Si te ndryshosh gjuhen ne YouTube

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te ndryshosh gjuhen ne YouTube. Ne fakt, përveç procedurës së detajuar për ndryshimin e gjuhës së ndërfaqes së kesaj platforme, do të gjeni edhe informacionin e nevojshëm për të ndërhyrë në cilësimet e vendndodhjes dhe marrjen e përmbajtjeve video në gjuhën e vendit të zgjedhur. Gjithashtu do ju tregojme se si të ndërhyni në gjuhën e videove që mund të keni ngarkuar në kanalin tuaj YouTube.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te ndryshosh gjuhen ne YouTube

Përpara se të shikojme se si te ndryshosh gjuhen ne YouTube, duhet te dini se mund të veproni në dy parametra të ndryshëm, dmth të ndryshoni gjuhën e shërbimit dhe është e mundur të ndryshohen cilësimet ne lidhje me vendndodhjen.

Ndryshimi i gjuhës së YouTube ju lejon të ndryshoni tekstin e shfaqur në ndërfaqen e shërbimit, por ky opsion nuk ndikon në gjuhën e videove qe hapni. Megjithatë, ndryshimi i cilësimeve të vendndodhjes tuaj ndikon në përmbajtjen e shfaqur në seksionet Rekomanduar dhe Tendenca.

Prsh, nese qëllimi juaj është të ndryshoni gjuhën nga italishtja në anglisht, të gjitha opsionet në lidhje me YouTube do të shfaqen në anglisht (p.sh. në shiritin e kërkimit në krye do të shihni fjalën Search dhe jo më Cerca.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Megjithatë, përmbajtja e rekomanduar në faqen kryesore të YouTube nuk do të ndryshojë dhe do të vazhdojë të shfaqet në bazë të vendndodhjes që keni vendosur. Kjo do të thotë që nëse e keni vendosur gjuhën në anglisht, por keni zgjedhur Italinë si vendndodhje, do të shfaqen më shpesh përmbajtje në italisht. Për të modifikuar këtë përmbajtje, duhet të ndryshoni vendndodhjen tuaj.

Duhet të dini se duke hyrë në YouTube përmes një shfletuesi (prsh Chrome) është e mundur të ndryshoni gjuhën dhe vendndodhjen. Nese përdorni aplikacionin zyrtar për pajisjet Android dhe iPhone/iPadOS, nuk lejohet ndryshimi i gjuhës (nëse nuk ndryshon gjuhën e vete telefonit).

Gjithashtu ndryshimet zbatohen ekskluzivisht për shfletuesin dhe pajisjen në përdorim. Ne fakt, duke hyrë në YouTube nga një kompjuter, smartphone ose tablet tjetër, edhe me të njëjtën llogari Gmail, do të duhet të ndryshoni gjuhën ose vendndodhjen përsëri. 

Si te ndryshosh gjuhen ne YouTube: Kompjuter

Si te ndryshosh gjuhen ne YouTube

Per te ndryshuar gjuhen e YouTube nga një kompjuter, hapi i parë që duhet të bëni është të filloni shfletuesin që përdorni zakonisht për të lundruar në internet (p.sh. Chrome) dhe të shkoni në faqen kryesore të shërbimit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Hyni gjithashtu në YouTube, nëse nuk e keni bërë tashmë këtë, duke shtypur butonin Hyr/Accedi lart djathtas dhe duke zgjedhur ose duke ofruar të dhëna në lidhje me llogarinë tuaj në YouTube (email Gmail) nga ekrani tjetër.

Ju mund te vazhdoni edhe pa hyre ne YouTube. Nëse nuk keni një llogari në YouTube dhe nuk keni ndërmend të krijoni një të tillë duke perdorur email Gmail, gjithashtu mund të ndryshoni gjuhën dhe vendndodhjen e shërbimit. Për ta bërë këtë, klikoni në ikonën e tre pikave vertikale të vendosura lart djathtas (pranë butonit Hyr/Accedi), më pas shtypni opsionin e interesit tuaj midis Gjuha/Lingua dhe Vendndodhja/Località dhe zgjidhni gjuhën ose vendin që preferoni nga menuja që hapet. 

