Si te gjesh Product Key ne kompjuter

Si te gjesh Product Key ne kompjuter

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te gjesh Product Key ne kompjuter. Kjo eshte nje procedure e nevojshme nese deshironi te instaloni serish Windows ne kompjutrin tuaj, ne rastet kur sistemi operativ ka probleme. Keshtu ju mund te aktivizoni me lehtesi kopjen tuaj te windows, pavaresisht faktit nese e instaloni ne kompjutrin e meparshem, apo ne nje paisje tjeter.

Product Key Microsoft është një sekuencë alfanumerike e përbërë nga 25 karaktere, të tipit XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX, e cila përdoret për të verifikuar vërtetësinë e sistemit operativ/programit në përdorim dhe që zakonisht kërkohet gjatë instalimit. Product Key mund t’i komunikohen përdoruesit në mënyra të ndryshme, në varësi të metodave të blerjes: në paketat e shitjeve të sistemeve operative/programeve, në etiketat e ngjitura në kompjuter, me email etj.

Permbajtja

Si te gjesh Product Key ne kompjuter Windows 10

Si te gjesh Product Key ne kompjuter

Te gjesh çelësin e produktit/product key të Windows 10 eshte e thjeshte. Me shume mundesi çelësi i produktit ruhet, në formë dixhitale, në zonën e dedikuar për sistemin UEFI.

Nëse eshte ashtu, mund ta rikuperoni lehtësisht duke përdorur PowerShell, versioni i avancuar i Prompt dei Comandi të Windows. Së pari, klikoni me të djathtën në butonin Start (ikona e flamurit të Windows që ndodhet në këndin poshte majtaz), zgjidhni Windows PowerShell (administrator) nga menuja e kontekstit të propozuar dhe klikoni në butonin Po, për të nisur programin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni filluar, shkruani komandën në ekranin e PowerShell powershell “(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey” dhe shtypni tastin Enter në tastierë: pas disa sekondash, çelësi i produktit/product key Windows 10 duhet të shfaqet në ekran. 

Si te gjesh Product Key ne kompjuter

Nese metoda nuk ju pelqeu, atehere ju këshilloj të kontrolloni nëse kopja juaj e Windows është e lidhur me një licencë dixhitale. Kjo ndodh, për shembull, kur kopja e Windows blihet nga Dyqani i Microsoft, kur lidhni sistemin operativ me llogarinë tuaj ose kur Windows 10 është marrë me një përditësim falas nga një version i mëparshëm i Windows.

Për ta verifikuar këtë: së pari, klikoni me të djathtën në butonin Start, zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni nga menuja e kontekstit që ju propozohet dhe shkoni te seksionet Përditësimi dhe siguria/Aggiornamento e sicurezza dhe Aktivizimi/Attivazione.

Në këtë pikë, kontrolloni nëse, në pjesën e sipërme të dritares, ekziston formulimi Windows është aktivizuar me një licencë dixhitale të lidhur me llogarinë tuaj të Microsoft/Windows è attivato con una licenza digitale collegata al tuo account Microsoft: nëse po, pas rivendosjes së sistemit operativ, mund ta aktivizoni përsëri duke u identifikuar në llogarinë tuaj Microsoft në fazën e parë të konfigurimit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse nuk keni mundur të rikuperoni çelësin e produktit të Windows 10 duke përdorur sistemin që propozova më parë dhe kopja juaj nuk është e kombinuar me një licencë dixhitale, mund të gjurmoni përsëri numrin serial të sistemit operativ duke përdorur programin NirSoft ProduKey, per të cilin do të flasim në kapitullin tjetër të këtij udhëzuesi.

Shenim: per me shume menyra per te te gjetur product key ne Windows 10 lexoni udhezuesin si te gjesh product key ne Windows 10.

Si te gjesh Product Key ne kompjuter Windows 8.1

Si te gjesh Product Key ne kompjuter

Nëse do te mesosh se si te gjesh Product Key ne Windows 8.1, atehere mund të vlerësoni përdorimin e NirSoft ProduKey. Ky është një program që ju lejon të shikoni shpejt çelësin e produktit të Windows 8.1, por edhe atë të Windows të tjerë dhe produktet e markës Office.

Për ta përdorur atë, lidhuni me këtë faqe interneti, gjeni lidhjen Shkarko ProduKey (në skedarin Zip)/Download ProduKey (In Zip file) që ndodhet në fund të faqes dhe klikoni mbi të, për të filluar shkarkimin e paketës në formatin.zip, që përmban programin. Pasi të merret skedari, nxirrni përmbajtjen në çdo dosje, shkoni tek ai dhe hapni skedarin ProduKey.exe.

Nëse gjithçka shkoi mirë, pas disa çastesh dritarja e programit duhet të hapet dhe t’ju tregojë, me tekst të qartë, kodin e produktit të Windows 8.1, së bashku me atë të programeve të tjera të Microsoft-it që mund të instalohen në kompjuterin tuaj.

Tani, nëse jeni të interesuar të ruani kodin e rikuperuar, shtypni kombinimin e butonave Ctrl + A në tastierë dhe më pas klikoni në ikonën e disketes që ndodhet lart majtas. Nëse thjesht dëshironi ta kopjoni atë në memorien e paisjes, klikoni me të djathtën mbi kodin dhe zgjidhni Kopjo çelësin e produktit/Copy Product Key nga menuja e shfaqur në ekran. 

Shënim: ProduKey është në gjendje të rikuperojë kodet serialë nga instalimet e tjera të Windows sipas nevojës, qofshin ato në ndarje të tjera, disqe ose në rrjet. Për të përfituar nga kjo mundësi, shkoni te menuja File > Select Source të programit (ose shtypni butonin F9) dhe vendosni shenjën pranë artikullit që ju përshtatet më shumë, duke specifikuar nëse është e nevojshme, burimin nga i cili do të rikuperoni product key.

