura/Soddisfano tutte le condizioni, shkruani derguesin ne fushen Dërgues/Mittente në menunë e parë rënëse, opsioni është/è në menynë e dytë rënëse dhe shkruani adresën e emailit që do të bllokohet në fushën e tekstit ngjitur. (nëse keni ndërmend të bllokoni emailet nga një domain specifik, duhet të zgjidhni fjalën përmban/contiene nga menuja përkatëse rënëse dhe të tregoni vetëm emrin e ofruesit, për shembull @ provider.domain).

Më pas, zgjidhni opsionet Zhvendos mesazhin në/Sposta il messaggio in dhe [Adresa juaj e emailit > Junk mail] nga menutë rënëse të vendosura nën titullin Kryeni këto veprime/Esegui queste azioni dhe klikoni në butonin OK për të ruajtur ndryshimet. Nëse dëshironi, duke klikuar në butonin +, mund të shtoni adresa të tjera që do të bllokohen brenda të njëjtit rregull.

Në rast të mendimeve të dyta, mund të hiqni një adresë nga lista e dërguesve të bllokuar duke u kthyer te menyja (≡) > Mjetet/Strumenti > Filtrat e mesazheve të Thunderbird, duke zgjedhur rregullin tuaj dhe duke e fshirë atë ose duke hequr adresën e dëshiruar prej tij.

Si te bllokosh nje adrese email nga client Apple Mail

Edhe Apple Mail, client i parazgjedhur i postës ne Mac, ju lejon të bllokoni emailet nga dërguesit e padëshiruar në një mënyrë shumë të thjeshtë.

Gjithçka që duhet të bëni është të shkoni te menuja Mail > Preferences që ndodhet lart majtas, zgjidhni skedën Rregullat/Regole nga dritarja që hapet dhe shtypni butonin Shto/Aggiungi/Add. Në dritaren tjetër, shkruani emrin që dëshironi t’i caktoni rregullit në fushën Përshkrimi/Descrizione dhe vendosni opsionin të ndodhin te gjitha/si verificano tutte le në menunë rënëse që ndodhet midis hyrjes If/Se dhe kushteve të mëposhtme/condizioni seguenti.

Më pas, vendosni menutë rënëse të vijës së parë blu në Nga/Da dhe është e barabartë me/è uguale a, shkruani adresën e emailit që do të bllokohet në fushën e tekstit ngjitur dhe nëse është e nevojshme, përsëritni operacionin për adresat e tjera që do të bllokohen, duke shtypur butoni +.

Pas këtij hapi gjithashtu, vendosni menutë rënëse të vijës së dytë blu në Zhvendos mesazhin/Sposta messaggio dhe postën e padëshiruar/Posta indesiderata dhe klikoni në butonin OK për të ruajtur ndryshimet.

Nëse është e nevojshme, mund të riktheheni ne hapat tuaj dhe të hiqni një adresë nga dërguesit e bllokuar thjesht duke hapur menunë Mail > Preferencat > Rregullat dhe duke fshirë rregullin që keni krijuar më parë ose duke hequr adresën që dëshironi të zhbllokoni prej tij.