Si te aktivizosh numeruesin e hapave ne telefon

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te aktivizosh numeruesin e hapave ne telefon/hapometrin/pedometrin. Kjo eshte nje menyre e mire per te monitoruar aktivitetin tuaj fizik duke perdorur telefonin ose smartwatch. Duhet të dini se tashmë të gjitha modelet më të njohura të telefonave mund të kryejnë funksionin e hapometrit dhe përdorimi i kësaj veçorie është shumë i thjeshtë. Per detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te aktivizosh hapometrin ne smartphone

Si te aktivizosh numeruesin e hapave ne telefon

Ne fakt per te numeruar hapat qe beni gjate dites nuk ju nevojitet domosdoshmërisht një pajisje e veshur, si një orë inteligjente/smartwatch ose një brez inteligjent/smartband. Një alternativë e vlefshme është përdorimi i telefonit inteligjent, një mjet që tani është gjithmonë me ju, në xhepat ose çantën tuaj. 

Smartphone juaj është i pajisur me sensorë të ndryshëm brenda, si akselerometrixhiroskopibusull dhe barometri. Në telefonat inteligjentë të gjeneratës së fundit, këta sensorë kanë një konsum vërtet të papërfillshëm të baterisë, kështu që sistemi është në gjendje t’i përdorë ato së bashku me Machine Learning për të llogaritur, mjaft saktë, distancat e përshkuara.

Është e qartë se edhe me telefonat inteligjentë më të vjetër është e mundur të monitorohet aktiviteti juaj fizik, por me rezultate jo gjithmonë të sakta dhe që mund të çojnë në konsum të tepërt të baterisë së smartfonit tuaj. Për më tepër, në disa modele nuk është realisht e mundur të përfitohet nga ky funksion: për shembull, iPhone-ët që mund të kenë akses në këtë funksion janë ato nga modeli iPhone 5s e tutje.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Gjatë kapitujve të ardhshëm do t’ju tregoj se si të aktivizosh numeruesin e hapave në telefon të markave të ndryshme. Nëse keni një smartphone të ndryshëm nga ato të listuara, mos u shqetësoni, hapat që duhet të ndiqni zakonisht janë shumë të ngjashëm, kështu që do të jeni në gjendje të arrini qëllimin tuaj.

Si te aktivizosh numeruesin e hapave ne telefon: HUAWEI

Si te aktivizosh numeruesin e hapave ne telefon

Nese keni një telefon inteligjent HUAWEI, por nuk keni absolutisht asnjë ide se si të aktivizoni hapometrin/matesin e hapave në të, atehere dijeni se është një procedurë shumë e thjeshtë dhe e vlefshme si për telefonat inteligjentë me GMS (shërbimet e Google) ashtu edhe me HMS (shërbimet HUAWEI). Thjesht përdorni një aplikacion të pranishëm si parazgjedhje në të gjithë telefonat inteligjentë të kompanisë, të quajtur Health.

Hapni aplikacionin Health në telefonin tuaj inteligjent, i dallueshëm nga një ikonë me zemër. Pasi të hapet, trokitni lehtë mbi butonin Next/Avanti në fund djathtas dhe më pas në butonin Prano/Accetta, me të cilin autorizoni aplikacionin për të hyrë në internet. Pasi të hyni në aplikacion, do të shfaqet një menu që do t’ju kërkojë të vendosni një objektiv ditor të hapave: zgjidhni atë që është e duhura për ju dhe trokitni lehtë mbi butonin Finish/Termina.

Pasi të keni mbaruar, do t’ju shfaqet një ekran përmbledhës i shëndetit tuaj, në të cilin mund të kontrolloni disa parametra. Fatkeqësisht, shumica janë të përdorshme vetëm nëse përdorni një pajisje të veshur HUAWEI, por në këtë rast ju intereson vetëm numri i hapave, të dhënat e të cilit janë të dukshme në krye të ekranit të aplikacionit. Nuk ka nevojë ta mbani të hapur aplikacionin e gjurmimit të hapave.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për më tepër, nëse doni të mbani gjurmët e progresit tuaj të përditshëm, gjithçka që duhet të bëni është të hapni aplikacionin, trokitni lehtë mbi seksionin e dedikuar për hapamometrin/numeruesit te hapave në krye dhe në ekranin tjetër do të keni një përmbledhje të hapave të ndërmarrë në ditë, në javë, në muaj dhe madje gjatë gjithë vitit. Mund të vendosni një objektiv ditor, të shihni sa kalori keni konsumuar dhe sa kilometra keni ecur.