Në këtë pikë, nëse keni ndërmend të ndryshoni gjuhën e shërbimit kur keni hapur nje llogari YouTube (keshtu ndryshimet ruhet kur e hapni serish), klikoni në foton e lidhur me llogarinë tuaj Gmail në pjesën e sipërme djathtas, zgjidhni opsionin Gjuha/Lingua nga menuja që hapet dhe në menunë e mëtejshme Zgjidhni gjuhën tuaj/Scegli la tua lingua, zgjidhni gjuhën që preferoni (p.sh. english (US)) për t’u përdorur për ndërfaqen e YouTube.

Nëse dëshironi të ndryshoni edhe cilësimet në lidhje me vendndodhjen, shtypni përsëri foton tuaj, zgjidhni artikullin Vendndodhja/Località nga menuja që hapet dhe zgjidhni vendin e interesit tuaj (p.sh. Stati Uniti) nga menuja e mëtejshme Zgjidhni vendndodhjen tuaj/Scegli la tua località që shihni.

Gjithashtu, nëse keni aktivizuar njoftimet me email në YouTube, duhet të dini se ato do të vazhdojnë t’ju dërgohen në gjuhën e caktuar në momentin e aktivizimit. Për ta ndryshuar atë, shtypni foton tuaj lart djathtas, zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni nga menuja që hapet dhe në ekranin e ri që shfaqet, zgjidhni opsionin Njoftimet/Notifiche nga menuja e vendosur në të majtë.

Tani, gjeni seksionin e njoftimeve me email/Notifiche via email në të djathtë dhe klikoni në menunë e gjuhës së njoftimeve me email/Lingua delle notifiche email që gjeni në korrespondencë me titullin Gjuha, më pas zgjidhni gjuhën e interesit tuaj duke përdorur menunë përkatëse rënëse (p.sh. English (US)), në mënyrë që të ndryshoni gjuhën dhe të ruani ndryshimet.

Si te ndryshosh gjuhen ne YouTube: Telefon Android

Si te ndryshosh gjuhen ne YouTube

Për të ndryshuar gjuhën në YouTube duke përdorur nje telefon Android, duke iu referuar cilësimeve të vendndodhjes, mund të veproni nga aplikacioni, fillimisht duke e nisur këtë të fundit në pajisjen tuaj dhe duke hyrë në llogarinë tuaj, nëse nuk e keni bërë tashmë, duke shtypur butonin me njeri te vogël lart djathtas dhe duke ofruar detajet e llogarisë suaj në YouTube nga ekrani tjetër.

Më pas, trokitni lehtë mbi foton e lidhur me llogarinë tuaj në YouTube të pozicionuar gjithmonë lart djathtas, trokitni lehtë mbi formulimin Cilësimet/Impostazioni nga ekrani i mëposhtëm, prekni artikullin Përgjithshme/Generale, pastaj në atë Vendndodhja/Località dhe vendosni shenjën e kontrollit pranë vendit të interesit tuaj (p.sh. Stati Uniti).

Për sa i përket mundësisë së ndryshimit te gjuhes së ndërfaqes së shërbimit, duhet të shkoni dhe të veproni në gjuhën e pajisjes në përdorim. Për ta bërë këtë, hyni në ekranin bazë te Android dhe zgjidhni ikonën Cilësimet/Impostazioni (ajo me rrote ingranazhi). Tani, zgjidhni opsionin Sistemi/Sistema, trokitni lehtë mbi artikullin Gjuhët dhe tastiera/Lingue e tastiere (në disa pajisje mund të shihni Gjuha dhe futja/Lingua e immissione ose Lingua e inserimento) dhe shkoni te Gjuhët/Lingue.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në ekranin e ri që shfaqet, zgjidhni artikullin Gjuha dhe zona gjeografike/Lingua e area geografica, prekni gjuhën që dëshironi të përdorni në pajisjen tuaj (dhe rrjedhimisht në YouTube) dhe kaq. Nese nuk shihni gjuhen qe deshironi, shtypni opsionin Shto një gjuhë/Aggiungi una lingua dhe në seksionin Të gjitha gjuhët/Tutte le lingue, zgjidhni atë që ju intereson për ta shtuar në gjuhët e disponueshme në pajisjen tuaj.

