Si te ndryshosh tastieren windows

Nese keni instaluar një paketë gjuhësore për të përkthyer Windows sipas deshires, por tastiera, pra paraqitja e butonave, ka mbetur ajo angleze që eshte miratuar fillimisht nga sistemi, atehere ketu je ne vendin e duhur per te mesuar se si te ndryshosh tastieren Windows.

Me udhëzuesin e sotëm, ne do të shohim së bashku se si te ndryshosh tastieren e Windows duke ndryshuar paraqitjen e përdorur dhe duke vendosur gjuhë të ndryshme. Në këtë mënyrë, ju mund të përdorni një layout të huaj në sistemet Windows (ndoshta për t’u praktikuar për një udhëtim jashtë vendit) ose “të përktheni” tastierat e kompjuterëve që përdorin një kopje ndërkombëtare të OS.

Procedura mund të zbatohet në të gjitha versionet e sistemit operativ më të njohur nga Microsoft, nga Windows 10 në Windows 7, vetëm disa hapa ndryshojnë. 

Permbajtja

Si te ndryshosh tastieren Windows 10

Nese je i interesuar se si te ndryshosh tastieren Windows 10, atëherë ndiq udhezimet me poshte.

Ndryshosh paraqitjen/layout e tastieres Windows 10

Nëse ajo që te intereson është të kuptosh se si te ndryshosh paraqitjen e tastieres Windows 10, së pari kliko në butonin Start (atë me flamurin e Microsoft ) që ndodhet në pjesën e poshtme të majtë të shiritit te aplikacioneve dhe zgjidhni ikonën Settings (atë me rrota ingranazhi) që e gjeni në menunë që shfaqet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në dritaren që tani shihni në tavolinën e punës, zgjidhni datën;kohën dhe gjuhën/Data; ora e lingua dhe më pas formulimin Gjuha/lingua/language në menunë në anën e majtë. Pastaj, klikoni në gjuhën në përdorim në sistemin operativ midis atyre të listuara në seksionin Gjuhët e Preferuara/Lingue preferite në të djathtë (gjithashtu mund të shtoni të reja duke klikuar në butonin Shto gjuhën/Aggiungi lingua) dhe shtypni butonin përkatës të Opsioneve/Opzioni.

Në ekranin tjetër, klikoni në Aggiungi tastiera që ndodhet në seksionin Tastierë dhe zgjidhni paraqitjen/layout te tastierës që dëshironi të përdorni midis atyre në listën që shihni, kështu që të mund të ndryshoni tastierën e Windows.

Misioni u realizua! Nga ky moment e tutje, mund të kaloni nga një paraqitje e tastierës në tjetrën duke klikuar në treguesin e gjuhës (p.sh. atë të shënuar me fjalën ITA ) që ndodhet në të djathtën e poshtme të shiritit të aplikacioneve (pranë orës se Windows ) dhe duke zgjedhur një që preferoni nga menuja që hapet. Ju gjithashtu mund të kryeni të njëjtin operacion duke përdorur kombinimin e tasteve Win + Spacebar.

Në rast se nuk ju nevojitet më, mund të hiqni një ose më shumë paraqitje/layout të tastierës në çdo kohë duke klikuar në treguesin e gjuhës në shiritin e aplikacioneve, duke zgjedhur artikullin Preferencat e gjuhës/Preferenze lingua nga menuja që shfaqet, duke klikuar në gjuhën tuaj te interesit nga lista djathtas, në butonin e lidhur me Opsionet, pastaj në paraqitjen/layout dhe në butonin Hiq/Rimuovi.

Ndryshoni gjuhën e tastierës Windows 10

Tani le të shohim se si të ndryshosh gjuhën e tastieres Windows 10, ose si të vendosesh një gjuhë tjetër si të paracaktuar për input nga ajo që përdoret aktualisht. Për ta bërë këtë, klikoni në butonin Start që ndodhet në të majtën e poshtme të shiritit të aplikacioneve dhe zgjidhni ikonën Cilësimet/impostazioni/Settings bashkangjitur menusë që shfaqet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në dritaren që hapet në desktop, zgjidhni Data;ora dhe artikulli i gjuhës/Data;ora e lingua dhe pastaj Gjuha/Lingua/Language e pranishme në menunë në anën e majtë, pastaj klikoni mbi fjalën Tastierë/Tastiera në krye dhe zgjidhni gjuhën/lingua input që preferoni nga menuja zbritese Sostituzione per il metodo di input predefinito.

Nëse kjo mund t’ju interesojë, unë do të doja të theksoja se ju gjithashtu mund të vendosni të përdorni një metodë tjetër input-i për secilën dritare të hapur në Windows, duke vendosur një shenjë kontrolli në kutinë pranë opsionit të duhur.