Si te aktivizosh numeruesin e hapave ne telefon: Xiaomi

Si te aktivizosh numeruesin e hapave ne telefon

Tani le te shikojme se si te aktivizosh numeruesin e hapave ne Xiaomi. Merrni telefonin inteligjent dhe nga ekrani bazë, rrëshqitni nga e majta në të djathtë për të hyrë në Asistentin e app. Nese e keni çaktivizuar më parë, por nuk dini si ta aktivizoni përsëri, atehere nga ekrani bazë, shtypni ekranin për të hapur menynë e lëshuesit/launcher. Pra trokitni lehtë mbi ikonën Cilësimet/Impostazioni në fund djathtas dhe nga menuja që ju propozohet, trokitni lehtë mbi artikullin Tjetër/altro. Në ekranin tjetër, gjithçka që duhet të bëni është të aktivizoni butonin pranë artikullit të Asistentit të app/Assistente app.

Tani që keni aktivizuar Asistentin e app, mund të vazhdoni përpara. Me një rrëshqitje nga e majta në të djathtë, futuni brenda dhe trokitni lehtë mbi ikonën e Cilësimeve/Impostazioni, që ndodhet lart djathtas. Në ekranin tjetër, më pas trokitni lehtë mbi opsionin Rekomanduar/Consigliate dhe lëvizni nëpër artikujt e ndryshëm që shfaqen, derisa të gjeni Hapat/Passi/Steps.

Tani trokitni lehtë mbi ikonën + pranë artikullit Hapat/Passi/Steps, për ta aktivizuar dhe më pas në tre vijat e vendosur në të djathtë për të zhvendosur pozicionin e këtij artikulli sipas dëshirës tuaj (unë sugjeroj ta vendosni në radhë të parë, për lehtësi).

Tani kthehuni te ekrani kryesor i Asistentit të App dhe do të shihni se do të shfaqet një seksion i ri Hapat/Passi/Steps, por ai nuk është ende aktiv. Për ta aktivizuar, prekni butonin Instalo/Install dhe më pas butonin Prano/Accetta. Tani numeruesi i hapave është aktiv në telefonin tuaj inteligjent Xiaomi dhe nga këtu mund të shikoni gjithashtu informacione për distancën e përshkuar dhe kaloritë e djegura.

Si te aktivizosh numeruesin e hapave ne telefon: Samsung

Si te aktivizosh numeruesin e hapave ne telefon

Duhet të dini se prej disa vitesh Samsung nuk i parainstalon më të gjitha aplikacionet e tij në telefonat inteligjentë dhe mes tyre është pikërisht aplikacioni për numeruesin e hapave/hapamometrin. Sidoqoftë, asgjë nuk humbet, sepse thjesht duhet të shkarkoni aplikacionin Samsung Health nga Play Store, plotësisht falas, duke shtypur linkun që sapo dhashë dhe duke shtypur butonin Instalo.

Pas instalimit të aplikacionit, hapeni atë dhe në ekranin e mirëseardhjes prekni butonat Vazhdo/Continua dhe Avanti. Pas këtyre hapave të thjeshtë do të mbërrini në ekranin kryesor të aplikacionit dhe do të vini re se skeda e parë quhet Steps/Passi. Nuk do t’ju duhet të aktivizoni asgjë: thjesht, aplikacioni do të fillojë të numërojë hapat që do të beni. Nuk keni nevojë ta mbani të hapur aplikacionin e monitorimit.

