Si te perdoresh iPhone si router

Si te perdoresh iPhone si router

iPhone ofron mundesine qe te ndash lidhjen e internetit te telefonit, me paisje te tjera, duke perdorur lidhjen me vale ose me kabull, sipas nevojes. Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te perdoresh iPhone si router, duke u dhene mundesine qe te futen ne internet edhe paisjeve qe nuk kane nje oferte interneti te lidhur. Per detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te perdoresh iPhone si router per Kompjutrin

Nese lidhja wifi me te cilen lidhni kompjutrin tuaj, nuk funksionon si duhet, atehere nje zgjidhje eshte te perdorni iPhone si router. Kjo eshte nje procedure e lehte per tu kryer. I gjeni te gjitha detajet me poshte.

Si te perdoresh iPhone si router Wi-Fi

Si te perdoresh iPhone si router

Mënyra kryesore për të përdorur hotspot-in e iPhone është duke krijuar një rrjet Wi-Fi. Duhet te dini se iPhone është në gjendje të transformohet në një lloj ruteri Wi-Fi dhe do të shfrytëzojë lidhjen e internetit të skedes SIM (në këtë drejtim, ju sugjeroj ta përdorni nëse kanë shumë Giga oferte). Në këtë mënyrë ju mund të lidhni kompjuterin tuaj me rrjetin Wi-Fi të krijuar nga iPhone dhe të punoni ne internet ne kompjuterin tuaj.

Për të përdorur iPhone si një ruter Wi-Fi, është e nevojshme të veproni drejtpërdrejt në iPhone duke aktivizuar funksionin e nevojshëm. Prandaj, zhbllokoni iPhone-in tuaj dhe hapni Cilësimet/Impostazioni, ikona e një ingranazhi. Sigurohuni që lidhja e internetit të jetë aktive, kështu që trokitni lehtë mbi artikullin Cellulare dhe sigurohuni që leva e të dhënave të celularit/Dati cellulare të jetë vendosur në AKTIV/ON. Pasi të aktivizoni lidhjen e të dhënave domethen internetin, trokitni lehtë mbi shigjetën lart majtas për t’u kthyer prapa dhe trokitni te Personal Hotspot/Hotspot personale.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të aktivizuar hotspot personal dhe të jeni në gjendje të përdorin iPhone si një router, vendosni levën në lidhje me pikën Consenti agli altri di accedere në ON. Përveç kësaj, mund të personalizoni dhe shikoni gjithashtu fjalëkalimin për të hyrë në rrjet duke trokitur mbi artikullin e fjalëkalimit Wi-Fi/Password Wi-Fi (fjalekalimi do ju kerkohet kur te lidheni nga kompjutri, apo cdo paisje tjeter).

Nëse keni një kompjuter me Windows 10, për t’u lidhur me rrjetin e ri Wi-Fi të krijuar nga iPhone, gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në ikonën Wi-Fi në shiritin e strumenteve në fund djathtas dhe të klikoni në rrjetin e quajtur iPhone e XX në listën e rrjeteve që shfaqet në ekran dhe më pas shkruani fjalekalimin përkatës të hyrjes. Nëse keni një kompjuter me Windows 11, pasi të keni klikuar në ikonën Wi-Fi, klikoni përsëri në shigjetën pranë çelësit Wi-Fi nga menuja që shfaqet dhe zgjidhni rrjetin iPhone midis atyre që janë në dispozicion.

Nëse keni një Mac, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni ikonën e shumëfunksioneve në shiritin e sipërm djathtas (ajo me dy leva), klikoni në ikonën Wi-Fi dhe zgjidhni rrjetin iPhone (nëse keni lidhur iPhone dhe Mac me të njëjtën Apple ID, rrjeti i iPhone do të jetë i dukshëm edhe nëse nuk e keni aktivizuar manualisht funksionin hotspot në iOS dhe nuk do t’ju duhet të shkruani as fjalëkalimin për t’u lidhur me të).