Ndryshoni tastet e tastierës Windows 10

Nese përfundove në këtë udhëzues sepse do të ndryshosh butonat e tastieres Windows 10 duke i ndryshuar funksionet, më vjen keq ta them, por funksionet e paracaktuara të sistemit operativ nuk të lejojnë ta bësh atë. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se nuk është e mundur!

Në fakt, duke përdorur programe speciale të palëve të treta, përsëri mund të ndryshoni sjelljen e çelësave të ndryshëm në tastierë, në varësi të nevojave dhe preferencave tuaja.

Si te ndryshosh tastieren Windows 8

Nëse ajo që je i interesuar të bësh është të ndryshoni tastieren Windows 8, udhëzimet we duhet të ndjekesh janë ato të renditura më poshtë. Brenda pak minutash do të jesh në gjendje të përfundosh të gjithë procedurën.

Ndryshoni paraqitjen/layout e tastieres Windows 8

Nëse dëshiron të ndryshosh paraqitjet e tastieres së Windows 8, hapi i parë që duhet të bëni është të klikoni në butonin Start (atë me flamurin e Microsoft ) që gjeni në këndin e poshtëm të majtë të shiritit të aplikacioneve dhe të zgjidhni cilësimet/settings/impostazioni ( me rrote ingranazhi ) në Ekranin Start.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në ekranin e ri që ju shfaqet në këtë pikë, klikoni në datën/kohën dhe artikullin e gjuhës; Data/ora e lingua që gjeni në shiritin anësor të majtë, zgjidhni formulimin Zona gjeografike dhe gjuha/Area geografica e lingua gjithnjë e pranishme në të majtë dhe klikoni në gjuhën e interesit tuaj në përdorim në sistemin që funksionon midis atyre të listuara në seksionin Gjuhët/Lingue në të djathtë (gjithashtu mund të shtoni të reja duke klikuar në butonin Shto një gjuhë/Aggiungi lingua ), pastaj klikoni në butonin përkatës të Opsioneve.

Në këtë pikë, zgjidhni fjalët Shto tastierën/Aggiungi tastiera e vendosur në seksionin Tastierë dhe zgjidhni paraqitjen /layout e tastierës që dëshironi të përdorni midis atyre të listuara.

Pas përfundimit të hapave të mësipërm, mund të përdorni paraqitjen e tastierës që ju intereson thjesht duke klikuar në treguesin e gjuhës (p.sh. atë të shënuar me fjalën ITA IT ) që ndodhet në të djathtën e poshtme të shiritit të aplikacioneve (afër orës së Windows ) dhe duke zgjedhur opsionin që preferoni nga menuja. Ju gjithashtu mund të bëni të njëjtën gjë duke përdorur shkurtoren e tastierës Win + Spacebar.

Nëse nuk ju nevojitet më, atëherë mund të hiqni një ose më shumë paraqitje të tastierës duke klikuar në treguesin e gjuhës në shiritin e aplikacioneve/taskbar, duke zgjedhur Preferencat e gjuhës/Preferenze lingua nga menuja që hapet, duke klikuar në artikullin e Opsioneve që korrespondojnë me gjuhën e përdorur për sistemin dhe lidhja Hiq/Rimuovi ngjitur me paraqitjen që do të fshihet, në seksionin Metodo di input. Në fund, mos harroni të ruani ndryshimet e bëra duke shtypur butonin Ruaj/Salva.

Ndryshoni gjuhën e tastieres Windows 8

Mund të ndryshosh gjuhën e tastieres Windows 8 duke vendosur një gjuhë të paracaktuar input-i të ndryshme nga ajo që përdoret aktualisht. Për ta bërë këtë, klikoni në butonin Start të vendosur në të majtë poshtë të shiritit të aplikacioneve dhe shtypni Settings/impostazioni në Start Screen.

Në ekranin që shihni tani, klikoni në lidhjen e Panelit të Kontrollit/Pannello di controllo në të majtë poshtë dhe në dritaren që hapet në desktop, në artikullin Ora dhe cilësimet ndërkombëtare/Orologio e impostazioni internazionali ose atë Gjuhë/Lingua, pastaj klikoni në lidhjen Advanced Settings/Impostazioni avanzate në të majtë.

Në këtë pikë, zgjidhni gjuhën që dëshironi të përdorni si hyrje/input të tastierës nga menuja zbritëse nën artikullin Zëvendësimi për metodën e paracaktuar të hyrjes/Sostituzione per il metodo di input predefinito, klikoni në butonin Ruaj/salva dhe kjo është e gjitha.

