Si te vendosesh pergjigjen automatike ne Gmail

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te vendosesh pergjigjen automatike ne Gmail. Ne fakt emaili juaj Gmail, lejon të dërgoni një përgjigje automatike për të gjitha emailet që merrni ose vetëm ato të dërguara nga kontaktet tuaja. Me poshte do te gjeni se si te aktivizoni kete funksion ne kompjuter dhe telefon.

Permbajtja

Si te vendosesh pergjigjen automatike ne Gmail: nga Kompjuteri

Si te vendosesh pergjigjen automatike ne Gmail

Gjithçka që duhet të bëni për të vendosur përgjigjen automatike të Gmail nga kompjutri, është të hyni në cilësimet e emailit dhe të aktivizoni përgjigjen automatike, duke zgjedhur nëse do ta aktivizoni atë për të gjitha emailet hyrëse ose vetëm ato të dërguara nga kontaktet tuaja.

Për të vazhduar, lidhuni me faqen kryesore të Gmail dhe nëse nuk e keni bërë tashmë, hyni ne llogarinë tuaj Gmail.

Pasi të jetë bërë kjo, klikoni në ikonën e rrotës së ingranazhit lart djathtas dhe zgjidhni opsionin Shiko të gjitha cilësimet/Visualizza tutte le impostazioni nga menuja që hapet. Në ekranin e ri që shfaqet, sigurohuni që të jetë zgjedhur skeda e Përgjithshme/Generali dhe gjeni seksionin Përgjigja automatike/Risponditore automatico.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, vendosni shenjën pranë artikullit Aktivizoni përgjigjen automatike/Attiva risponditore automatico dhe në fushën Dita e parë/Primo giorno, specifikoni datën në të cilën keni ndërmend të filloni dërgimin e përgjigjeve automatike. Nëse dëshironi, mund të aktivizoni edhe datën e çaktivizimit të përgjigjes automatike duke vendosur një shenjë pranë opsionit Dita e fundit/Ultimo giorno dhe duke specifikuar datën e çaktivizimit/data di disattivazione në fushën përkatëse, megjithatë duke pasur parasysh se përgjigja automatike mund të çaktivizohet manualisht në çdo kohë.

Tan, specifikoni temën e emailit të përgjigjes automatike dhe mesazhin që do të dërgohet në fushat Subjekti/Oggetto (nëse dëshironi që tema të jetë e njëjtë me emailin e marrë, mos shkruani asgjë) dhe Mesazh/Messaggio dhe nëse dëshironi të aktivizoni pergjigjen automatike vetëm për kontaktet tuaja, vendosni një shenjë pranë opsionit Përgjigju vetëm njerëzve në Kontaktet e mia/Rispondi solamente a persone incluse nei miei Contatti. Pastaj klikoni në butonin Ruaj ndryshimet/Salva modifiche dhe keni mbaruar.

Nga data e treguar më sipër, një email përgjigjeje automatike do t’u dërgohet të gjitha mesazheve në hyrje ose vetëm atyre nga kontaktet tuaja. Ju lutemi vini re se nëse një kontakt ju dërgon disa mesazhe, përgjigja automatike do të dërgohet vetëm një herë në 4 ditë.

Në këtë drejtim, do të jetë e dobishme të dini se mund të gjeni kontakte në Gmail duke klikuar në ikonën e njeriut të vogël në shiritin anësor të djathtë dhe gjithashtu të shtoni të reja duke klikuar në butonin Krijo kontakt/Crea contatto

Siç e përmenda më lart, ju mund të çaktivizoni përgjigjen automatike në çdo kohë duke zgjedhur opsionin Perfundo tani/Termina adesso që ndodhet në menunë e sipërme. Përndryshe, hyni sërish te cilësimet/impostazioni e Gmail, vendosni shenjën pranë artikullit Çaktivizoni përgjigjen automatike/Disattiva risponditore automatico dhe klikoni në butonin Ruaj ndryshimet/Salva modifiche.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Si te vendosesh pergjigjen automatike ne Gmail: nga Telefoni

Tani le te shikojme se si te vendosesh pergjigjen automatike ne Gmail nga telefoni. Edhe në këtë rast, mjafton të hyni në cilësimet e aplikacionit Gmail për pajisjet Android dhe iPhone/iPad dhe të aktivizoni përgjigjen automatike. Gjeni gjithçka të shpjeguar në detaje më poshtë.

