Si te shikosh modelin e iPhone

Ne kete udhezues do ju tregojme se si te shikosh modelin e iPhone. Ne fakt Apple ka prodhur shume modele iPhone te cilet ndryshojne nga njeri tjetri persa i perket karakteristikave teknike, por jo dhe aq shume nga ana estetike, duke e bere te veshtire dallimin e nje modeli nga tjetri nese nuk jeni nje perdorues me pervoje. Per te gjitha detajet vazhdoni te lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te shikosh modelin e iPhone: nga pamja

Si te shikosh modelin e iPhone

Ne fakt ka shumë iPhone që Apple ka tregtuar gjatë viteve. Është e qartë se këto janë pajisje që janë të gjitha të ndryshme nga njëra-tjetra për sa i përket karakteristikave teknike, ndërsa për sa i përket veçorive estetike, ndryshimet mund të mos jenë aq të rëndësishme nga një brez në tjetrin. Megjithatë, kjo nuk e zvogëlon faktin se ka ende shenja dalluese.

Per shembull, le të shqyrtojmë ndryshimet kryesore midis disa versioneve te iPhone:

  • iPhone Xs: ky model është i disponueshem në ngjyrat argjend, gri hapësirë ​​dhe ari me kapacitet maksimal prej 64, 256 dhe 512 GB. Ka një ekran 5.8 inç me ekran Super Retina, dhe pjesa e pasme është xhami, me një korniz inox. Butoni anësor është në anën e djathtë të pajisjes. Ka kamera të dyfishta 12MP në anën e pasme dhe mbështet teknologjinë Face ID.
  • iPhone Xs Max: Në thelb është versioni i permiresuar i modelit të mësipërm. Ngjyrat, kapaciteti, materiali i përdorur për trupin dhe kamerat janë të njëjta me modelin Xs. Ekrani, megjithatë, është një Super Retina me të gjithë ekranin 6.5 inç. Edhe në këtë rast, teknologjia Face ID mbështetet.
  • iPhone X: ky ishte iPhone i parë që prezantoi mbështetjen për Face ID. Pajisja ka memorie prej 64 dhe 256 GB dhe disponohet në ngjyrat argjendi dhe gri hapësirë. Ai përmban një ekran Super Retina me të gjithë ekranin 5,8 inç. Pjesa e pasme është xhami, me një kornoiz inox. Butoni anësor ndodhet në anën e djathtë të pajisjes. Gjithashtu ka dy kamera 12MP në anën e pasme.

Ajo me siper ishte nje shembull i thjeshte, megjithatë nëse dëshironi të konsultoni listën e plotë te iPhone dhe fletën përkatëse me të dhënat teknike, ose në çdo rast për më shumë detaje, mund t’i referoheni faqes specifike të internetit te Apple duke klikuar ketu.

Si te shikosh modelin e iPhone: nga numri IMEI

Si te shikosh modelin e iPhone

Në mënyrë të qartë, si dhe bazuar në karakteristikat e pajisjes, është e mundur të shihet modeli i iPhone në mënyra të tjera, për shembull përmes kodit IMEI. Ky është në fakt një kod numerik që identifikon në mënyrë unike çdo pajisje. Pasi ta gjeni, mund ta përdorni për të zbuluar saktësisht se cilin model të iPhone keni ndërmend të blini ose zotëroni.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të parë modelin e iPhone nga IMEI, së pari duhet të gjeni kodin në fjalë. Është e qartë se nëse iPhone, IMEI i të cilit dëshironi të dini, nuk është ende në zoterimin tuaj, do t’ju duhet të kërkoni drejtpërdrejt nga shitësi ose në çdo rast nga personi që synon t’ua shese, t’ju japë këtë informacion.