Unë gjithashtu ju informoj se, nëse e konsideroni të nevojshme, mund të vendosni të përdorni një metodë tjetër të input për çdo dritare të hapur, duke zgjedhur kutinë pranë opsionit të duhur në seksionin Ndrysho metodat e hyrjes/Cambio dei metodi di input.

Si te ndryshosh tastieren Windows 7

Si përfundim, unë dua t’ju tregoj se si te ndryshosh tastieren Windows 7. Udhëzimet që duhet të ndiqni janë ato që gjeni më poshtë. Eshte një procedurë mjaft e thjeshtë për të bërë, nuk keni pse të shqetësoheni.

Ndryshoni paraqitjen e tastierës Windows 7

Nese po përdorni një PC të pajisur me Windows 7, nuk ka problem. E vetmja gjë që duhet të bësh për të ndryshuar paraqitjen e tastieres Windows 7 është të klikosh në butonin Start (atë me flamurin e Microsoft) që ndodhet në të majtën e poshtme të shiritit të aplikacioneve dhe të zgjedhësh lidhjen tek Paneli i Kontrollit/Pannello di controllo në menunë që shfaqet.

Në dritaren që tani shihni në desktop, zgjidhni artikullin Ora dhe cilësimet ndërkombëtare/Orologio e impostazioni internazionali ose atë shtet dhe gjuhet/Paese e lingua, pastaj shkoni te skeda Tastierat dhe gjuhët/Tastiere e lingue në dritaren shtesë që hapet dhe klikoni në butonin Ndrysho tastierat/Cambia tastiere.

Në dritaren e re që do të hapet, do t’ju tregohet lista e gjuhëve dhe layout/paraqitjet përkatëse që janë aktualisht në vend për tastierën. Për të shtuar paraqitje të tjera, klikoni në butonin Shto/aggiungi, gjeni gjuhën e interesit tuaj midis atyre që janë në listë dhe zgjeroni artikullin përkatës duke klikuar në butonin ngjitur (+), pastaj zgjeroni nën-artikullin Tastierë/Tastiera, zgjidhni formulimin në lidhje me layout qe do shtoni dhe klikoni butonin Ok dy herë radhazi për të ruajtur ndryshimet. Nëse e shihni të domosdoshme, gjithashtu mund të shikoni paraprakisht paraqitjen e zgjedhur të tastierës duke klikuar në butonin Preview/anteprima që do ta gjeni gjithmonë në të djathtë.

Për të ndryshuar shpejt paraqitjen që do të përdoret për tastierën, atëherë klikoni në treguesin e gjuhës (p.sh. atë të shënuar me fjalën IT ) që ndodhet në pjesën e poshtme të djathtë të shiritit të aplikacioneve (pranë orës së Windows ) dhe zgjidhni gjuhën që do të jetë përdoret në menunë që shfaqet. Mund të kryeni të njëjtin operacion duke përdorur kombinimin e tastit Alt + Shift.

Në rast se nderron mendje, mund të fshini një ose më shumë paraqitje/layout të tastierës duke klikuar me të djathtën e miut në treguesin e gjuhës në shiritin e aplikacioneve, duke zgjedhur artikullin Cilësimet/Impostazioni/Settings nga menuja që shfaqet, duke zgjedhur paraqitjen që dëshironi të heqni qafe nga lista në dritaren që hapet dhe shtypni butonin Hiq/Rimuovi.

Ndryshoni gjuhën e tastierës Windows 7

Pastaj, nëse ajo që jeni të interesuar të bëni është të ndryshosh gjuhën e tastieres Windows 7, në mënyrë që të vendosni një gjuhë të paracaktuar të input përveç asaj në aktuale, veproni si më poshtë: klikoni në butonin Start që ndodhet në të majtën e poshtme të taskbar/shiritit te aplikacioneve dhe zgjidhni lidhjen e Panelit të Kontrollit nga menuja që hapet.

Në dritaren që tani shihni në ekran, zgjidhni artikullin Ora dhe cilësimet ndërkombëtare/Orologio e impostazioni internazionali ose atë vend dhe gjuhë/Paese e lingua, pastaj shkoni te skeda Tastierat dhe gjuhët/Tastiere e lingue në dritaren shtesë që shihni dhe klikoni në butonin Ndrysho tastierat/Cambia tastiere.

Në fund, zgjidhni gjuhën e interesit tuaj nga menuja renese Default Input Language/Lingua di input predefinita në krye dhe klikoni butonat Zbato/Applica dhe OK për të ruajtur ndryshimet.

Nese doni te mesoni se si te ndryshoni edhe gjuhen kompjuterit, klikoni ketu.