Si të konfiguroni përgjigjen automatike të Gmail: Android

Si te vendosesh pergjigjen automatike ne Gmail

Për të konfiguruar përgjigjen automatike të Gmail në Android, nisni aplikacionin Gmail, trokitni lehtë mbi butonin ☰ lart majtas dhe zgjidhni opsionin Cilësimet/Impostazioni nga menuja që hapet.

Tani, trokitni lehtë mbi adresën e emailit të lidhur me llogarinë tuaj Gmail, shtypni artikullin Pergjigja automatike/Auto Responder/Risponditore automatico dhe në ekranin e ri që shfaqet, lëvizni levën për opsionin Pergjigja automatike/Auto Responder/Risponditore automatico nga OFF/Fikur në ON/Ndezur.

Në këtë pikë, nëse nuk dëshironi të aktivizoni menjëherë përgjigjen automatike, klikoni në artikullin Dita e parë/Primo giorno dhe specifikoni datën e interesit tuaj. Për më tepër, duke trokitur në opsionin Dita e fundit/Ultimo giorno, mund të vendosni çaktivizimin automatik të kësaj veçorie duke zgjedhur artikullin e personalizuar/Personalizzata dhe duke specifikuar datën e çaktivizimit/data di disattivazione, ndërsa duke zgjedhur opsionin Asnjë/Nessuna, mund ta lini aktiv përgjigjen automatike derisa ta çaktivizoni manualisht.

Pasi të bëhet kjo, futni temën/subjektin/Oggetto dhe mesazhin e përgjigjes suaj automatike në fushat përkatëse dhe nëse dëshironi ta aktivizoni këtë opsion ekskluzivisht për kontaktet tuaja, vendosni shenjën pranë artikullit Dërgo vetëm tek kontaktet e mia/Invia solo ai miei Contatti. Më pas shtypni butonin Finish/Fine lart djathtas për të ruajtur ndryshimet dhe për të aktivizuar përgjigjen automatike të Gmail.

Së fundi, do të doja të theksoja se për të çaktivizuar manualisht përgjigjen automatike të Gmail, duhet të hyni sërish te cilësimet/impostazioni e aplikacionit, të zgjidhni llogarinë tuaj dhe të shtypni artikullin Përgjigje automatike/Risponditore automatico. Më pas lëvizni levën në lidhje me opsionin e Përgjigjes automatike/Risponditore automatico nga ON/Ndezur në OFF/Fikur dhe trokitni lehtë mbi butonin Finish/Fine.

Si të konfiguroni përgjigjen automatike të Gmail: iPhone

Si te vendosesh pergjigjen automatike ne Gmail

Procedura për konfigurimin e përgjigjes automatike të Gmail në iPhone (dhe iPad) është pothuajse identike me atë që sapo ju thashë ta bëni nga një pajisje Android.

Përsëri, pasi të keni nisur aplikacionin Gmail dhe të identifikoheni me llogarinë tuaj, shtypni butonin ☰ lart majtas dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni. Në ekranin e ri që shfaqet, në seksionin Shkruaj dhe përgjigju/Scrivi e rispondi, trokitni lehtë mbi opsionin Përgjigja automatike/Risponditore automatico dhe së pari, lëvizni levën që lidhet me artikullin Përgjigja automatike/Risponditore automatico nga OFF/Fikur në ON/Ndezur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, nëse dëshironi të programoni aktivizimin e funksionit të përgjigjes automatike, trokitni lehtë mbi artikullin Sot/Oggi dhe zgjidhni datën e aktivizimit që dëshironi nga menuja që hapet. Megjithatë, duke shtypur në opsionin e fundit/Ultimo, mund të zgjidhni artikullin Personalizo/Personalizza dhe të zgjidhni datën e çaktivizimit/data di disattivazione ose të shtypni opsionin Asnjë/Nessuna dhe të çaktivizoni manualisht përgjigjen automatike kur e shihni të përshtatshme.

