Kompjuter

Si te hapesh nje file RAR

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te hapesh nje file RAR ne kompjuter, telefon apo online. Skedaret me kete format jane arkiva te ngjeshur, te cilet mund te hapen me ndihmen e disa programeve ose sherbimeve online qe gjeni me poshte. Kuptohet qe programet qe do ju tregojme sherbejne edhe per formate te …

Si te hapesh nje file RAR Read More »

Si te hapesh nje file TGZ

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te hapesh nje file TGZ ne kompjuter, online dhe telefon. Duhet te dini se file TGZ janë arkiva të ngjeshur bazuar në teknologjitë TAR dhe GZIP, te cilat përdoren kryesisht në mjedisin Linux por qe mund te hapen edhe ne paisje te tjera. Gjithçka që duhet të …

Si te hapesh nje file TGZ Read More »

Si te kthesh TIFF ne JPG

Si te kthesh TIFF ne JPG

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te kthesh TIFF ne JPG. Duhet thene se formati i imazheve TIFF eshte vecanerisht i perhapur ne imazhe te skanerizuara dhe mund ta gjeni shpesh edhe kur shkarkoni imazhe nga interneti. Zakonisht hapja e ketij skedari me kete format, behet thjesht me nje program ose aplikacion per …

Si te kthesh TIFF ne JPG Read More »