Si te hapesh email nga shfletuesi pa app

Si te hapesh email nga shfletuesi pa app

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te hapesh email-in nga shfletuesi pa app, domethen pa pasur nevoje qe te shkarkosh nje aplikacion specifik si app Gmail apo Outlook, por te veprosh direkt nga bowser/shfletuesi. Me poshte do ju tregojme hapat që duhet të kryeni për të hyrë në emailin tuaj nga shfletuesi, duke vazhduar nga Webmail-i (d.m.th. nga paneli online i shërbimit të postës elektronike që përdorni).

Shenim: nese hapni email tuaj nga nje telefon apo kompjuter i huaj duke perdorur shfletuesin, mos harroni ta beni shfletimin anonim/ingocnito qe mos te ruhen te dhenat e hyrjes.

Permbajtja

Si te hapesh email nga shfletuesi pa app: me Webmail

Mënyra më e thjeshtë për të hapur dhe menaxhuar email-et tuaja nga shfletuesi është të përdorni Webmail, që është paneli online i sherbimit. Të gjithë ofruesit kryesorë të postës elektronike ofrojnë këtë lloj shërbimi.

Si te hapesh email nga shfletuesi pa app: Gmail

Si te hapesh email nga shfletuesi pa app

Për të hyrë në postën elektronike të Gmail, gjithçka që duhet të bëni është të lidheni me faqen kryesore të shërbimit dhe të siguroni kredencialet e identifikimit të llogarisë suaj. Nese keni nje llogari Gmail te lidhur me shfletuesin, do te futeni automatikisht ne Gmail nese kerkoni gmail.com ne shiritin e kerkimit te shfletuesit tuaj. Pasi të bëhet kjo, bëhet e mundur të lexoni dhe dërgoni email shume thjeshtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të vazhduar (nese nuk keni llogari gmail te lidhur me shfletuesin), klikoni ketu (ose shkruani gmail.com ne shiritin e kerkimit te shfletuesit, pastaj shtypni Accedi/login), plotësoni fushën e tekstit Adresa e emailit ose numri i telefonit/Indirizzo email o numero di telefono me adresën tuaj të Gmail dhe klikoni në butonin blu Avanti, që ndodhet poshtë djathtas. Më pas shkruani fjalëkalimin për llogarinë tuaj, në fushën Enter password/Inserisci password dhe klikoni sërish butonin Avanti. Nëse verifikimi me 2 hapa është aktivizuar në llogarinë tuaj, do t’ju duhet gjithashtu të jepni kodin për të hyrë në adresën tuaj që do të merrni sipas metodës që keni zgjedhur më parë (p.sh. SMS) ose autentikoni aksesin përmes aplikacionit Google në një pajisje të verifikuar.

Nëse gjithçka shkoi mirë, përmes procedurës së përshkruar më sipër, duhet të jeni në gjendje të identifikoheni në llogarinë tuaj Gmail. 

Pasi mbaruat pune, tani duhet te dilni nga email, klikoni në foton e profilit, që ndodhet lart djathtas, dhe zgjidhni artikullin Dil/esci/Sign out nga menuja që hapet (operacioni nuk është i nevojshëm, nëse jeni duke shfletuar në mënyrë anonime/incognito, e cila rekomandohet per te ruajtur privatesine tuaj).

Si te hapesh email nga shfletuesi pa app: Outlook

Si te hapesh email nga shfletuesi pa app

Nese keni një llogari në Outlook/Hotmail dhe dëshironi të dini se si të hyni në panelin online te sherbimit pa shkarkuar app, atehere edhe në këtë rast, thjesht lidhuni me faqen kryesore të shërbimit dhe hyni në llogari me kredencialet tuaja.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të vazhduar klikoni ketu (ose shkruani hotmail.com ne shiritin e kerkimit te shfletuesit), klikoni në butonin Accedi/Login, shkruani adresën e emailit në fushën Email, telefon ose Skype dhe klikoni në butonin blu Next/Avanti, që ndodhet në të djathtë të kutisë.