Pavarësisht zgjedhjes së bërë, shkruani temën/subjektin/oggetto dhe mesazhin e emailit që do të dërgohet si përgjigje automatike dhe nëse dëshironi t’u përgjigjeni automatikisht vetëm kontakteve tuaja, lëvizni levën që lidhet me opsionin Dërgo vetëm tek kontaktet e mia/Invia solo ai miei contatti nga OFF/Fikur në ON/Ndezur. Më në fund, trokitni lehtë mbi butonin Ruaj/Salva/Save, lart djathtas dhe mbaruat.

Në rast se nderroni mendje, edhe nëse keni vendosur një datë çaktivizimi, mund ta çaktivizoni përgjigjen automatike duke hyrë sërish te cilësimet/impostazioi e Gmail, duke zgjedhur opsionin e përgjigjes automatike/Risponditore automatico, duke lëvizur levën përkatëse nga ON/Ndezur në OFF/Fikur dhe duke shtypur butonin Ruaj/Salva/Save.

Ne rastet kur nuk funksionon pergjigja automatike

Disa përdorues mendojnë se përgjigjja automatike e Gmail-it nuk funksionon sepse mesazhi i përgjigjes i dërguar automatikisht nuk shfaqet si përgjigje ndaj emailit të marrë, edhe nëse opsioni Shfaq sipas bisedës/Visualizzazione per conversazione është i aktivizuar (që ju lejon të gruponi emailet që kanë të bëjnë me të njëjtën temë).

Në këtë rast, nuk keni pse të shqetësoheni sepse pergjigja automatike funksionon në mënyrë korrekte dhe këtë mund ta provoni duke hyrë në seksionin e dërguar/inviati/Send të Gmail, në të cilin janë të dukshme të gjitha emailet e dërguara dhe në të cilën mund të gjeni edhe çdo përgjigje automatike e dërguar.

Arsyeja pse nuk e shihni mesazhin e përgjigjes drejtpërdrejt në të njëjtën temë me emailin e marrë, është se keni futur një temë për emailin automatik kur keni aktivizuar përgjigjen automatike të Gmail. Duke vepruar kështu, emaili i marrë dhe përgjigja e dërguar do të kenë dy tema të ndryshme dhe nuk do të grupohen në të njëjtën bisedë. Per ti pare ne te njejtin vend, kur te shkruani email me pergjigjen automatike, lereni bosh fushen e temes/objektit.

Nëse keni hasur në të vërtetë probleme me përgjigjen automatike të Gmail, mund të lidheni me faqen e Qendrës së Mbështetjes së Google, të zgjidhni opsionin Gmail, të shtypni artikujt Cilësimet dhe Përgjigja automatike : jashtë zyrës ose me pushime/Risposta automatica: fuori sede o in ferie dhe të ndiqni udhëzimet me kusht që të përpiqeni të zgjidhni problemet tuaja në autonomi të plotë.

Nëse edhe duke bërë këtë nuk arrin ta zgjidhë atë, në të njëjtin ekran gjeni seksionin A keni nevojë për ndihmë të mëtejshme?/Hai bisogno di ulteriore assistenza? dhe klikoni në opsionin Pyetni komunitetin e mbështetjes/Chiedi alla community di assistenza, për të raportuar problemin tuaj dhe për të marrë mbështetje nga përdoruesit e tjerë të komunitetit.