Për më tepër, nëse doni të mbani shënim se sa hapa bëni gjatë ditës, gjithçka që duhet të bëni është të ulni perden e njoftimeve në smartphone tuaj dhe të shikoni njoftimin e vazhdueshëm të aplikacionit Samsung Health. Nëse nga ana tjetër, dëshironi të keni një raport shumë të detajuar, gjithçka që duhet të bëni është të hapni aplikacionin Samsung Health në smartfonin tuaj dhe trokitni lehtë mbi seksionin Hapat/Passi/Steps, që ndodhet në krye. Përveç kësaj, në këtë seksion mund të vendosni edhe një objektiv ditor, të shihni sa kalori keni konsumuar dhe sa kilometra keni ecur.

Si te aktivizosh numeruesin e hapave ne telefon: OPPO

Si te aktivizosh numeruesin e hapave ne telefon

Tani do shikojme se si te aktivizosh numeruesin e hapave/hapometrin në OPPO. Eshtë vërtet shumë e thjeshtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Merrni telefonin inteligjent OPPO dhe shkoni te cilësimet/impostazioni, të dallueshme nga ikona e ingranazhit. Pasi të hyni te Cilësimet, lëvizni poshtë derisa të gjeni artikullin Shërbimet Inteligjente/Servizi Intelligenti, pastaj trokitni lehtë mbi të dhe në ekranin tjetër, aktivizoni artikullin Assistente intelligente/Smart Assistant.

Tani kthehuni në ekranin bazë të pajisjes tuaj dhe rrëshqitni nga e majta në të djathtë për të hyrë në Asistentin inteligjent. Më pas trokitni lehtë mbi ikonën e ingranazhit në pjesën e sipërme djathtas për të hyrë në Cilësimet/Impostazioni dhe shtypni në artikullin Pedometri/Contapassi. Në ekranin tjetër, shtypni butonin për të aktivizuar hapometrin dhe do të mund të përdorni numëruesin e hapave nga ekrani i Asistentit Inteligjent. 

Si te aktivizosh numeruesin e hapave ne telefon: iPhone

Si te aktivizosh numeruesin e hapave ne telefon

Numeruesi i hapave ne iPhone është aktiv si parazgjedhje. iPhone juaj tashmë numëron të gjitha hapat që ndërmerrni gjatë ditës në mënyrë krejtësisht automatike, pa pasur nevojë që ju të aktivizoni monitorimin ose të shkarkoni ndonjë aplikacion.

Për të kontrolluar hapat e ndërmarrë gjatë ditës, thjesht hapni aplikacionin Health/Salute, i pranishëm si parazgjedhje në iPhone tuaj. Është e mundur që nëse nuk e keni hapur kurrë, do t’ju duhet të bëni një konfigurim të parë, por asgjë e vështirë.

Pra hapni aplikacionin Health/Salute dhe prekni butonin Next/Avanti në fund. Në skedën tjetër shkruani të dhënat e kërkuara: emrimbiemridata e lindjesgjiniagjatësia dhe pesha. Pasi të keni futur të dhënat, trokitni lehtë mbi butonin Done/Fine në fund.

Tani në seksionin Përmbledhje/Riepilogo, e arritshme në fund majtas, do të shihni numrin e hapave të ndërmarrë në skedën në krye. Duke hapur skedën kushtuar numërimit të hapave, mund të merrni informacion të detajuar mbi hapat e ndërmarrë atë ditë, gjatë javës, në muaj dhe madje gjatë gjithë vitit. Përveç kësaj, aplikacioni do të llogarisë gjithashtu mesataren tuaj për shtatë ditët e fundit dhe muajin aktual.

Për t’u siguruar që numërimi i hapave është i saktë, duhet të siguroheni që gjurmimi i aktivitetit fizik/Monitoraggio dell’attività fisica është i aktivizuar në cilësimet e iOS. Për ta bërë këtë, hapni aplikacionin Cilësimet/Impostazioni/Settings në iPhone tuaj, i njohur nga ikona e ingranazhit. Lëvizni nëpër artikujt e pranishëm derisa të gjeni artikullin Privatësia/Privacy, trokitni lehtë mbi të dhe më pas, në ekranin tjetër, shkoni te Lëvizja dhe fitnesi/Movimento e fitness. Tani sigurohuni që artikulli që lidhet me gjurmimin e aktivitetit fizik/Monitoraggio dell’attività fisica është aktiv, si dhe artikulli i dedikuar për aplikacionin Shëndeti/Salute. E përsosur, tani iPhone juaj është gati të numërojë hapat me saktësi. 