Më pas shkruani, në fushën e tekstit të Fjalëkalimit/Password, çelësin e hyrjes në llogarinë tuaj dhe së fundi, klikoni në butonin blu Login/Accedi, për t’u identifikuar në kutinë tuaj postare në Outlook. Nëse keni aktivizuar verifikimin me dy hapa në llogarinë tuaj, për të hyrë në adresën tuaj, do t’ju duhet gjithashtu të jepni kodin e sigurisë që keni marrë sipas metodës së zgjedhur më parë.

Kur të keni mbaruar punën në adresën tuaj të emailit, mund të dilni në një mënyrë po aq të thjeshtë: klikoni në foton e profilit tuaj lart djathtas, zgjidhni artikullin Shkëputuni/Disconnetti dhe keni mbaruar (megjithatë, operacioni nuk është i nevojshëm nëse jeni duke shfletuar në mënyrë të fshehtë).

iCloud

Si te hapesh email nga shfletuesi pa app

Për të hyrë në iCloud, platforma cloud e Apple që pret versionin web të iCloud Mail, duhet të shkoni në faqen kryesore të shërbimit dhe të identifikoheni me kredencialet tuaja Apple ID.

Prandaj shkoni në këtë faqe dhe plotësoni fushën Apple ID, me Apple ID-në tuaj. Pastaj klikoni në simbolin e shigjetës drejtuar djathtas, shkruani fjalëkalimin/password e hyrjes në fushën e duhur të tekstit dhe shtypni ikonën e shigjetës drejtuar djathtas.

Nëse Verifikimi me 2 hapa është aktivizuar në llogarinë tuaj, për të hyrë në adresën tuaj do t’ju duhet gjithashtu të jepni kodin e sigurisë që do të merrni në një nga pajisjet e lidhura me llogarinë tuaj Apple. Pasi të keni hyrë, klikoni në ikonën Mail për të hyrë në kutinë tuaj postare iCloud dhe kaq.

Për të dalë (nuk është e nevojshme nëse jeni duke shfletuar në mënyrë të fshehtë), klikoni në butonin () që ndodhet pranë emrit tuaj (lart djathtas) dhe në menunë që hapet, zgjidhni artikullin Dil/Esci/Log out.

Yahoo

Nese keni një email Yahoo dhe do të dëshironit të hyni në të, atehere si në rastin e shërbimeve të përmendura në rreshtat e mëparshëm, operacioni që duhet të kryhet është shumë i thjeshtë. Në fakt, thjesht shkoni në faqen kryesore të shërbimit dhe identifikohuni me kredencialet tuaja.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Lidhu me faqen kryesore të Yahoo dhe shkruani adresën tuaj të emailit në fushën e tekstit Futni emailin tuaj/Inserisci la tua email.

Pastaj klikoni në butonin blu Next/Avanti, futni fjalëkalimin/password e llogarisë tuaj në fushën përkatëse të tekstit dhe shtypni butonin Hyr/accedi/login. Pasi të bëhet kjo, duhet të gjendeni përballë faqes kryesore të kutisë suaj postare Yahoo.

Për të dalë (nuk është e nevojshme nëse jeni duke shfletuar në mënyrë të fshehtë), klikoni mbi emrin tuaj që ndodhet në këndin e sipërm djathtas të faqes dhe në menunë që hapet, zgjidhni artikullin Dil/Esci/Sign out.

Libero Mail

Libero Mail është shërbimi Web Mail i Libero, i cili ofron një kuti postare 1 Giga falas, me mundësinë e konsultimit me të gjitha llogaritë tuaja të emailit (jo vetëm @libero, @gmail, @outlook, @yahoo dhe shumë të tjera) nga kompjutri, smartfonë dhe tablet. Ai gjithashtu përfshin shërbime shtesë, të tilla si JumboMail, i cili ju lejon të dërgoni skedarë të mëdhenj deri në 2 GB. Per tu futur ne email tuaj klikoni ketu.