Nëse preferoni të ndryshoni vetëm gjuhën e YouTube pa ndryshuar gjuhën e telefonit tuaj, mund të hyni në YouTube duke përdorur shfletuesin e instaluar në pajisjen tuaj (p.sh. Chrome). Në këtë rast, lidhuni me faqen kryesore të YouTube dhe nëse është e nevojshme, hyni në llogarinë tuaj duke shtypur butonin e duhur lart djathtas dhe duke zgjedhur llogarinë ose duke dhënë të dhënat e kërkuara.

Në këtë pikë, trokitni lehtë mbi foton e lidhur me llogarinë tuaj lart djathtas, zgjidhni opsionin Cilësimet/Impostazioni nga ekrani i propozuar, zgjeroni menune Llogaria/Account, shtypni mbi formulimin Gjuha/Lingua dhe zgjidhni gjuhën e interesit tuaj (p.sh. English (US)) dhe kaq.

Nëpërmjet seksionit Llogaria/Account në versionin web të YouTube në celular, mund të ndërhyni edhe në cilësimet e vendndodhjes, duke trokitur mbi artikullin Vendndodhja/Località dhe duke treguar vendin nga lista (p.sh. Stati Uniti).

Si te ndryshosh gjuhen ne YouTube: iPhone dhe iPad

Si te ndryshosh gjuhen ne YouTube

Nese keni një iPhone ose një iPad dhe dëshironi të ndryshoni gjuhën në YouTube, ose të ndryshoni cilësimet e vendndodhjes, mund ta bëni këtë duke nisur fillimisht aplikacionin YouTube në pajisjen tuaj dhe duke u identifikuar në llogarinë tuaj, nëse nuk e keni bërë tashmë, duke shtypur butonin me njeriun e vogël lart djathtas ose duke dhënë detajet e llogarisë suaj në YouTube nga ekrani tjetër.

Në këtë pikë, shtypni në foton e lidhur me llogarinë tuaj në YouTube që ndodhet gjithashtu lart djathtas, prekni formulimin Cilësimet/Impostazioni nga ekrani i mëposhtëm, shtypni artikullin Përgjithshme/Generale, më pas në atë Vendndodhja/Località dhe vendosni shenjën pranë shtetit qe doni (p.sh. US).

Për sa i përket mundësisë së ndryshimit të gjuhës së nderfaqes se shërbimit, duhet të ndryshoni domosdoshmërisht gjuhën e iPhone duke ndryshuar cilësimet e iPhone/iPadOS. Prandaj, hyni në ekranin bazë te iPhone dhe trokitni lehtë mbi ikonën e Cilësimeve/Impostazioni (ajo në formën e një rrote ingranazhi). Në ekranin që shfaqet më pas, prekni formulimin Të përgjithshme/Generali dhe më pas prekni artikullin Gjuha dhe zona/Lingua e zona.

Në ekranin e ri të propozuar tani, shtypni opsionin Shto gjuhën/Aggiungi lingua, zgjidhni gjuhën e interesit tuaj nga lista e propozuar (p.sh. English (US))dhe shtypni butonin Përdor/Usa [ gjuha e re e zgjedhur] për të ruajtur ndryshimet. Në këtë pikë, duke filluar Aplikacioni YouTube, duhet t’i shihni të gjitha opsionet në gjuhën e zgjedhur.

Nëse ju duket jopraktike zgjidhja e përshkruar më sipër, do të jetë e dobishme për ju të dini se duke hyrë në versionin ueb të YouTube nga iPhone ose iPad juaj, mund të ndryshoni lehtësisht gjuhën e faqes në fjalë, pa pasur nevojë të prekni cilësimet e pajisjes. Për ta bërë këtë, nisni shfletuesin që përdorni zakonisht në iPhone (p.sh. Safari), lidhuni me faqen kryesore të YouTube dhe nëse është e nevojshme, identifikohuni në llogarinë tuaj duke shtypur butonin e duhur lart djathtas dhe duke zgjedhur llogarinë ose duke siguruar të dhënat e kërkuara.

Më pas, prekni foton e lidhur me llogarinë tuaj lart djathtas, zgjidhni opsionin Cilësimet/Impostazioni nga ekrani që shfaqet, zgjeroni menunë Llogaria/Account dhe shtypni opsionin Gjuha/Lingua. Së fundi, vendosni shenjën pranë gjuhës së interesit tuaj (p.sh. English (US))dhe kaq.

