Si ti ndryshosh emrin nje linku

Si ti ndryshosh emrin nje linku

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si ti ndryshosh emrin nje linku dmth ta riemertosh ate, per shembull ne rastet kur eshte i gjate apo kur nuk deshironi qe te kuptohet direkt nga vjen ai link dhe cfar permban.

Ne fakt ka disa shërbime në internet që ju lejojnë të zgjidhni problemin e gjatësisë dhe emrit kompleks të adresave të internetit (dmth link/url), duke i shkurtuar ato në një mënyrë të personalizuar dhe falas. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Pse ti ndryshosh emrin nje linku

Si ti ndryshosh emrin nje linku

Përpara se të shpjegojme se si ti ndryshosh emrin nje linku, duket e drejtë t’ju shpjegoj pse të kryeni një operacion të tillë dhe çfarë avantazhesh sjell ai.

Ne fakt duke riemërtuar (ndryshuar emrin) një linku, është e mundur ta bëni atë më të bukur estetikisht, pasi mund t’i vendosni një emër të personalizuar, dhe ky është një avantazh veçanërisht nëse dëshironi ta ndani atë në rrjetet tuaja sociale. Gjithashtu, per shembull, nese keni nje link video youtube por doni qe mos te kuptohet direkt nga vjen, atehere personalizimi i linkut eshte zgjidhja.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për më tepër, ky operacion ofron mundësinë e shkurtimit të URL-së, dhe kjo përbën një tjetër avantazh të rëndësishëm, pasi një link i shkurtuar është gjithashtu më e lehtë për t’u mbajtur mend dhe ndare me njerëzit e tjerë.

Si ti ndryshosh emrin nje linku

Pasi sqaruam informacionet paraprake të mësipërme, le të fillojmë dhe të shohim, se si n riemërtohet nje link duke përdorur disa shërbime në internet, të quajtur shkurtues URL/URL shortener dhe të përshtatshme për këtë qëllim.

Bit.ly

Si ti ndryshosh emrin nje linku

Zgjidhja e parë që mund të provoni per ti ndryshuar emrin linkeve tuaja është Bit.ly. Ky eshte një shërbim online që mund të përdoret falas. Nëse dëshironi, mund të abonoheni edhe në një plan abonimi, duke filluar nga 14 dollarë/muaj, i cili ju lejon të përfitoni nga disa funksione të avancuara të krijuara për kompanitë.

Pasi të lidheni me faqen zyrtare të Bit.ly, vazhdoni të regjistroheni. Klikoni në butonin Regjistrohu me Google/Sign up with Google për t’u identifikuar me llogarinë tuaj Google/Gmail ose plotësoni formularin e propozuar për t’u regjistruar përmes adresës së emailit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni hyrë, klikoni në butonin Krijo të re/Create new (lart majtas) dhe zgjidhni artikullin Link nga menuja që hapet. Tani, ngjisni URL-në që do të shkurtohet në fushën e tekstit Destinacioni/Destination, shkruani emrin që do t’i caktohet pamjes paraprake të linkut në fushën Titulli/Title dhe më pas klikoni në butonin Krijo/Create poshtë djathtas.

Brenda pak sekondash, do të shfaqet një faqe që përmban adresën e shkurtuar të URL-së që sapo keni ngjitur (prsh. bit.ly/3AgTOLb). Për të kopjuar linkun, thjesht klikoni në butonin përkatës Kopjo/Copy që ndodhet pranë tij dhe kaq.

Urly

Si ti ndryshosh emrin nje linku

UrLy është një tjetër shërbim i dobishëm për shkurtimin dhe riemërtimin e linkeve/url-ve. Ndërfaqja e tij e përdoruesit, e bën atë veçanërisht të lehtë për t’u përdorur. Punon falas edhe pa regjistrim. Megjithatë, duke krijuar një llogari, është e mundur të mbash gjurmët e linkeve të shkurtuara dhe të ndara me te tjeret. Ndryshe nga Bit.ly, nuk ju lejon të riemërtoni personalisht linket e krijuara, kështu që duhet të pranoni me ato që caktohen automatikisht nga shërbimi.