Si te gjesh Product Key ne kompjuter Windows 7

Si te gjesh Product Key ne kompjuter

Programi NirSoft ProduKey, saktësisht siç ju shpjegova më parë, mund të përdoret gjithashtu lehtësisht për të rikuperuar product key të sistemit operativ Windows 7.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Sidoqoftë, nësepër ndonjë arsye, nuk e përfundon detyrën e tij, mund të merrni të njëjtin rezultat duke përdorur Lazesoft Windows Key Finder, një tjetër program i shkëlqyer falas përmes të cilit është e mundur të rikuperoni product key të të gjitha versioneve të Windows dhe Office (versionet para 2013).

Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen zyrtare dhe klikoni në butonin Free Download Now për të shkarkuar programin menjëherë. Pasi shkarkimi të përfundojë, hapni skedarin e marrë (p.sh. windowskeyfinder.exe) dhe prisni disa momente që të fillojë. Nëse gjithçka shkoi në mënyrën e duhur, duhet të shihni, në pjesën qendrore të dritares së softuerit, emrin e PC që do të jeni në përdorim, së bashku me product key te Windows 7.

Si te gjesh Product Key te Microsoft Office

Përpara se të shpjegoj se si të rikuperohet product key e Microsoft Office, duhet te bejme një sqarim për këtë temë. Duke filluar nga Office 2013, Microsoft ka ndryshuar sistemin e ruajtjes së kodeve të aktivizimit në kompjutrat ku është instaluar Office.

Për të qenë të saktë, duke filluar me Office 2013, vetëm 5 karakteret e fundit të product key të programit ruhen në kompjuter, ndërsa 20 karakteret e mëparshme përfaqësojnë një sekuencë të përgjithshme.

Pra nëse keni një version të Office para vitit 2013 (p.sh. Office 2011, Office 2009 e kështu me radhë), mund ta rikuperoni lehtësisht product key të produktit duke përdorur programet NirSoft ProduKey dhe Lazesoft Windows Key Recovery, siç ju shpjegova në kapitujt e mëparshëm të këtij udhëzuesi.

Nëse, nga ana tjetër, jeni të interesuar të rikuperoni product key të Office 2013 ose versionet e tij të mëvonshme, duhet të veproni në mënyra të ndryshme, në varësi të kanalit të shitjes që keni përdorur për të blerë licencën e programit.

  • Licenca fizike: Product key tregohet në etiketën e bashkangjitur paketës së shitjes së produktit.
  • Licenca dixhitale nga shitesit: Product key tregohet në emailin e dërguar nga i licencës, ose në faqen në lidhje me blerjen e licencës.
  • Siti i Microsoft: në këtë rast, mund ta merrni product key të Office direkt nga faqja e microsoft. Kështu qe lidhuni me faqen në fjalë, hyni në llogarinë Microsoft përmes së cilës keni blerë licencën tuaj të Office, klikoni në ikonën e njeriut të vogël lart djathtas dhe zgjidhni artikullin Cronologia ordini nga menuja që ju propozohet. Tani gjeni porosinë e blerjes për Office nga lista e propozuar (nëse nuk e gjeni, klikoni në artikullin Të gjitha porositë/Tutti gli ordini, për të parë të gjitha blerjet e bëra përmes dyqanit), klikoni në emrin e tij dhe më pas në lidhjen Instalo Office e bashkangjitur në ekranin tjetër.Gjeni me shume informacione mbi temen duke klikuar këtu.
  • Office 365: nëse e keni aktivizuar kopjen tuaj të Office përmes planit të Office 365, atëherë nuk ka nevojë të merrni product key. Gjithçka që duhet të bëni, në këtë rast është të identifikoheni përmes llogarisë së lidhur me Office 365. Për ta bërë këtë, pasi të keni përfunduar instalimin e Office, filloni një nga programet e paketës (p.sh. Word) dhe nëse jeni në Windows, klikoni mbi artikullin për të krijuar një dokument të ri, zgjidhni skedën File > Account dhe klikoni në butonin Accedi. Në Mac, megjithatë, thjesht nisni një nga programet e paketës dhe klikoni në butonin Accedi, që ndodhet në të majtë.

Nëse nuk jeni në gjendje të merrni në asnjë mënyrë product key të Microsoft Office, ju sugjeroj të kontaktoni mbështetjen e Microsoft për të kërkuar një të ri: mund të zgjidhni të kontaktoni Microsoft në 02 38 59 14 44 ose të flisni me një operator përmes bisedës. Mos harroni se të dy shërbimet janë aktive nga e hëna në të premte nga ora 09:00 deri në 18:00 dhe të shtunave dhe të dielave nga ora 10:00 deri në 18:00.

Në çdo rast, nëse jeni të interesuar të bisedoni me një operator të Microsoft, lidhuni me këtë faqe interneti, klikoni në artikullin Kontaktoni me mbështetjen teknike në shfletues/Contatta il supporto tecnico nel browser dhe tregoni shkurtimisht arsyen e kërkesës tuaj në chat qe shfaqet menjëherë pas.

Pastaj, klikoni disa herë në artikullin Jo, derisa të shihni lidhjen bisedoni me një person/parlare con una persona: kur të ndodhë kjo, klikoni mbi të, zgjidhni artikullin Office nga menuja rënëse Zgjidhni produktin/Seleziona il prodotto, shtypni butonin Avanti, zgjidhni artikullin Attivazione e codice Product Key nga menuja rënëse Zgjidhni versionin dhe klikoni përsëri butonin Avanti. Për të përfunduar, mjafton të klikoni në butonin për të hapur një chat dhe të prisni përgjigjen e operatorit.