Si te aktivizosh hapometrin në smartwatch

Nëse nuk jeni të kënaqur me numërimin e hapave të kryer nga telefoni juaj inteligjent ose thjesht nuk dëshironi ta mbani me vete kur ushtroheni, mund të përdorni një pajisje të veçantë, si një orë inteligjente/smartwatch ose një brez inteligjent/smartband për ta mbajtur në kyçin e dorës. Këto pajisje janë shumë më të sakta dhe gjithashtu mund t’ju japin më shumë informacion për statusin tuaj shëndetësor.

Nese përdorni një nga këto pajisje, por ende nuk e keni kuptuar se si të aktivizoni numeruesin e hapave në orën inteligjente dhe brezin inteligjent, atehere ne paragrafët në vijim do t’ju tregoj se si të aktivizoni hapometrin në disa nga pajisjet më të përdorura.

Si te aktivizosh hapometrin ne Apple Watch

Apple Watch është një orë inteligjente e nivelit të lartë e krijuar për të punuar në lidhje me një iPhone. Është një pajisje shumë e kompletuar që kryen disa operacione automatikisht, pa pasur nevojë të bëjë asgjë përdoruesi.

Nëse po pyesni se si të aktivizoni hapometrin në Apple Watch, do t’ju përgjigjem menjëherë se gjithçka është tashmë aktive automatikisht. Sapo të ndizni orën inteligjente për herë të parë dhe ta lidhni me iPhone, Apple Watch do të fillojë të numërojë të gjithë hapat që keni ndërmarrë.

Në varësi watch face së orës që përdorni, gjithmonë mund të keni një sy në të dhënat e hapave të ndërmarra. Megjithatë, nëse doni të arrini në seksionin e dedikuar, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni kurorën dixhitale dhe të hapni aplikacionin Activity/Attività: këtu do të gjeni të gjithë informacionin për hapat, kaloritë e djegura dhe kilometrat e përshkuar.

Si te aktivizosh hapometrin ne smartwatch Amazfit

Ne orën inteligjente Amazfit gjithashtu, hapometri është tashmë aktiv pikërisht në momentin kur ndizni orën inteligjente për herë të parë, kështu që nuk do t’ju duhet të bëni asgjë për ta aktivizuar atë.

Për të parë numrin e hapave nga ora juaj inteligjente, thjesht rrëshqitni nga e djathta në të majtë nga pjesa kryesore e orës. Nga ky ekran do të keni tashmë një përmbledhje të hapave, kalorive të djegura dhe distancës së përshkuar.

Nëse dëshironi një raport të plotë, në vend të kësaj, thjesht hapni aplikacionin Zepp, i disponueshëm për shkarkim në Play Store, i nevojshëm për të lidhur orët inteligjente të markës Amazfit me smartfonin tuaj. Pasi të hapni aplikacionin, do të keni mundësi të shikoni një raport të detajuar të aktivitetit tuaj.

Si te aktivizosh hapometrin ne smartwatch te tjera

Pavarësisht nga modeli që po përdorni, nëse është një orë inteligjente me WearOS ose një brez inteligjent/smartband si Mi Band i Xiaomi-t, hapometri do të aktivizohet automatikisht sapo të bëni konfigurimin e parë të produktit. Mënyra e vetme për të hyrë në të dhënat do të ndryshojë, por ato zakonisht janë lehtësisht të arritshme duke rrëshqitur majtas ose djathtas. Gjithashtu, për hir të plotësisë, mund të përdorni gjithmonë aplikacionin shoqërues që përdorni për ta mbajtur pajisjen tuaj të lidhur me telefonin inteligjent.