Nese kompjuteri juaj nuk eshte i pajisur me Wi-Fi apo thjesht nuk funksionon siç duhet, atehere duhet të dini se funksioni hotspot personale i iPhone do t’ju lejojë të lidheni me internetin edhe duke përdorur Bluetooth. E gjitha qe ju duhet të bëni është të çiftoni pajisjen me kompjuterin nëpërmjet Bluetooth dhe në pak sekonda pajisja do të jetë konfiguruar si një modem dhe ju do të jetë gati për tu futur ne internet.

Si te perdoresh iPhone si router me kabull

Si te perdoresh iPhone si router

Nese kompjuteri juaj nuk është i pajisur me një modul Wi-Fi dhe përdorni zakonisht një lidhje direkte nëpërmjet një kablloje Ethernet, atehere mund të përdorni iPhone si një ruter me kabull.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Gjithçka që duhet të bëni është të aktivizoni funksionin Personal Hotspot duke ndjekur udhëzimet që ju dhashë në kapitullin e mëparshëm dhe më pas të lidhni kabllon Lightning nga iPhone juaj me kompjutrin tuaj. Në sekonda, kompjuteri juaj do të lidhet me internetin, njësoj sikur të përdorni një kabllo Ethernet direkt nga ruteri juaj. 

Si te perdoresh iPhone si router per PS4

Si te perdoresh iPhone si router

Nese deshironi të luani online me PS4 tuaj, por për fat të keq keni vënë re që rrjeti juaj i internetit në shtëpi nuk funksionon, atehere mund të përdorni iPhone si një ruter për PS4.

Para së gjithash do t’ju duhet të aktivizoni funksionin Personal Hotspot në iPhone tuaj, për ta bërë këtë mund të ndiqni udhëzimet që ju dhashë në kapitullin e mëparshëm. Pasi të keni krijuar lidhjen Wi-Fi nga iPhone juaj, do t’ju duhet të lidheni përmes PS4 tuaj.

Nga PS4, hyni te Cilësimet/Impostazioni (të dallueshme nga ikona e një valixheje) e Play Station dhe shkoni te artikulli Rrjeti/Rete. Tani zgjidhni artikullin Imposta connessione Internet, më pas zgjidhni Përdor Wi-Fi/Usa Wi-Fi dhe në fund zgjidhni opsionin Typical/Tipica. Tani play station do t’ju tregojë të gjitha rrjetet Wi-Fi që ka zbuluar në zonën përreth, ju zgjidhni atë që quhet iPhone i XX dhe futni fjalëkalimin e hyrjes duke përdorur tastierën që shfaqet në ekran (përdorni kontrolluesin për të zgjedhur shkronjat ose numrat). Pasi të keni përfunduar futjen e fjalëkalimit, zgjidhni butonin Fine dhe më pas butonin OK.

Pas pak sekondash, PS4 do të lidhet me rrjetin Wi-Fi të krijuar nga iPhone dhe mund ta përdorni edhe për të luajtur online në PS4. Kini kujdes sepse të luash në modalitetin me shumë lojtarë në internet do të përfshijë përdorimin e shumë Giga-ve internet të disponueshme në planin e të dhënave të skedes suaj SIM.

Si te perdoresh iPhone si router per pajisje te tjera

Nese lidhja juaj e internetit në shtëpi vazhdon të ketë probleme dhe nuk jeni në gjendje ta përdorni në asnjë mënyrë, atehere ndërsa prisni që problemi të zgjidhet, dëshiron të kuptosh se si te perdoresh iPhone si router për pajisje të tjera, atehere procedura eshte e thjeshte dhe njesoj si per paisjet e tjera.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të aktivizoni funksionin Personal Hotspot në iPhone tuaj, pikërisht siç ju tregova në kapitullin e mëparshëm.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas do t’ju duhet të lidheni me rrjetin Wi-Fi të krijuar nga iPhone juaj në të gjitha pajisjet në të cilat ju nevojitet një lidhje interneti, si p.sh. në tableta, televizor, printera etj.