Si te gjesh kufjet AirPods

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te gjesh kufjet AirPods te iPhone ose iPad. Ne fakt mund te ndodh qe ti perdorni kufjet dhe me pas te harroni qe ti futni ne kutine e tyre, duke mos ditur keshtu vendin se ku i keni vendosur. Ky eshte nje problem qe mund te zgjidhet dhe me poshte do të shpjegojme se si t’i gjeni kufjet tuaja duke parë pozicionin e tyre nga iPhone, iPad ose kompjuteri. Gjithashtu, do ju tregojme procedurën për të bërë AirPods/AirPods Pro qe ti bjere zilja dhe ti gjeni me lehte.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te gjesh kufjet AirPods

Përpara se të hyjme në detajet e këtij udhëzuesi dhe të shpjegojme se si te gjesh kufjet AirPods, ka disa informacione paraprake qe duhet te keni parasysh.

Para së gjithash, duhet të dini se mund të përpiqeni të gjeni kufjet tuaja vetëm nëse ato janë çiftuar me një pajisje Apple, si p.sh. iPhone ose iPad, me shërbimet e vendndodhjes dhe funksionin Gjej/Trova/Find iPhone të aktivizuar.

Prandaj, së pari ju sugjerojme të kontrolloni nëse i keni aktivizuar saktë opsionet e sapopërmendura. Për ta bërë këtë, merrni iPhone ose iPad, hyni në seksionin e Cilësimeve/Impostazioni të iOS/iPadOS, duke trokitur në ikonën e rrotës së ingranazhit në ekranin bazë ose në bibliotekën e aplikacioneve dhe në ekranin e treguar më pas, shtypni privatësia dhe siguria/Privacy e sicurezza dhe vendndodhja/Localizzazione.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, nëse nuk e keni bërë tashmë një gjë të tillë, lëvizni levën që lidhet me artikullin Vendndodhja/Localizzazione në ON, më pas shtypni opsionet Ndani vendndodhjen time/Condividi la mia posizione dhe Gjeni iPhone tim/Trova il mio iPhone/Find my iPhone dhe lëvizni levat pranë artikujve Gjej iPhone tim/Trova il mio iPhone/Find my iPhoneRrjeti Ku është/Rete Dov’è dhe Dërgo pozicionin e fundit/Invia ultima posizione te ON.

Pasi të bëhet kjo, duhet të dini se është e mundur të identifikoni pozicionin e AirPods vetëm nëse plotësohen disa kushte, domethënë: nëse nuk shkarkohen, nëse nuk ndodhen brenda kutise së tyre dhe nëse janë brenda rrezes se Bluetooth te iPhone ose iPad të lidhur me Apple ID-në tuaj. Në këtë rast, është gjithashtu e mundur që çdo kufjeje ti bjerë zilja (një veçori shumë e dobishme për të gjetur një ose të dyja pajisjet në rast humbjeje).

Nëse AirPods janë jashtë rrezes se Bluetooth së të gjitha pajisjeve tuaja, janë të shkarkuara ose brenda kutise se tyre, atehere mund të shikoni orarin (vetëm nëse kanë qenë në linjë në 24 orët e fundit) dhe vendin ku janë lidhur herën e fundit.

Si te gjesh kufjet AirPods

Siç thame ne fillim te udhëzuesit, ju mund të gjeni AirPods tuaj si nga iPhone ashtu edhe nga iPad, duke përdorur një aplikacion special të instaluar si standard në këto pajisje. Përndryshe, mund të veproni nga kompjutri duke u identifikuar në faqen e iCloud me Apple ID-në tuaj. Për të gjitha detajet lexoni me tej.

Si te gjesh kufjet AirPods: nga iPhone & iPad

Si te gjesh kufjet AirPods

Nëse ajo që dëshironi të bëni është të gjurmoni/gjeni AirPods duke vepruar nga iPhone dhe iPad, filloni aplikacionin Ku është/Dov’è/Find my, duke trokitur në ikonën e radarit në ekranin bazë ose në bibliotekën e aplikacioneve, zgjidhni artikullin Pajisjet/Dispositivi e dukshme në menuja e vendosur në fund dhe në listën e pajisjeve tuaja Apple, trokitni lehtë mbi opsionin AirPods [emri i modelit] të [emri i përdoruesit].

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në ekranin e ri që shfaqet, mund të shihni vendndodhjen e AirPods tuaj dhe adresën e përafërt ku ndodhen. Nëse keni AirPods Pro të gjeneratës së dytë, do të jeni në gjendje të shikoni me saktësi vendndodhjen e secilës kufje dhe kutise se karikimit.

Nëse AirPods janë shënuar me një pikë blu, do të thotë se janë në linjë (pra pranë iPhone/iPad dhe jashtë kutise së tyre) dhe pozicioni i shfaqur është ai aktual, ndërsa nëse një pikë gri është e dukshme pranë emrit të tyre, kufjet janë jashtë linje/offline dhe pozicioni i shfaqur i referohet vendndodhjes së fundit në linjë.