  • Nëpërmjet cilësimeve të iPhone: Shtypni ikonën e Cilësimeve/Imostazioni (ajo me rrote ingranazhi) e cila është në ekranin bazë, më pas prekni artikullin Përgjithshme/General dhe mbi Info. Ketu do gjeni te gjitha te dhenat e telefonit qe keni. Kodi IMEI është ai që gjeni në ekranin e ri të shfaqur, në përputhje me fjalën IMEI.
  • Nepermjet portes se karikimit Lighting: Ne rastin e iPhone qe nuk kane nje skede sim fizike por kane nje eSIM, atehere duhet te shikoni brenda portes se karikimit, ku duhet te ndodhet edhe numri i modelit te iPhone.
  • Nëpërmjet iTunes: lidheni iPhone me kompjuterin duke përdorur kabllon e duhur, prisni që iTunes të hapet (ose ta nisë vetë) dhe klikoni në ikonën e iPhone lart majtas. Më pas kontrolloni që të jetë zgjedhur skeda Përmbledhje/Riepilogo në të majtë (përndryshe bejeni ju) dhe do të gjeni IMEI duke klikuar në artikullin Numri i telefonit/Phone number: në të djathtë.
  • Përmes kutise së shitjes: Numri IMEI është i pranishëm edhe në paketën e shitjes së iPhone. Zakonisht vendoset në anën e pasme të të njëjtit, në një etiketë të veçantë dhe është lehtësisht i dallueshëm pasi shënohet me formulimin IMEI/MEID.

Per te pare ne detaje te gjitha menyrat se si te gjeni modelin e iPhone, klikoni ketu. Pasi të keni numrin IMEI, mund të përdorni shërbimin e kontrollit të mbulimit të Apple për të zbuluar se cilit model iPhone i referohet. Pra, lidhuni me këtë faqe interneti, shkruani kodin IMEI në fushën poshtë artikullit Futni numrin serial/Inserisci il numero di serie, shkruani kodin e treguar në imazh në fushën më poshtë dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua. Në faqen që do të hapet më pas do të gjeni informacionin që ju nevojitet.

Si te shikosh modelin e iPhone: nga kodi i modelit

Një sistem tjetër për të qenë në gjendje të zbuloni modelin e iPhone është të mbështeteni në kodin e modelit. Në fakt ky është një kod i veçantë që Apple vendos në pajisjet e saj dhe që ju lejon të identifikoni versionin referues të iPhone.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të gjetur kodin e modelit të një iPhone është e mundur të vazhdohet në tre mënyra të ndryshme. Le ti shohim te gjitha me poshte.

  • Nëpërmjet vendit te skedes SIM: Mund ta gjeni numrin e modelit të iPhone duke hequr sirtarin e SIM dhe duke shikuar në folenë përkatëse. Vetëm në iPhone 7 dhe modelet e mëparshme modeli shfaqet në anën e pasme të pajisjes.
  • Nëpërmjet cilësimeve të iPhone: Shtypni ikonën e Cilësimeve/Impostazioni (ajo me rrote ingranazhi) që është në ekranin bazë, trokitni lehtë mbi Të përgjithshme/General dhe më pas në artikullin Info. Kodi i modelit është ai që gjendet në artikullin Model.
  • Përmes paketës së shitjes: Numri i modelit iPhone raportohet edhe në paketën e shitjes së pajisjes, në etiketën që zakonisht ngjitet në pjesën e pasme. Njihet lehtësisht si e shënuar me fjalët Part No.

Pasi të jetë identifikuar kodi në fjalë, për të zbuluar se cilit model iPhone i referohet, thjesht vizitoni këtë faqe në internet, shkruani kodin në fushën ngjitur me Enter Mac, iPod, iPhone ose iPad Identifier: dhe shtypni butonin Kërko/Lookup. Në pak çaste do të mund të dini përgjigjen përmes faqes së re që do t’ju shfaqet.

Në rast dyshimesh te metejshme

Nese keni ndjekur udhëzimet se si të shihni modelin e iPhone, por diçka nuk është ende shumë e qartë për ju dhe mendoni se keni nevojë për mbështetje të mëtejshme, atehere nuk mund të bëj asgjë tjetër veçse t’ju ftoj të kontaktoni direkt me Apple apo me dyqanin ku keni blere paisen dhe të kërkoni shpjegimet që ju nevojiten drejtpërdrejt prej tyre.

Bazuar në mjetet që posedoni, si dhe në varësi të nevojave dhe preferencave tuaja shumë personale, mund të kontaktoni asistencën e klientit të Apple në mënyra të ndryshme: me telefon, nëpërmjet ueb-it, duke përdorur një aplikacion specifik, nëpërmjet Twitter ose, sigurisht duke shkuar te Apple Store personalisht.