Theksoj gjithashtu se nga seksioni Llogaria/Account e versionit Ueb të YouTube në celular mund të ndryshoni edhe cilësimet e vendndodhjes, thjesht shtypni opsionin Vendndodhja/Località dhe zgjidhni vendin e interesit tuaj nga lista e propozuar (p.sh. Stati Uniti).

Si të ndryshosh gjuhën e titrave në YouTube

Nëse qëllimi juaj është të ndryshoni gjuhën e titrave në YouTube, ju informoj se kjo mund të bëhet si nga kompjuteri ashtu edhe nga telefonat inteligjentë dhe tabletët dhe se është e thjeshtë.

Nëse jeni duke vepruar në një kompjuter, nisni shfletuesin, lidhuni me faqen kryesore të YouTube, hyni në llogarinë tuaj (nëse është e nevojshme), klikoni në foton e lidhur me llogarinë tuaj YouTube në këndin e sipërm djathtas, zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni nga shfaqet menuja dhe zgjidhni Riprodhimi dhe prezantimi/Riproduzione e presentazioni nga menuja anësore.

Në këtë pikë, gjeni formulimin Titra dhe titrat e kodifikuara/Sottotitoli e sottotitoli codificati në të djathtë dhe në varësi të nevojave dhe preferencave tuaja, vendosni nëse do të shfaqen gjithmonë titrat (Shfaq gjithmonë titrat/Mostra sempre sottotitoli) dhe nëse do të përfshihen titrat e krijuara automatikisht (Përfshi titrat e krijuara automatikisht (nëse ka)/Includi sottotitoli generati automaticamente (se disponibili) duke shënuar opsionet e duhura.

Ju gjithashtu mund të bëni ndryshime në titrat gjatë luajtjes së një video specifike, duke klikuar në ikonën e rrotës së ingranazhit poshte djathtas të luajtësit të videos, duke zgjedhur artikullin Titra/Sottotitoli nga menuja e propozuar dhe duke vendosur gjuhën që preferoni (p.sh. anglisht). Ju gjithashtu mund të bëni personalizime të ndryshme për titrat, duke vendosur ngjyrën, madhësinë, etj, duke klikuar në lidhjen Opsione/Opzioni të bashkangjitur gjithmonë në të njëjtën menu dhe duke ndërhyrë në artikujt e ndryshëm të propozuar.

Nëse jeni duke përdorur një smartphone ose tablet, hapni aplikacionin YouTube, hyni në videon për të cilën dëshironi të ndryshoni gjuhën e titrave, shtypni ikonën e ingranazhit në pjesën e sipërme djathtas të luajtësit të videos dhe zgjidhni opsionin Titra/Sottotitoli nga menuja që është hapur. Pastaj zgjidhni gjuhën e interesit tuaj (p.sh. anglisht) nga menuja që hapet dhe kaq.

Si të ndryshosh gjuhën e një videoje në YouTube

Nese keni një kanal në YouTube dhe keni ngarkuar video në të, por keni bërë një gabim në vendosjen e gjuhës dhe dëshironi ta ndryshoni atë, atehere mund të bëhet duke vepruar nga kompjutri. Ndryshimi i gjuhës së një videoje në YouTube në atë të duhuren, ju lejon t’i tregoni YouTube dhe se cila është gjuha origjinale e videos, e cila është e dobishme për shtimin e titrave në videon tuaj, si dhe për të ndihmuar shikuesit të gjejnë video në gjuhën e tyre.

Prandaj, për të ndryshuar këtë cilësim, hyni në YouTube Studio dhe hyni në llogarinë tuaj (nëse është e nevojshme), zgjidhni artikullin Përmbajtje/Contenuti nga menuja në të majtë, klikoni në miniaturën e një videoje, zgjidhni opsionin Trego më shumë/Mostra altro që ndodhet në ekranin e poshtëm dhe tregoni gjuhën e videos nga seksioni i gjuhës së videos/Lingua del video, më pas klikoni butonin Ruaj/Salva për të konfirmuar qëllimet tuaja.