Duke thënë këtë, duke shtypur opsionin Gjej/Trova/Find do të mund të merrni udhëzime për të arritur në AirPods tuaj (nëse aplikacioni Maps është i instaluar në pajisjen tuaj), ndërsa duke trokitur mbi artikullin Bëj të bjerë zilja/Fai suonare mund të bëni kufjet të bien për një maksimumi 2 minuta, për të thjeshtuar kërkimin. Me gjeneratën e dytë AirPods Pro mund të bëni qe i bjere zilja edhe kutise se karikimit.

Pasi të keni gjetur AirPods tuaj, mund të ndaloni sinjalin duke i vendosur kufjet përsëri në kuti dhe duke mbyllur kapakun, ose duke shtypur opsionin Nderpre/Interrompi/Stop që është i dukshëm në ekranin e iPhone ose iPad.

Do të jetë e dobishme të dini se funksioni Bej ti bjere zilja/Fai suonare është i disponueshëm edhe nëse AirPods janë jashtë linje. Në këtë rast, duke shtypur butonin Bej ti bjere zilja/Fai suonare, nuk lëshohet asnjë tingull i menjëhershëm, por sapo AirPods të kthehen në linjë dhe të lidhen me një pajisje, do të fillojnë ti bjere zilja dhe ju do të merrni një njoftim specifik në iPhone ose iPad.

Nëse jeni duke përdorur një iPhone ose një iPad me një version të vjetëruar të iOS, mund të mbështeteni te aplikacioni Gjej iPhone/Trova iPhone/Find iPhone, funksionimi i të cilit është pothuajse identik me aplikacionin Dov’è/Find my që ju thashë më siper. Më pas nisni aplikacionin Gjej/Trova/Find iPhone dhe identifikohuni në Apple ID tuaj (nëse është e nevojshme).

Në ekranin e ri të shfaqur, trokitni lehtë mbi opsionin AirPods [emri i modelit] të [emri i perdoruesit], zgjidhni artikullin Veprimet/Azioni dhe shtypni ikonën e makinës për të marrë udhëzime për të arritur në pozicionin ku duket se janë AirPods. Nëse dëshironi të bëni kufjet ti bjere zilja, shtypni opsionin Riproduci suono/Play Sound dhe çdo AirPod do të fillojë të bjere.

Gjithashtu në këtë rast, nëse AirPods janë jashtë linje/offline, me funksionin Riproduci suono/Play Sound, kufjet individuale nuk do të fillojnë ti bjere zilja menjëherë, por do të merrni një njoftim vetëm kur ato lidhen me një pajisje të lidhur me Apple ID-në tuaj.

Nëse ju keni humbur AirPods dhe nuk mund t’i gjeni, mund të zgjidhni opsionin Aktivizo/Attiva që e gjeni nën titullin Shënoni si të humbur/Contrassegna come smarrito pasi të keni zgjedhur kufjet individuale, në mënyrë që të merrni një njoftim kur vendndodhja të bëhet e disponueshme, për të bllokuar përdorimin me ID-të e tjera Apple dhe të lini një numër telefoni ose adresë emaili në mënyrë që kushdo që gjen AirPods tuaj, të mund t’ju kontaktojë.

Si te gjesh kufjet AirPods: nga kompjuteri

Si te gjesh kufjet AirPods

Nëse dëshironi të gjurmoni/gjeni AirPods nga një kompjuter, hapi i parë është të hapni shfletuesin që përdorni zakonisht (prsh Google Chrome), të shkoni në faqen kryesore të iCloud.com dhe të identifikoheni me Apple ID tuaj (nëse është e nevojshme), pastaj klikoni në ikonën e Gjej/Trova/Find iPhone, i cili është ai me radar (ose vizitoni direkt këtë link).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse jeni duke përdorur versionin e përditësuar të faqes së internetit iCloud, mund të hyni në të njëjtën menu duke shtypur ikonën me drejtkëndësha lart djathtas dhe duke klikuar në ikonën Ku është/Dov’è (ose vizitoni direk këtë link).

Në këtë pikë, rifusni fjalëkalimin tuaj të Apple ID në fushën e Fjalëkalimit/Password dhe klikoni butonin Hyr/Accedi. Në faqen e re të hapur, më pas do të mund të shikoni një hartë me pajisjet tuaja Apple, të shënuara me një pikë të gjelbër nëse janë në linjë ose një pikë gri nëse janë jashtë linje.

Për më tepër, do të jetë e dobishme të dini se, duke shtypur butonat + dhe  të vendosur lart majtas, mund të zmadhoni ose zvogëloni hartën, ndërsa duke klikuar në opsionin Standard mund të zgjidhni llojin e hartës që preferoni midis StandardSatelitor dhe Hibrid.