Për të përdorur Urly, lidhuni me faqen e tij kryesore dhe në fushën e tekstit që ndodhet në qendër të faqes, ngjitni URL-në që dëshironi të shkurtoni. Pastaj klikoni në butonin Shkurto/Accorcia dhe keni mbaruar.

Tani mund të klikoni në butonin Share/Condividi dhe ta shpërndani linkun duke e kopjuar (duke përdorur butonin Kopjo linkun/Copia link) ose duke e ndarë drejtpërdrejt duke përdorur opsionet që ju ofrohen, prsh EmailFacebookTelegramTwitter ose WhatsApp. Përndryshe, mund të shtypni butonin QR Code dhe të gjeneroni një kod QR që përmban linkun në fjalë.

TinyURL

Si ti ndryshosh emrin nje linku

TinyURL ju lejon gjithashtu të ndryshoni emrin e linkeve në një mënyrë shumë të thjeshtë, pa u regjistruar dhe pa pasur nevojë të hiqni dorë nga mundësia e personalizimit me tekst sipas dëshirës tuaj, të adresës së shkurtuar, edhe pse duhet thënë se edhe në këtë rast, aksesi në veçoritë e avancuara kërkon një abonim, i cili fillon nga 9,99 dollarë/muaj.

Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen e tij kryesore, futni adresën e internetit që keni ndërmend të riemërtoni në fushen e tekstit Fusni një URL të gjatë për të krijuar një të vogël/Enter a long URL to make tiny dhe nëse dëshironi, personalizoni emrin përfundimtar të URL-së duke shtypur tekstin që ju intereson ne fushën e tekstit të pseudonimit/alias (në seksionin Personalizo lidhjen tënde/Customize your link). Pasi të bëhet kjo, klikoni në butonin Make TinyURL! dhe mbaruat.

Në faqen që do të hapet në këtë pikë, do të mund të shihni linkun e ri të riemërtuar dhe të shkurtuar. Prandaj, kopjoni URL-në (duke klikuar në butonin Kopjo/Copy) ose testoni linkun (duke klikuar në butonin që tregon shigjetën e drejtuar djathtas), për të parë nëse i referohet adresës së saktë. Përndryshe, ndajeni atë me te tjere duke shtypur butonin Share/Condividi dhe duke zgjedhur një nga opsionet e ndarjes midis atyre të propozuara.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Si ti ndryshosh emrin nje linku ne Word

Nese keni futur një link në një dokument teksti dhe tani doni të dini se si ta riemërtoni atë, atehere më poshtë do të shpjegojme se si të riemërtoni një link në Word, qofte nga kompjuteri, ashtu edhe nga telefoni dhe tableti.

Nga kompjutri

Nëse preferoni të veproni nga nje kompjuter, pasi të krijoni linkun në Word, thirrni funksionin që ju lejon të modifikoni linket dhe më pas veproni nga kutia që hapet për të personalizuar tekstin që do të shfaqet në vend të linkut.

Për ta bërë këtë, klikoni me të djathtën e mausit mbi linkun në fjalë, zgjidhni artikullin Modifica collegamento ipertestuale/Edit hyperlink nga menuja e kontekstit dhe në kutinë që hapet, fshini tekstin në fushën Teksti për të shfaqur/Testo da visualizzare, duke u kujdesur që ta zëvendësoni me shkrimin qe ju dëshironi të shfaqeni në vend të URL-së. Pastaj klikoni në butonin OK

Nga telefoni

Në rast se preferoni të veproni nga telefoni dhe tableti, dijeni se modifikimi i një linku në Word nga celulari është një gjë edhe më e lehtë për t’u bërë.

Pas krijimit të linkut në Word, thjesht trokitni lehtë mbi të, zgjidhni artikullin Edit/Mofifica në menunë që hapet dhe më pas shkoni dhe veproni në fushën tekstit Shiko/Visualizza/View, duke zëvendësuar URL-në me fjalën ose frazën e interesit tuaj, duke kujtuar më pas ruani gjithçka me një trokitje të lehtë në artikullin e duhur.