Tani për të gjurmuar AirPods, shtypni opsionin Të gjitha pajisjet/Tutti i dispositivi që ndodhet në krye dhe zgjidhni artikullin AirPods [emri i modelit] të [emri i përdoruesit] nga menyja që shfaqet.

Nëse kufjet janë të karikuara, jashtë kutisë së tyre dhe në afërsi të njërës prej pajisjeve tuaja iPhone ose iPad, mund të shihni vendndodhjen e tyre aktuale. Gjithashtu, duke klikuar në opsionin Bej ti bjere zilja/Fai suonare, ju mund të bëni qe ti bjere zilja AirPods për ta bërë më të lehtë gjetjen.

Çdo kufje individuale do të fillojë menjëherë të leshoj zhurme dhe do të vazhdojë të bjerë për 2 minuta. Nëse gjeni AirPods, mund ta ndaloni tingullin duke shtypur opsionin Stop/Interrompi ose, më thjesht, duke i vendosur kufjet përsëri në kuti dhe duke mbyllur kapakun.

Nese gjetët vetëm një AirPod, atehere do të jetë e dobishme të dini se mund të shtypni opsionin Disable left/Caktivizo në të majtë/Disattiva a sx ose Disable right/Caktivizo në të djathtë/Disattiva a dx, për të çaktivizuar tingullin e lëshuar nga një AirPod i vetëm dhe për të vazhduar të bjere tjetra. Gjithashtu, nëse i keni humbur kufjet në dy vende të ndryshme, duhet të dini se në hartën iCloud mund të shikoni pozicionin e një AirPod në të njëjtën kohë. Pasi të gjeni kufjen e parë, klikoni në ikonën e shigjetës, për të përditësuar hartën dhe shikoni vendndodhjen e AirPod-it tjetër.

Nëse AirPods-et tuaja ruhen brenda kutise së tyre (ose janë jashtë kutise, por të shkarkuara) ose nuk janë afër iPhone/iPad-it tuaj, mund të shikoni oren dhe vendndodhjen e herës së fundit kur ato janë lidhur në internet.

Në këtë rast, klikimi në opsionin Bej ti bjere zilja/Fai suonare nuk do të lëshojë asnjë tingull nga AirPods. Megjithatë, sinjalizimi zanor do të mbetet në pritje (mund të shihni mesazhin në pritje të riprodhimit të zërit/riproduzione suono in sospeso në iCloud) dhe sapo të paktën një nga kufjet të futet në linjë dhe të lidhet me një pajisje të çiftuar, do të merrni një njoftim në iPhone ose iPad, qe ju njofton se AirPods janë përsëri në linje. Duke shtypur mbi njoftimin në fjalë, kufjet do të fillojnë automatikisht ti bjere zilja.

Nëse keni një Mac të përditësuar në macOS Catalina ose versione të mëvonshme, mund të gjurmoni gjithashtu AirPods përmes aplikacionit Dov’è/Find my, i disponueshëm si standard dhe me funksionim të ngjashëm me atë të homologut të iPhone dhe iPad.

Për të qenë në gjendje të përdorni aplikacionin Dov’è/Find my në Mac, në fakt duhet ta filloni duke zgjedhur ikonën e radarit që gjeni në Launchpad MacOS dhe kur të shfaqet dritarja përkatëse në desktop, duhet të ndiqni udhëzimet që ju kam dhene tashmë për iOS/iPadOS me siper.

Si te gjesh kutine e kufjeve AirPods

Nëse po pyesni nëse është e mundur të gjeni kutinë e AirPods, ju informoj se përgjigja është po, por vetëm në rastin e AirPods Pro te gjeneratës së dytë dhe nëse kufjet janë brenda kutise.

Në çdo rrethanë tjetër, më vjen keq t’ju them se kjo nuk është e realizueshme. Në fakt, siç ju shpjegova në rreshtat e mëparshëm të këtij udhëzuesi, është e mundur të gjurmoni dhe beni ti bjere zilja AirPods vetëm kur ato janë jashtë kutise.

Pra nëse e keni humbur kutinë tuaj të karikimit dhe kushtet e mësipërme nuk plotësohen, gjithçka që mund të bëni është të nisni një kërkesë zëvendësimi në mënyrë që të blini një kuti të re.

Për të kërkuar zëvendësimin e kutise së AirPods tuaj në rast humbjeje, lidhuni me këtë faqe të Apple, zgjidhni opsionin AirPods Humbur ose mungojnë/smarriti o mancanti dhe në faqen e re të hapur, klikoni në artikullin Zëvendësoni kutine e humbur AirPods/Sostituire la custodia degli AirPods smarrita dhe më pas në butonin Vazhdo/Continua.

Më pas, tregoni se si synoni të viheni në kontakt me Apple (p.sh. Call) dhe ndiqni udhëzimet në ekran për të vazhduar më tej.